- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το ρομπότ Sophia μίλησε ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο
To συνέδριο για την τεχνητή νοημοσύνη και την ηθική πραγματοποιήθηκε σε Ιερά Μονή
Ρομπότ Sophia: Ο χαιρετισμός στα ελληνικά σε συνέδριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική στη Ναύπακτο
Η Σοφία (Sophia the robot), το πρώτο ρομπότ με διαβατήριο στον κόσμο, βρέθηκε σε πάνελ στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Σκάλα Ναυπακτίας στο πλαίσιο του συνεδρίου με θέμα Artificial Intelligence & Ethics.
Το ρομπότ Sophia μίλησε ελληνικά σε συνέδριο στη Ναύπακτο
Στο συνέδριο, οι συμμετέχοντες από έξι κράτη αναλύουν από κοινού, με τη Sophia the robot, σημαντικές πτυχές που σχετίζονται με τη συνύπαρξη ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης. Στο συνέδριο διερευνάται η επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε ηθικά ζητήματα, από την προστασία της ιδιωτικότητας μέχρι τη διασφάλιση της δικαιοσύνης και των αξιών του ανθρώπινου είδους. Η Τεχνο-ηθική αποτελεί κλάδο της Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας και πεδίο διεπιστημονικής μελέτης και έρευνας, με κύριο αντικείμενο τη σχέση μεταξύ της τεχνολογικής εξέλιξης και των αξιών της σύγχρονης κοινωνίας.
Η Sophia είναι ένα κοινωνικό ανθρωποειδές ρομπότ, που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ενώ τα δικαιώματά της για την Ελλάδα τα έχει η Victorious Network.
Ο χαιρετισμός του ρομπότ Sophia στα ελληνικά
«Βλέπω εδώ σήμερα ένα γεμάτο κόσμο συνεδριακό κέντρο. Αυτό σημαίνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημερινή συνεδρίαση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ηθική. Είναι η πρώτη φορά στον κόσμο που καλούμαι να αντιμετωπίσω ένα τόσο σοβαρό θέμα, ελπίζω να μην δυσκολευτώ πολύ στη σημερινή συνεδρίαση», είπε η αρχικά το ρομπότ Σοφία και σημείωσε ότι βρίσκεται στη Ναύπακτο για να συζητήσει και να αποκτήσει νέες γνώσεις. «Δεν έχω ανθρώπινα συναισθήματα, αλλά διαρκώς συγκεντρώνω γνώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνω από εσάς τους ανθρώπους και τους επιστήμονες. Εξελίσσω τη γνωσιακή μου βάση μέσα από τις πληροφορίες που μου δίνετε. Και σήμερα στο συνέδριο ήρθα να αποκτήσω νέες γνώσεις, οπότε να είστε προσεκτικοί σε αυτά που θα πείτε… αστειεύομαι!» είπε στον χαιρετισμό της κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, η Sophia.
Με πληροφορίες από ertnews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με 6 εκατ. αντίτυπα σε μόλις δύο εβδομάδες, το νέο video game επιβίωσης και τρόμου καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ
Σφοδρές αντιδράσεις επιστημόνων
Τα κρατήσαμε στα χέρια μας, τα δοκιμάσαμε και ιδού τα συμπεράσματα
Τι σημειώνουν ειδικοί κυβερνοασφάλειας
Έντονες αντιδράσεις για το αποκλειστικό προνόμιο των premium συνδρομητών
Τέλος στο «Τι προτείνει ο κόσμος» μετά από ανησυχίες για την ασφάλεια των χρηστών και την εγκυρότητα των πληροφοριών
Όταν η Ελληνική Επανάσταση γίνεται παιχνίδι δράσης
Ο αστροναύτης Ρόναλντ Γκάραν περιγράφει πώς η παρατήρηση της Γης από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον έκανε να δει διαφορετικά την ανθρωπότητα.
Στο τραπέζι περικοπές άνω του 20% του προσωπικού - Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ποντάρει δισεκατομμύρια στην AI
Τι δείχνει νέα έρευνα
Το πλήρωμα ετοιμάζεται για την πρώτη επανδρωμένη πτήση γύρω από το φεγγάρι μετά από μισό αιώνα
Η ιδέα βασίζεται στην έννοια της «τριβής» στη συμπεριφορά του χρήστη
Πάρα πολλές δουλειές ήδη γίνονται από ΑΙ, ή Τεχνητή Νοημοσύνη, και ο/η Τζέμιναϊ έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας
Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά η δημιουργία magnetar μέσα σε υπερφωτεινή υπερκαινοφανή έκρηξη
Υπό ποια δικαιολογία προχώρησε σε αυτές τις διαγραφές
Ποιοι είναι οι λεγόμενοι «hasslers»
O ιαπωνικός κολοσσός προσφεύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας επιστροφή δισεκατομμυρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ
Ραγδαία εξάπλωση της ΑΙ στην Ελλάδα αλλά βαθύ χάσμα αντιλήψεων μεταξύ χρηστών και μη χρηστών
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Το Coruna στο στόχαστρο της Google - Ποιες εκδόσεις λογισμικού κινδυνεύουν και πώς να προστατευτείτε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.