- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σαμ Άλτμαν: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να ξεπεράσει την ανθρώπινη έως το 2030»
Ο CEO της OpenAI προειδοποιεί
Σαμ Άλτμαν: «Έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε»
Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη έως το 2030.
Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Σαμ Άλτμαν εξήγησε: «Θα έλεγα σίγουρα ότι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, έως το 2030, αν δεν έχουμε εξαιρετικά ικανά μοντέλα που κάνουν πράγματα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να κάνουμε, θα με εξέπληττε πολύ».
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας τον ξεπερνά ήδη σε νοητικές επιδόσεις και βλέπει το εργαλείο να αναδύεται ήδη από το 2026, ισχυριζόμενος ότι θα μπορούσε να είναι «αρκετά εκπληκτικό» με την πρόοδό του.
«Μπορώ εύκολα να φανταστώ έναν κόσμο όπου το 30% έως 40% των εργασιών που συμβαίνουν στην οικονομία σήμερα θα εκτελούνται από την τεχνητή νοημοσύνη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», είπε.
Αυτό έρχεται καθώς ο πρώην ερευνητής της OpenAI και Διευθύνων Σύμβουλος της Anthropic, Ντάριο Αμοντέι, έχει προβλέψει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τους ανθρώπους «σχεδόν σε όλους τους τομείς» μέχρι το 2027, ενώ ο ιδρυτής της xAI, Έλον Μασκ, έχει ισχυριστεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει τον πιο έξυπνο άνθρωπο μέχρι το επόμενο έτος.
Ωστόσο, ο Σαμ Άλτμαν τόνισε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή γίνεται η τεχνολογία, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται βαθιά για τις ανθρώπινες ενέργειες και επιθυμίες.
«Νομίζω ότι αυτές οι ιδιότητες θα είναι ολοένα και πιο σημαντικές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης», κατέληξε.
«Θα έχουμε ένα απίστευτο εργαλείο στη διάθεσή μας, αλλά πρέπει ωστόσο να καταλάβουμε τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε, τι θέλουν οι άλλοι άνθρωποι και τι θα βρουν χρήσιμο».
Με πληροφορίες από capacitymedia.com
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Η κυκλοφορία του Black Ops 7 απογοήτευσε, με πτώση πωλήσεων και λιγότερους ενεργούς παίκτες
Δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους κόμβους τεχνητής νοημοσύνης σε Ασία-Ειρηνικό
«Έπεσαν» Canvas και Zoom
...και τα βρίσκουμε στα ρούχα μας ή ακόμα και μέσα στον κάδο και στα λοιπά τμήματα της συσκευής
Συνομιλία με έναν φιλόσοφο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ανάλυση γενετικού υλικού από πίσσα σημύδας στην Εσθονία φέρνει στο φως σκηνές της Λίθινης Εποχής
Mελέτες αρχαιολόγων στην Καταλονία - Xρησιμοποιούνταν για επικοινωνία και μουσική έκφραση πριν από 6.000 χρόνια
Νέα ενημέρωση Android καταργεί την ιδιωτικότητα στα εταιρικά κινητά
Η αποστολή Perseverance της NASA κατέγραψε ηλεκτρικές εκκενώσεις στην ατμόσφαιρα του πλανήτη
Έρευνα διαπιστώνει ότι το δωρεάν chatbot της OpenAI αποτυγχάνει να εντοπίσει επικίνδυνες συμπεριφορές
Δείτε τον σεισμικό χάρτη της χώρας
Ακόμη και έτσι όμως, οι γονείς ζουν με συνεχή αγωνία
Ανοιχτή επιστολή εκφράζει ανησυχίες για απώλεια θέσεων εργασίας και κλιματικές επιπτώσεις
Ακυκλοφόρητη σκηνή θα κάνει πρεμιέρα σε animation μικρού μήκους στο βιντεοπαιχνίδι
Η ιστορία που έχει συγκλονίσει τον κόσμο
Εικόνες υψηλής ανάλυσης από την Ανταρκτική και τη Γη του Πυρός, μόλις 50 ώρες μετά την εκτόξευση
Προσφορές που ενθουσιάζουν τους λάτρεις της τεχνολογίας και σώζουν το πορτοφόλι σου
Oι επιστήμονες κατάφεραν να χαρτογραφήσουν με ακρίβεια αυτές τις φάσεις
Στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2025 στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.