Τεχνολογια - Επιστημη

O Mασκ ψάχνει νέο CEO για το Twitter μια μέρα μετά τη δημοσκόπηση που «του έδειξε την πόρτα»

Σύμφωνα με το CNBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
CNBC: Ο Elon Musk ψάχνει νέο CEO για το Twitter
© Unsplash

CNBC: Ο Έλον Μασκ ψάχνει νέο CEO για το Twitter

Μια ημέρα αφότου ο Έλον Μασκ πραγματοποίησε δημοσκόπηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ρωτώντας τους εκατομμύρια ακολούθους του εάν θα έπρεπε να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του, φαίνεται πως αναζητά ενεργά έναν νέο CEO. 

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Μασκ αναζητούσε CEO πριν την ανάρτησή του και εξακολουθεί να ψάχνει. Σημειώνεται ότι ο Μασκ είχε δηλώσει ήδη από τον Νοέμβριο: «Αναμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλο να διοικεί την εταιρεία σε βάθος χρόνου». Ωστόσο, σε πρόσφατη ανάρτησή του δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος πιθανός διάδοχος. «Το θέμα δεν είναι να βρεθεί ένας CEO, το θέμα είναι να βρεθεί ένας CEO που να μπορεί να κρατήσει το Twitter ζωντανό».

Έπειτα από την εξαγορά του Twitter, ο Μασκ έχει δεχθεί επικρίσεις για τις σαρωτικές αλλαγές του στο κοινωνικό δίκτυο. Ανάμεσα στις πρώτες του κινήσεις ήταν να απολύσει τουλάχιστον το μισό προσωπικό και να επαναφέρει λογαριασμούς που είχαν αποκλειστεί στο παρελθόν. Την ίδια στιγμή, δέχεται εκκλήσεις να επικεντρωθεί ξανά στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει πέσει κατακόρυφα. Από τότε που ολοκλήρωσε απρόθυμα την εξαγορά του Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο δισεκατομμυριούχος έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος του χρόνου του στην εταιρεία.

Ως γνωστόν ο Έλον Μασκ έχει την πλειοψηφία στην ιδιοκτησία του Twitter και κανείς δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει να αποχωρήσει από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, παρότι οι αποφάσεις του τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει σύγχυση στους χρήστες του Τwitter, αλλά και στους υποστηρικτές του, όπως σημειώνει ο Guardian. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ