Τεχνολογια - Επιστημη

Βρετανία: Το ρομπότ «Ai-Da» μίλησε στη Βουλή των Λόρδων για την τεχνητή νοημοσύνη (βίντεο)

Τι απάντησε στην ερώτηση αν αποτελεί απειλή για τους καλλιτέχνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ρομπότ Ai-Da στη Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία
Το ρομπότ Ai-Da στη Βουλή των Λόρδων στη Βρετανία © Guardian/YouTube

Το ανδροειδές «Ai-Da» στη Βουλή των Λόρδων - Η ομιλία για την τεχνητή νοημοσύνη, τα ρομπότ και τους καλλιτέχνες

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ταυτόχρονα «απειλή και ευκαιρία» για τους καλλιτέχνες, σύμφωνα με το ρομπότ «Ai-Da» το οποίο μίλησε στη Βουλή των Λόρδων στο Λονδίνο. 

Το ανδροειδές απευθύνθηκε την Τρίτη (11/10) στην επιτροπή Επικοινωνιών και Ψηφιακής Τεχνολογίας της Βουλής των Λόρδων, η οποία εξετάζει αν η δημιουργικότητα απειλείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι εικόνες που μετέδωσε ο Guardian παραπέμπουν σε σκηνή από κινηματογραφική ταινία. Είναι όμως πραγματικότητα. Οι εξελίξεις στη ρομποτική δεν σταματούν, καθώς εταιρείες - κολοσσοί βελτιώνουν ολοένα και περισσότερα τα ρομπότ που κατασκευάζουν: Από τα ρομπότ της Boston Dynamics που κάνουν παρκούρ μέχρι τον Optimus του Έλον Μασκ.

Robot says AI is 'threat and opportunity' to artists during Lords address

Το ανδροειδές ρομπότ Ai-Da - Η έφεση στη ζωγραφική και την ποίηση

Η Ai-Da μπορεί να ζωγραφίζει και να γράφει τα δικά της ποιήματα. Δημιουργός της είναι ο Aidan Meller από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

«Η Ai-Da δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης για τα ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης η οποία θα μιμείται την ανθρώπινη συμπεριφορά και τους ανθρώπους γενικότερα.

» Είναι προφανές ότι η τεχνολογία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση σε κάθε πτυχή της ζωής μας και πρέπει να κατανοήσουμε ποιες είναι οι δυνατότητες της αυτής της τεχνολογίας και τι μπορεί αυτή να μας διδάξει για τους εαυτούς μας» είχε δηλώσει στο παρελθόν ο Άινταν Μέλερ.

The Intersection of Art and AI | Ai-Da Robot | TEDxOxford

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2021 είχε γίνει η επίσημη «πρώτη» της Grace, μιας ρομποτικής νοσοκόμας που βοηθούσε ασθενείς με κορωνοϊό

Με πληροφορίες από Guardian

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ