Τεχνολογια - Επιστημη

Πώς θα γίνω game developer;

Έλα στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα να μάθεις

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς θα γίνω game developer;
© Sean Do / Unsplash

Game Development Meet up Larisa IGDA Greece: Η σημαντικότερη συζήτηση της χρονιάς για τα videogames έρχεται στη Λάρισα. 

Ο κλάδος των videogames ως πολιτισμικό και βιομηχανικό πεδίο, βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη. Τα βιντεοπαιχνίδια εκτείνονται προς όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα. Τα είδη τους, το βάθος τους, η αφηγηματικότητα, ο ωμός όγκος και η περιπλοκότητά τους, η τεχνολογική και η καλλιτεχνική τους καινοτομία ανθίζουν ταυτοχρόνως.

Αμέτρητοι άνθρωποι τα παίζουν και κάμποσοι από αυτούς πείθονται ότι θα ήθελαν και να τα φτιάξουν. Λίγοι από τους τελευταίους, μαζί κι εγώ, μπαίνουν στη διαδικασία να υλοποιήσουν αυτό το καπρίτσιο. Αυτοί, ανακαλύπτουν αργά ή γρήγορα πως η υλοποίηση, είναι όλη η υπόθεση. Καλώς ή κακώς το μονοπάτι για να γίνει κανείς game developer δεν είναι τόσο ξεκάθαρο όσο σε άλλους κλάδους. Παράλληλα, η εγχώρια βιομηχανία των videogamesβρίσκεται ακόμα σε πρώιμα αναπτυξιακά στάδια, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση και ανασφάλεια σε άτομα που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες δημιουργοί βιντεοπαιχνιδιών.

Ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες, η IGDA Greece (εκπρόσωπος του International Game Developers Association στην Ελλάδα) οργανώνει το 2ο Meet up το οργανισμού σε συνεργασία με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Σε συνέχεια της πρώτης πετυχημένης διοργάνωσης της κοινότητας IGDAGreece, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα, το δεύτερο meet up των games developers έρχεται, με την ίδια δυναμική, στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, 17:30 – 21:00.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πάρκου Καινοτομίας JOIST, «στόχος της εκδήλωσης είναι να «ρίξει φως» στο πεδίο της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα. Παράγοντας-κλειδί σε αυτή την προσπάθεια είναι η συμμετοχή διακεκριμένων ατόμων τόσο από τον κλάδο της ανάπτυξης όσο και από τον κλάδο της προώθησης των βιντεοπαιχνιδιών. Η εκδήλωση θα αποτελέσει πλούσια πηγή γνώσεων και πληροφοριών για όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν σε αυτή την ταχύτατα αναπτυσσόμενη βιομηχανία.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν συνεργάτες των δικτύων IGDA Greece και Indie Pump, δημοσιογράφοι και παρουσιαστές τεχνολογίας, ανεξάρτητοι δημιουργοί παιχνιδιών (freelancers indie developers), αντιπρόσωποι εταιρειών που αναπτύσσουν και εκδίδουν βιντεοπαιχνίδια και άτομα με εμπειρία στην gaming κοινότητα στην Ελλάδα. Μαθητές άνω των 15 ετών, φοιτητές, μέλη τοπικών κοινοτήτων developers, επαγγελματίες του χώρου αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με δικτύωση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τον χρόνο να γνωριστούν, να αλληλεπιδράσουν, να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την κοινότητα, παραθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις τους για επόμενες συναντήσεις.»

Η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Παρουσιάσεις, στις οποίες θα αναπτυχθούν ζητήματα του κλάδου από τους εισηγητές που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.
  • Kahoot Quiz: Ερωτήσεις - απαντήσεις σε σχέση με το gamedevelopment.
  • Δυνατότητα «gaming experience» για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, στον χώρο του JOIST.

Διοργανωτής του Game Development Meet up Larisa είναι το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και συνδιοργανωτής είναι η IGDA Greece.

Χορηγοί της εκδήλωσης «Game Development Meet up Larisa» είναι το efood και το Gnet Plus και χορηγός επικοινωνίας το Indie Pump.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση και δηλώστε συμμετοχή: Game Development Meet up Larisa IGDA Greece

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ