- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Toyota κατασκευάζει την πόλη του μέλλοντος
Αυτόνομα αυτοκίνητα, τεχνητή νοημοσύνη, νέες τεχνολογίες, ρομποτική και άνθρωποι, σε μία φουτουριστική πόλη κάτω από το όρος Φούτζι
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota θα κατασκευάσει τα επόμενα χρόνια, στη βάση του όρους Φούτζι στην Ιαπωνία, μία νέα φουτουριστική πόλη.
Ο ιαπωνικός αυτοκινητιστικός κολοσσός Toyota έχει στα σχέδιά του την κατασκευή μίας νέας «έξυπνης πόλης» («smart city») στη βάση του όρους Φούτζι, 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο. Η νέα αυτή πόλη θα ονομάζεται «Woven City», το όλο πλάνο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, με περισσότερες ανακοινώσεις να αναμένονται προς τα τέλη του 2020.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η πόλη θα χτιστεί πάνω σε μία τοποθεσία όπου βρισκόταν ένα παλιό εργοστάσιο της Toyota, το οποίο έχει κλείσει εδώ και χρόνια. Η πρωτότυπη αυτή πόλη θα είναι η τοποθεσία όπου θα «τεστάρονται» για πρώτη φορά όλες οι νέες τεχνολογίες της Toyota, όχι μόνο ότι έχει να κάνει με την αυτοκινητοβιομηχανία.
Η «Woven City» θα είναι ένα «ζωντανό εργαστήριο» με μόνιμους κάτοικους και ερευνητές, όπου θα δουλεύουν πάνω στην Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence), αυτονομία, ρομποτική, κινητικότητα, «έξυπνα σπίτια», σε ένα αληθινό περιβάλλον πόλης – όχι σε ένα εικονικό. Όλα αυτά μας φέρνουν στο μυαλό σκηνές μέσα από την τηλεοπτική σειρά καρτούν «Futurama». Άλλωστε, «Futurama» ονομαζόταν μία σχετική φουτουριστική έκθεση της General Motors στο διάσημο New York’s World Fair το 1939. Στην «Woven City» θα κυκλοφορούν μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα.
«Κατασκευάζοντας μία νέα πόλη από την αρχή, ακόμα και αν είναι μικρή, είναι μία μοναδική ευκαιρία για όλους εμάς να αναπτύξουμε τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως ένα ψηφιακό σύστημα λειτουργίας που θα ελέγχει ολόκληρη την υποδομή της πόλης. Με συνδεδεμένους όλους τους ανθρώπους, κτίρια και οχήματα, όλους και όλα να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα από data και αισθητήρες, θα μπορούμε να «τεστάρουμε» την συνδεδεμένη Τεχνητή Νοημοσύνη σε εικονικό και φυσικό περιβάλλον, μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες και προοπτικές» τονίζει ο Aiko Toyoda, πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, καλώντας ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο να δουλέψουν και να ζήσουν στη νέα πόλη του μέλλοντος. Εμείς μόνο μία φράση μπορούμε να πούμε για την ώρα, «σε καλό να μας βγει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος των ήσυχων ανθρώπων δουλεύει εντατικότερα, αλλά με διαφορετικό ρυθμό
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους
Μια επίσκεψη στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Μαρούσι μάς έδωσε την απάντηση
Πώς διδάσκεις όταν η μηχανή ξέρει ήδη την απάντηση; Δύο υπουργοί και δύο εκπαιδευτικοί εξηγούν τι αλλάζει μέσα στην τάξη
«Ο Αριστοτέλης θα θαύμαζε το ChatGPT, αλλά δεν θα το θεωρούσε ποτέ ίσο του», λέει ο Αρμάντ Λερουά
Μια συζήτηση για τις ευκαιρίες, τους κινδύνους και τα μεγάλα διλήμματα της νέας εποχής
Αμερικανικές πολιτείες έχουν υποβάλει αίτημα στην εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης για παροχή πληροφοριών
Οι χρήστες αδυνατούσαν να συνδεθούν για περίπου μιάμιση ώρα
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας - Οι χρήστες αδυνατούν να συνδεθούν
Αναφορές από χρήστες ότι δε μπορούν να μπουν στις πλατφόρμες
Η εξαπάτηση δεν είναι ανθρώπινη εφεύρεση, αλλά εξελικτική στρατηγική που διαμόρφωσε τον ανθρώπινο εγκέφαλο
Εντοπίστηκαν απολιθώματα σε βάθος άνω των 7 χλμ., με ευρήματα που χρονολογούνται πριν από 5,3 εκατομμύρια χρόνια
Ποιοι αντιμετωπίζουν ολοένα και πιο περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Βασίζεται σε αρχαία νευροβιολογικά συστήματα - Πώς εξελίχθηκε ως στρατηγική επιβίωσης
Η Anthropic διαθέτει το Claude Fable 5 παρά τις ανησυχίες για την κυβερνοασφάλεια
Πρώτη φορά που αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εντάσσεται σε αποστολή του προγράμματος Artemis
Από το gov.gr στην εποχή της προσωποποιημένης εξυπηρέτησης
Η Sega επιβεβαίωσε την ψηφιακή αναβίωση του θρυλικού ράπερ στο «Stranger Than Heaven»
Η νεαρή φιλόσοφος είναι η ψυχή του Claude της Anthropic και οι προβληματισμοί έχουν σημασία
Ο Γιάννης Ασσαέλ μιλά για τον οδηγό «Τεχνητή Νοημοσύνη για Όλους», τον οποίο χαρακτηρίζει «παγκόσμια πρωτοπορία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.