Τεχνολογια - Επιστημη

Curiosity: 2.000 «αρειανές» ημέρες στο Κόκκινο Πλανήτη (και συνεχίζει!)

Τα σημαντικότερα επιτεύγματά του σε εικόνες

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7-12.jpg

Το ρόβερ Curiosity της NASA, γιόρτασε στις 21 Μαρτίου, τις 2.000 ημέρες παρουσίας και έρευνας στον κρατήρα Gale του πλανήτη Άρη και η επιστημονική ομάδα που το χειρίζεται, μας παρουσιάζει εικόνες από μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του.

1-6.jpg

Η αρχή: Η πρώτη εικόνα που τράβηξε το Curiosity, μόλις 15 λεπτά μετά τη προσγείωσή του στις 6 Αυγούστου 2012.

2-8.jpg

Βότσαλα στο ποτάμι: 16 ημέρες μετά τη προσγείωση, το Curiosity κατέγραψε τα βότσαλα ενός πανάρχαιου ποταμού, που έρεε από τους ηλικίας 4 δισεκατομμυρίων χρόνων λόφους, γύρω από το κρατήρα Gale.

3-9.jpg

Αρχαία λίμνη: Η εικόνα είναι από το Yellowknife Bay και απεικονίζει λεπτή άμμο και αποθέσεις λάσπης, που κάποτε ήταν ο πυθμένας τους κρατήρα Gale.

4-7.jpg

Βαθιά νερά: Οι λόφοι Pahrump που το Curiosity συνάντησε την 753η ημέρα, αποτελούνται από λεπτά στρώματα λάσπης που εναποτέθηκαν στο βυθό της λίμνης.

6-11.jpg
 

Συννεφιασμένοι ουρανοί: Μια σειρά από εικόνες που τραβήχτηκαν την 1971η ημέρα απεικονίζουν σύννεφα να κινούνται στον ουρανό.

7-12.jpg

Αναγκαστική selfie: Το Curiosity είναι διάσημο και για τις πολλές selfie που έχει τραβήξει. Όμως αυτές οι εικόνες βοηθούν την ερευνητική του ομάδα να καθορίσει τυχόν βλάβες, συγκέντρωση σκόνης κτλ.

Πηγή: Πτήση & Διάστημα 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT
Δέκα πράγματα που έκανα με το ChatGPT

Θέλοντας να τεστάρω τις δυνατότητες και τα όρια του εργαλείου, άρχισα να ζητάω συμβουλές θεωρώντας μάλλον απίθανο (και ηθικά απωθητικό) το να το χρησιμοποιήσω. Μέσα σε μισή ώρα είχα αγοράσει μηνιαία συνδρομή.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.