Τεχνολογια - Επιστημη

Meta: Προσέξετε αυτό τον όρο πριν δημιουργήσετε λογαριασμό Threads

Μια συνθήκη του «νέου Twittter» προβληματίζει τους χρήστες

Γιώργος Δρίτσας
Γιώργος Δρίτσας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Meta: Προσέξετε αυτό τον όρο πριν δημιουργήσετε λογαριασμό Threads
© HOW HWEE YOUNG / EPA

Threads της Meta: Η νέα εφαρμογή που ανταγωνίζεται του Twitter δεν επιτρέπει διαγραφή λογαριασμού χωρίς να διαγραφεί και ο συνδεδεμένος λογαριασμός στο Instagram.

Το Threads της Meta, η πολυσυζητημένη ανταγωνίστρια εφαρμογή του Twitter, πέτυχε 10 εκατομμύρια εγγραφές μέσα σε μόλις επτά ώρες μετά την κυκλοφορία του, όπως επιβεβαίωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Είναι γνωστό ότι το Threads, το νέο πιάτο στον διφορούμενο μπουφέ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Meta, απαιτεί από τους χρήστες να έχουν έναν ενεργό λογαριασμό Instagram. Ωστόσο, μια ενδιαφέρουσα συνθήκη έχει προβληματίσει πολλούς χρήστες: η διαγραφή ενός λογαριασμού Threads απαιτεί τη διαγραφή του συνδεδεμένου λογαριασμού Instagram.

Το «σκεπτικό» πίσω από αυτήν την πολιτική, όπως εξηγείται στη Συμπληρωματική Πολιτική Απορρήτου της Meta, είναι ότι το προφίλ Threads αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του λογαριασμού Instagram του χρήστη. Ενώ η πλατφόρμα έχει γνωρίσει ευρεία ανταπόκριση, η ανακάλυψη αυτής της απαίτησης έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ των χρηστών που επιθυμούν μεγαλύτερη ανεξαρτησία μεταξύ των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ εξέφρασε το όραμά του για το Threads σε μια πρόσφατη ανάρτησή του, τονίζοντας τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει μια εφαρμογή για δημόσιες συνομιλίες με περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο χρήστες, ένα κατόρθωμα που το Twitter δεν έχει ακόμη επιτύχει. Η μαζική εισροή 10 εκατομμυρίων εγγραφών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υποδηλώνει, αναμφίβολα, υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για την πλατφόρμα

Κολοσσιαία brands, συμπεριλαμβανομένων των Netflix, Amazon, NFL και Pepsi, έχουν επιδείξει την εμπιστοσύνη τους στα Threads με την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα. Ωστόσο, ορισμένοι σημαντικοί παίκτες του κλάδου, όπως η Google, η Apple, η Goldman Sachs, η Morgan Stanley και η Disney, προβληματίζουν με τον δισταγμό τους να συμμετάσχουν.

Απευθυνόμενος στα σχόλια των χρηστών σχετικά με την αμφιλεγόμενη πολιτική διαγραφής λογαριασμού, ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri προσέφερε διευκρινίσεις. Οι χρήστες έχουν πλέον την επιλογή να απενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους στο Threads, να αποκρύψουν το προφίλ και το περιεχόμενό τους, να καταστήσουν το προφίλ τους ιδιωτικό ή να διαγράψουν μεμονωμένες αναρτήσεις χωρίς να επηρεάσουν τον λογαριασμό τους στο Instagram. Η εταιρεία διερευνά επίσης ενεργά τη δυνατότητα να επιτρέπει στους χρήστες να διαγράφουν τον λογαριασμό τους στο Threads ξεχωριστά, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία.

Καθώς το Threads συνεχίζει την αξιοσημείωτη αναπτυξιακή του τροχιά, οι ειδικοί του κλάδου παρατηρούν έντονα τον αντίκτυπό του στο τοπίο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Με τους τρομερούς πόρους της Meta, αλλά και με την αξεπέραστη τεχνογνωσία της στη μόχλευση των καταναλωτικών συμπεριφορών, το Threads έχει τη δυνατότητα να γίνει μια πλατφόρμα με κρίσιμη σημασία για τη δημοκρατική επικοινωνία. Τα ερωτήματα σχετικά με την ενσωμάτωσή του στο Instagram, αλλά και την ηθικότητα της διαχείρισης των δεδομένων των χρηστών, παραμένουν επίκαιρα καθώς η πλατφόρμα εξελίσσεται και διευρύνει την απήχησή της.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ