Τεχνολογια - Επιστημη

Με Νετανιάχου και Χερτζόγκ θα συναντηθεί ο Έλον Μασκ στο Ισραήλ

Ο αντισημιτισμός που επικρατεί στο Χ θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλον Μασκ
© EPA/JUSTIN LANE

Έλον Μασκ: Θα συναντηθεί με Νετανιάχου και Χέρτζογκ - Ο αντισημιτισμός που επικρατεί στο Χ θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων

Ο Έλον Μασκ, ο οποίος κατηγορείται από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων ότι ενισχύει το αντιεβραϊκό μίσος στο Twitter/X, θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ, μαζί με Ισραηλινούς των οποίων οι συγγενείς κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

Το γραφείο του Χέρτζογκ ανακοίνωσε τη συνάντηση το βράδυ της Κυριακής, λέγοντας: «Στη συνάντησή τους, ο πρόεδρος θα τονίσει την ανάγκη να δράσουμε για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αντισημιτισμού στο διαδίκτυο».

Η επίσκεψη του Μασκ συμπίπτει με την τετραήμερη εκεχειρία στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της οποίας προς το παρόν έχουν απελευθερωθεί 58 από τους περίπου 240 ομήρους που σύμφωνα με το Ισραήλ κρατούνται από τη Χαμάς.

Το ισραηλινό κανάλι 12 δήλωσε ότι ο Μασκ θα συναντηθεί επίσης με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα.

Ο Νετανιάχου συναντήθηκε με τον Μασκ στην Καλιφόρνια στις 18 Σεπτεμβρίου και τον προέτρεψε να βρει μια ισορροπία μεταξύ της προστασίας της ελεύθερης έκφρασης και της καταπολέμησης της ρητορικής μίσους μετά από εβδομάδες διαμάχης σχετικά με το αντισημιτικό περιεχόμενο στο X.

Ο Μασκ απάντησε λέγοντας ότι είναι κατά του αντισημιτισμού και κατά οποιουδήποτε «προάγει το μίσος και τη σύγκρουση», επαναλαμβάνοντας τις προηγούμενες δηλώσεις του ότι το X δεν θα προωθήσει τη ρητορική μίσους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, πριν από τον πόλεμο, περίπου 200 άτομα διαμαρτυρήθηκαν για τις προσπάθειες της δεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου να περιορίσει τις εξουσίες των ισραηλινών δικαστηρίων. Συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Tesla στην Καλιφόρνια, όπου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Στη συνέχεια, στις 15 Νοεμβρίου, ο Μασκ συμφώνησε με μια ανάρτηση στο X που υποστήριζε ψευδώς ότι οι Εβραίοι υποδαυλίζουν το μίσος κατά των λευκών, λέγοντας ότι ο χρήστης που αναφέρθηκε στη θεωρία συνωμοσίας της «μεγάλης αντικατάστασης» έλεγε «την ωμή αλήθεια».

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε αυτό που αποκάλεσε «αποτρόπαια προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους» που «αντιτίθεται στις βασικές μας αξίες ως Αμερικανοί».

Μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Walt Disney, η Warner Bros Discovery και η Comcast, μητρική της NBCUniversal, διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στο Χ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά το ξέσπασμα του πολέμου, τα αντισημιτικά περιστατικά στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά σχεδόν 400% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την Anti-Defamation League, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που καταπολεμά τον αντισημιτισμό.

Ο Μασκ δήλωσε ότι το X θα πρέπει να είναι μια πλατφόρμα για τους ανθρώπους να δημοσιεύουν διαφορετικές απόψεις, αλλά η εταιρεία θα περιορίσει τη διανομή ορισμένων αναρτήσεων που μπορεί να παραβιάζουν τις πολιτικές της.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ