TV + Series

Anger Management: στον καναπέ με τον Charlie Sheen

Έχεις νεύρα, έχει λύση, έχουμε κωμωδία!

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23099-54907.jpg

Στα 37, 7 εκατομμύρια αποτελέσματα που εμφανίζει η μηχανή αναζήτησης αν γκουγκλάρεις το όνομά του, θα διαπιστώσεις πως επιστρέφει στην μικρή οθόνη στις 28 Ιουνίου. Το παρασύνθημα είναι “Anger Management” και έχει να κάνει με την τηλεοπτική διασκευή του γνωστού φιλμ που σκόρπισε χαμόγελα το 2003 με Jack Nicolson και Adam Sandler στο ερμηνευτικό δίδυμο. Εμφανιζόμενος ως ανορθόδοξος θεραπευτής, με την ατζέντα του γεμάτη πελάτες-περιπτωσάρες, ο 46χρονος ηθοποιός στο σήριαλ φέρεται να έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν το θυμό και την έκρηξη των νεύρων με κόστος μια καριέρα στο baseball, ενώ αντιμετωπίζει το προσωπικό καθημερινό του χάος μέσα από το χάος των ασθενών του. Νυν, πρώην, μικρές και μεγάλες εκπλήξεις.

Η αλήθεια είναι βέβαια πως ο Charlie Sheen μάλλον δεν έλειψε ποτέ από τα tv τεκταινόμενα. Πρωταγωνιστώντας στο “Two And A Half Men”, ένα από τα πιο πετυχημένα sitcom των 00s, που προβλήθηκε σε 64 χώρες, είχε το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο για ηθοποιό σήριαλ, εκατομμύρια τηλεθεατών που τον λάτρευαν και άλλα τόσα που «δεν τον πήγαιναν μία» μένοντας με την απορία που είναι το αστείο.

Όσα συνέβησαν το 2011, είναι λίγο πολύ γνωστά: η εξάρτησή του από ουσίες θα οδηγήσει σε εσπευσμένη εισαγωγή του σε κλινική απεξάρτησης και, όταν η ιστορία επαναληφθεί, θα τεθεί εκτός κάστινγκ από τους παραγωγούς της σειράς. Και τότε ο Charlie πήρε το όπλο του και τα τηλεκοντρόλ έχασαν την μπάλα.

Αποφασίζοντας να «παίξει» μιντιακά με τους δικούς του όρους άμεσα όταν η παραγωγή του “Two And A Half Men” ανακοίνωσε την αποπομπή του. Σε χρόνο dt, παραχωρεί τις επικές πλέον συνεντεύξεις στο ABC  στις οποίες θα αποδείξει on camera πως είναι πλέον «καθαρός» περνώντας από ανιχνευτή ουσιών, θα εμφανιστεί παρέα με τις δύο συμβίες του, μια νταντά και μια πορνοστάρ, θα απασχολήσει με τα καμώματά του την πένα του συγγραφέα Bret Easton Ellis ο οποίος τοποθετήθηκε δημόσια για την περίπτωσή του.

Χειμαρρώδης, πομπώδης και πιο νάρκισσος πεθαίνεις, ο Charlie θα χαρίσει στο διαδίκτυο ευφυολογήματα και ατάκες που θα γίνουν την επομένη σλόγκαν σε μακό χωρίς να φείδεται σχολιασμών. Τύπου; «Τα πάρτι που έκανα ήταν τέτοια που ο Keith Richards και ο Frank Sinatra μοιάζουν ανήμπορα σχολιαρόπαιδα μπροστά μου». Tα «Winning», «Tiger Blood, Adonis DNA» και «Can’t Ιs Τhe Cancer Of Happen» αναπαράχθηκαν στο twitter κατά κόρον. Για να μη χαθείς όμως στη μετάφραση μπορείς να δεις το σύνολο των ρήσεων που εκστόμισε χάρη στη φιλομάθεια της σελίδας Live The Sheen Dream τα οποία κάποιοι εκτίμησαν και ως ένα μεταμοντέρνο είδος beat ποίησης.

Οι κάμερες ακολουθούν τον Sheen στα σούπερ μάρκετ, ο κίτρινος τύπος γίνεται η μουστάρδα μιας εικονικής «εύπεπτης» πραγματικότητας για όσους ζουν και αναπνέουν μέσα από hashtags και status updates. Βασικά, άρτος και θεάματα. Κερδίζοντας περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο αναφορών στις ΗΠΑ και από την είδηση του θανάτου του Καντάφι, δεν είναι να απορείς γιατί συνέχισε να τροφοδοτεί τη λαιμαργία των μέσων.

n

Έτσι, προχώρησε στην πρώτη του stand up comedy περιοδεία με το “My Violent Torpedo Of Truth” σπάζοντας τα ταμεία και συνέχισε να σκοράρει στα νούμερα τηλεθέασης λαμβάνοντας μέρος στη νέα τηλετάση μετά τα ριάλιτι, τα roast shows. Διάσημοι που μοιράζονται κακιούλες, κάφρικο χιούμορ και ασχημονούν λεκτικά επιζητώντας τι άλλο, προβολή. Στην αφιερωματική roast εκπομπή που του ετοίμασε το Comedy Central απολογήθηκε για τα καμώματά του έχοντας για παρέα τον δημιουργό του “Family Guy”, Seth McFarlane, τον Slash, τον Mike Tyson και λοιπούς «στενούς συγγενείς».

Καταλήγοντας στη στέγη του Fox και το κανάλι FX, σε λίγες εβδομάδες θα αναμετρηθεί ξανά με την cool περσόνα που τον έχει κάνει δημοφιλή. Με τα πρώτα 10 επεισόδια να έχουν παραγγελθεί ως αρχικός σχεδιασμός, το στοίχημα του Charlie Sheen αν το “Anger Management” θα είναι μια ακόμα πειστική απόδειξη των κωμικών επιδόσεων του ή μια ύστατη προσπάθεια να διατηρήσει εαυτόν στην επικαιρότητα παραμένει μέχρι την προβολή της σειράς ανοιχτό.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ