Γιατί οι άνδρες θα έπρεπε να κάνουν συχνότερα το πρώτο βήμα στην κρεβατοκάμαρα
Γυναικεία λίμπιντο και τα ευρήματα των ψυχολόγων
Οι γυναίκες επιθυμούν πολύ πιο συχνά να έχουν σεξουαλικές επαφές με τους συντρόφους τους αλλά εκείνοι δεν το συνειδητοποιούν, υποστηρίζει νέα έρευνα.
Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο του Καναδά διεξήγαγαν τρεις διαφορετικές έρευνες σε 229 ζευγάρια ηλικίας 18-68 ετών με μέσο όρο διάρκειας του γάμου ή της σχέσης τους τα έξι χρόνια και τα οποία δήλωσαν ότι είχαν επαφές κατά μέσο όρο μια ή δύο φορές την εβδομάδα.
Η διαπίστωση στην οποία κατέληξαν οι ερευνητές είναι ότι οι άνδρες τείνουν να μην κάνουν το πρώτο βήμα στην κρεβατοκάμαρα, φοβούμενοι την απόρριψη και την απογοήτευση που θα νιώσουν.
Υποθέτοντας ότι η σύντροφός τους δεν ενδιαφέρεται, οι άνδρες δεν ενεργούν και έτσι αποφεύγουν την απογοήτευση, αλλά σύμφωνα με τα ευρήματα των ψυχολόγων οι γυναίκες έχουν πολύ συχνότερα υψηλή λίμπιντο, χωρίς ωστόσο να παίρνουν την πρωτοβουλία. Με αυτό τον τρόποι – με την έλλειψη τόλμης του άνδρα από την μία πλευρά και την έλλειψη πρωτοβουλίας της γυναίκας από την άλλη – χάνεται η ευκαιρία για την ερωτική επαφή, παρότι υπάρχει επιθυμία.
Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Journal of Personality and Social Psychology.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι σήμερα έχουν θεραπευτεί 35 ασθενείς
Από πάροχος υπηρεσιών εξυπηρέτησης σε στρατηγικό digital partner για την ψηφιακή εποχή
Ο Επικεφαλής Συνεργασιών Ειδησεογραφικού Περιεχομένου της Google για τη Νότια Ευρώπη μιλά στην Athens Voice
Αστροναύτισσα της NASA μιλά ανοιχτά για την ανθρώπινη επαφή σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Μετά τις αποκαλύψεις για fake σεξουαλικές εικόνες
Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρόκειται για «αγίους» ή ανθρώπους χωρίς αδυναμίες
Η Κομισιόν επεκτείνει την εντολή διατήρησης στοιχείων για το X, εν μέσω ανησυχιών για παράνομο περιεχόμενο
Φέρνοντας το μοντέλο Alpamayo
Η πλατφόρμα και οι μηχανισμοί μεταβλητής επιβράβευσης
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Πώς η Κίνα πειραματίζεται με την έγκαιρη διάγνωση
Οι τάσεις και οι ευκαιρίες που θα διαμορφώσουν τον εργασιακό χάρτη τη νέα χρονιά
O θρύλος της Τεχνητής Νοημοσύνης προειδοποιεί για τους κινδύνους των «δικαιωμάτων» στην τεχνολογία
Τι καθήκοντα θα έχει όποιος προσληφθεί
Με απλά λόγια: μπορείς να κρατήσεις τον λογαριασμό σου, αλλά να ξεφορτωθείς το cringe όνομα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.