Smart Life

Τι πρέπει να προσέχεις όταν διαλέγεις smartphone

Το μυστικό κρύβεται στο πώς σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Smartphone vivo Y33s

Smartphones: Τι πρέπει να προσέχεις όταν διαλέγεις συσκευή. Τα χαρακτηριστικά που κάνουν το vivo Y33S να ξεχωρίζει.

Πρόσφατα το smartphone μου με εγκατέλειψε. Στεναχωρήθηκα, το αποχαιρέτησα και την επόμενη ημέρα αποφάσισα ότι πρέπει να προχωρήσω τη ζωή μου γιατί καθημερινότητα χωρίς smartphone πλέον απλά δεν νοείται. Μια γρήγορα ματιά στην αγορά μου επιβεβαίωσε ότι οι επιλογές είναι πολλές οπότε για να βρω αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες μου θα έπρεπε να είμαι πιο οργανωμένη. Έφτιαξα μια λίστα με όσα θεωρώ ότι πρέπει να προσέχει κανείς όταν διαλέγει smartphone που με βοήθησε και πιστεύω ότι θα βοηθήσει και εσένα.

Μέγεθος
Το μέγεθος είναι πολύ σημαντικό αφού ένα κάπως μικρότερο κινητό τηλέφωνο χωράει στην τσέπη και είναι εύκολο στο χειρισμό με το ένα χέρι. Βέβαια, τα μικρότερα τηλέφωνα δεν είναι κατάλληλα για παιχνίδια ή για άνετη παρακολούθηση ταινιών και σειρών. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός μεγαλύτερου smartphone είναι το μέγεθος της μπαταρίας που προσφέρει περισσότερες ώρες αυτονομίας. Ένα μέγεθος μεταξύ 6 και 7 ιντσών αποτελεί ιδανικό μέσο όρο.

Κάμερα
Αν χρησιμοποιείς το κινητό τηλέφωνο ως επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, υπάρχουν πολλά να σκεφτείς, όπως τον αριθμό των καμερών, τα megapixels και τη σταθερότητα της εικόνας. Οι τριπλές κάμερες βγάζουν καλύτερες φωτογραφίες, ενώ ένας ευρυγώνιος φακός επιτρέπει την αποτύπωση τεράστιων τοπίων και ο τηλεφακός δίνει τη δυνατότητα ζουμ από μακριά.

Άνθρωποι που κρατούν κινητά τηλέφωνα
© Unsplash/ Camilo Jimenez

Μπαταρία
Το να τρέχεις από τη μια πρίζα στην άλλη όλη την ημέρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ενός τηλεφώνου εξαρτάται τόσο από το μέγεθός της όσο και από τη χρήση που γίνεται. Αξίζει να ελέγξει κανείς και αν υπάρχει λειτουργία γρήγορης φόρτισης ή ασύρματης φόρτισης.

Επεξεργαστής
Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια ή αν χρησιμοποιείς πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα (όπως εγώ), η ταχύτητα του επεξεργαστή και η RAM είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά. Όσο περισσότερη μνήμη RAM, τόσο περισσότερες εργασίες μπορεί να κάνει το smartphone ταυτόχρονα.

Τιμή
Καλά όλα τα χαρακτηριστικά του smartphone αλλά αν κοστίζει όσο τα νοίκια του εξαμήνου δεν έχει νόημα. Η τιμή είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κοιτάξεις πριν επιλέξεις το επόμενο smartphone σου.

Smartphone vivo Y33s

Η απάντηση
Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, κατέληξα στο vivo Y33s με οθόνη 6.58” (με ενσωματωμένο φίλτρο μπλε φωτός), το οποίο έχει υπέρλεπτο σχεδιασμό με 8.0mm πάχος και κομψό design στα χρώματα Mirror Black & Midday Dream, ενώ ζυγίζει μόλις 182 γρ. Η μπαταρία είναι 5000mAh και υποστηρίζει 18W Fast Charge και vivo Energy Guardian (VEG) για να μην ψάχνω πρίζα σε κάθε τοίχο. Επαγγελματία φωτογράφο δε με λες, αλλά βγάζω αρκετές φωτογραφίες οπότε ενθουσιάστηκα με την τριπλή πίσω κάμερα 50MP. Το EIS ενεργοποιείται αυτόματα για να προσφέρει σταθερότητα στην καταγραφή και το Face Beauty μετατρέπει τα ακατέργαστα πλάνα σε όμορφα βίντεο. Η Super Macro κάμερα πετυχαίνει εστίαση έως και 4 εκατοστά και ο αλγόριθμος Super Night συνδυάζει πολλαπλά καρέ σε ένα για να προσφέρει καθαρότητα και ευκρίνεια την νύχτα. Στην καρδιά του Y33s βρίσκεται ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής Helio G80, με ταχύτητες έως και 2,0 GHz με τη GPU να προσφέρει περισσότερη ισχύ στα παιχνίδια. Επιπλέον το vivo Multi-Turbo 5.0 βελτιώνει τη μετάδοση των δεδομένων, την ταχύτητα του επεξεργαστή και την απόδοση εξοικονόμησης ενέργειας. Το καλύτερο είναι φυσικά η τιμή που δεν σου αφήνει περιθώρια να το σκεφτείς 2η φορά!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ