- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
2ο Game Development Meetup στη Λάρισα
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Game Development Meetup στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα
Tο δεύτερο meetup των game developers, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.
Επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, δημοσιογράφοι, gamers και πλήθος κόσμου από όλη την Ελλάδα, έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση που τα είχε όλα: παρουσιάσεις, συζητήσεις, gaming, διαδραστικές ενότητες, συμμετοχή σε κουίζ και δώρα.
Οι μελλοντικές προκλήσεις της βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στο επίκεντρο της συνάντησης
Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σημαντικές ομιλίες επαγγελματιών και δημοσιογράφων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Παρουσίασαν στο κοινό σημαντικά ζητήματα που αφορούν στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, στις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κοινότητα των gamers και η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.
Συγκεκριμένα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Χρήστος Μπίκος και ο Άκης Ζαχαριάδης ως co-chairmen του International Game Developers Association (IGDA) της Ελλάδος. Για τις προκλήσεις και τη δυναμική του κλάδου μίλησαν gamers και games developers, μεταφέροντας στο κοινό την προσωπική τους εμπειρία και συγκεκριμένα οι: Άρης Δραγώνης (Dragonis Games), Χρήστος Αρβανίτης (Xenoplasis Games), Ανδρέας Δημογιάννης (Cymban Games), Γιάννης Χατζόπουλος (Noema Games), Αιμίλιος Σεϊμένης (Iphigames) και Γιάννης Σούκουλης (Haunted Bloodlines).
Με συμμετοχές δημοσιογράφων και προγραμματιστών από όλη την Ελλάδα
Ενδιαφέρουσα στιγμή και ιδιαίτερη συγκυρία για τους παρόντες στην εκδήλωση, ήταν η συνύπαρξη και οι παρουσιάσεις δημοσιογράφων και παρουσιαστών, οι οποίοι για χρόνια παρακολουθούν και τοποθετούνται για τις εξελίξεις στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών: Γιώργος Δρίτσας (Athens Voice, SAVETHEGAME.gr), Παύλος Παπαπαύλου (Enternity.gr, COSMOTE TV (GameR1), Μάνος Βέζος (Halftone.fm) και Παντελής Δασκαλέλος (IGN Greece, PCMag).
Την εκδήλωση συντόνισαν ο Αλέξανδρος Γκορμπένκο και ο Θεοφάνης Γαβριηλίδης ως χορηγοί επικοινωνίας μέσω του δικτύου IndiePump.
H μαζική συμμετοχή των gamers από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, οι ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τα κρίσιμα ζητήματα που αναπτύχθηκαν από τους έμπειρους επαγγελματίες και δημοσιογράφους, η εξαιρετική οργάνωση και φιλοξενία της εκδήλωσης, από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST έθεσαν γερές βάσεις, για να συνεχιστούν οι αντίστοιχες δράσεις και στο μέλλον.
Ο ενθουσιασμός όλων, τα γόνιμα συμπεράσματα και η παραγωγική αλληλεπίδραση όλων όσων συμμετείχαν άνοιξαν τον δρόμο για την επόμενη συνάντηση των gamers και των game developers, με την οπτική της συμβολής και της υποστήριξης στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα. Stay Tuned!
Διοργανωτής του Game Development Meetup Larisa, ήταν το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και συνδιοργανωτής ήταν η IGDA Greece.
Χορηγοί της εκδήλωσης «Game Development Meetup Larisa» ήταν οι: Gnet Plus, efood, Heineken, Hell Energy Drink, CD Media, Battlenet, ενώ χορηγός επικοινωνίας το IndiePump.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φθορίζουσες πρωτεΐνες με κβαντικές ιδιότητες υπόσχονται πρωτοφανή ακρίβεια στην παρατήρηση των κυττάρων
Αυστηρά μέτρα από τον Έλον Μασκ μετά τον κατακλυσμό παραπλανητικού υλικού για τη σύγκρουση στο Ιράν
Από το πράσινο στο κόκκινο και το χρυσό, το show των δέντρων μαγεύει, αλλά εξηγείται δύσκολα
Το κρίσιμο ερώτημα από εδώ και πέρα είναι αν η πολεμική επιχείρηση μετατρέπεται σε ένα καθεστώς όπου η ταχύτητα υπολογισμού λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με την ανθρώπινη ευθύνη και φρόνηση.
Η άρνηση του Ντάριο Αμοντέι να υποχωρήσει σε θέματα ηθικής για τη στρατιωτική χρήση της AI οδήγησε σε ρεκόρ εγγραφών
Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science
H εταιρεία τοποθετείται έτσι στην κατηγορία των mid range συσκευών
Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 ενήλικες
Μια συζήτηση με τον καθηγητή Φιλοσοφίας της Πληροφορικής και Ψηφιακού Ανθρωπισμού στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Από τα video games στα εργαστήρια και η κληρονομιά που ενέπνευσε γενιές ερευνητών
Μια συζήτηση με τη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Η οικονομική δημοκρατία στην πράξη ή «το εργαλείο των αναλφάβητων»
Αν, φυσικά, οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν
Μυστηριώδη σύμβολα σε σπήλαια της Γερμανίας αποκαλύπτουν ένα άγνωστο σύστημα επικοινωνίας της Λίθινης Εποχής
Η νέα σειρά της Xiaomi ανεβάζει τον πήχη σε αντοχή, αυτονομία και εμπειρία χρήσης
Οι τάσεις που αντικατοπτρίζονται από τις λέξεις της χρονιάς της τελευταίας εικοσαετίας
Ειδικοί προειδοποιούν για πτώση δαπανών και μετατόπιση χρόνου σε social media, streaming και online στοιχηματισμό
Η βλάβη αναμένεται να επηρεάσει την εκτόξευση της ιστορικής επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.