Τεχνολογια - Επιστημη

Στην Boston Dynamics τα ρομπότ κάνουν πλέον και παρκούρ (video)

Εκτελώντας ασκήσεις με ακρίβεια και ξεπερνώντας με άνεση εμπόδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics εκτελεί με ακρίβεια ασκήσεις παρκούρ
Το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics εκτελεί με ακρίβεια ασκήσεις παρκούρ © YouTube/Boston Dynamics

Τα ρομπότ στην Boston Dynamics μπορούν πλέον να κάνουν και παρκούρ, καθώς η ευελιξία και η ακρίβειά τους ολοένα και εξελίσσεται με εντυπωσιακό τρόπο.

Στην Boston Dynamics τα ρομπότ δεν χορεύουν μόνο «καγκέλια» αλλά κάνουν και παρκούρ (parkour), καθώς οι ερευνητές της αμερικανικής εταιρείας δεν σταματούν να «εξερευνούν» τα όρια της ρομποτικής, φέρνοντας στον πραγματικό κόσμο εικόνες που -πριν απ' όχι και τόσα πολλά χρόνια- υπήρχαν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Με απίστευτη ακρίβεια, ευελιξία, ισορροπία και... ευλυγισία τα ανθρωποειδή ρομπότ Atlas κάνουν παρκούρ, διασχίζοντας τον «στίβο μάχης» με άνεση και ευκολία.

Εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας επισημαίνουν ότι τα τεστ με παρκούρ δίνουν τη δυνατότητα να διαπιστωθεί σε πραγματικό χρόνο πόσο καλά λειτουργούν οι οπτικοί αισθητήρες στα ρομπότ, σε συνδυασμό με την άμεση και γρήγορη προσαρμογή των κινήσεών τους μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Και όλα αυτά χωρίς καμία κούραση.

Ενδιαφέρον προκαλεί, επίσης, ότι τα ρομπότ Atlas ανταποκρίνονται πλέον άμεσα και σε ξαφνικές αλλαγές στο «σενάριο» που εξελίσσεται μπροστά τους, προσαρμόζοντας με επιτυχία την πορεία τους και περνώντας με άνεση τυχόν νέα εμπόδια.

Atlas | Partners in Parkour

Ρομπότ... βοσκοί και ρομπότ υπεύθυνα για το social distancing στον κορωνοϊό - Η Boston Dynamics συνεχίζει να πρωτοπορεί

Σημειώνεται ότι η Boston Dynamics έχει δημιουργήσει ένα ρομπότ που προσέχει και οδηγεί ένα κοπάδι με πρόβατα. To Spot Mini έχει τέσσερα πόδια και είναι σαν υβρίδιο σκύλου και αράχνης. Μπορεί να ξεκινήσει από το γραφείο του και να περιηγηθεί μέσα σε ένα κτίριο εντελώς αυτόνομα, ανεβαίνοντας σκάλες και αποφεύγοντας εμπόδια ενώ επιστρέφει μόνο του στο σημείο εκκίνησης. Το Spot Mini που έχει προσαρμοσμένο ειδικό βραχίονα, μπορεί να ανοίγει και πόρτες.

Στο πρώτο κύμα κορωνοϊού ο συγκεκριμένος ρομπότ-σκύλος χρησιμοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη για το social distancing σε πάρκα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ