Ταξιδια

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort: Φέτος το μενού των διακοπών έχει Χαλκιδική

Ξεδιπλώνοντας το πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο νόημα της πολυτέλειας: ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα και ευεξία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort: Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Zeus International στη Χαλκιδική

Διακοπές. Μία λέξη που ηχεί στα αυτιά μας μαγικά. Είναι η αποχή από τη δουλειά; Είναι η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας του να κυκλοφορείς όλη ημέρα με το μαγιό; Ή μήπως είναι η απόδραση από όλους και από όλα; Ό,τι και αν σημαίνει για τον καθένα, ένα μόνο είναι σίγουρο: εκείνο το χαμόγελο που ζωγραφίζεται διάπλατα στα πρόσωπά μας στο άκουσμα αυτή της πολυδιάστατης λέξης.

Το planning των καλοκαιρινών διακοπών ξεκινά με δύο παράγοντες: την παρέα και τον προορισμό. Έχοντας βρει την παρέα- ελπίζω και εύχομαι να είναι η καλύτερη, αυτό που μένει είναι το μέρος. Μπορεί για τους περισσότερους αυτό να είναι ένα νησί, αλλά φέτος με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να είναι «τσουχτερές», έχω μια εναλλακτική να προτείνω- ποντάρω και καλύτερη. Έχετε ακούσει για την Αγία Παρασκευή στη χερσόνησο της Κασσάνδρας;  Αν όχι, ήρθε η ώρα να την ανακαλύψετε και ένας από του καλύτερους τρόπους είναι η διαμονή στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort. Αυτό το πεντάστερο resort στη Χαλκιδική μέσα από τις premium all-inclusive υπηρεσίες, συνδυάζει τη θάλασσα, αλλά και τη βλάστηση, την ηρεμία αλλά και τη διασκέδαση, την ευεξία, αλλά και το καλό φαγητό.

Μπαίνοντας στο χώρο της reception, καταλαβαίνει κανείς ότι η πολυτέλεια θα τον ακολουθεί σε όλο του το ταξίδι, θέτοντας τα standards πολύ υψηλά- τα οποία και συναντώνται, και με το παραπάνω. Κυριαρχεί το φως από ένα μεγάλο θόλο στο ταβάνι που του επιτρέπει να εισχωρήσει στο χώρο και να τον λούσει, και το νερό, που «χορεύει» στο σιντριβάνι που βρίσκεται στην κεντρική σάλα. Την απλή και σικάτη διακόσμηση, έρχονται να συμπληρώσουν τα έπιπλα από bamboo, που ολοκληρώνουν την εικόνα μίας ζούγκλας στην οποία ψάχνεις να απομονωθείς.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Αναπαυτική διαμονή στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Το νερό ως φυσικό στοιχείο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φιλοσοφία του ξενοδοχείου, καθώς σχεδόν και τα περισσοτέρα δωμάτια διαθέτουν τη δικιά τους ιδιωτική ή shared πισίνα, εκτός από τις πέντε πισίνες του ξενοδοχείου. Έτσι, με το καλημέρα βρίσκεσαι σε μια όαση δροσιάς που εγγυάται ότι η ημέρα σου θα είναι γαλήνια και αφιερωμένη σε εσένα. Τα δωμάτια (171 συνολικά) είναι ευρύχωρα, πλήρως εξοπλισμένα και εξυπηρετούν κάθε ανάγκη των επισκεπτών τους. Πέρα από τα κλασικά δωμάτια- που κάθε άλλο παρά κλασικά θα τα έλεγε κανείς, υπάρχουν τα bungalows και οι βίλες που χωρίζονται σε presidential και σε royale. Τα bungalows βρίσκονται γύρω από την κεντρική πισίνα, ενώ οι βίλες πιο απόμερα, για ακόμη μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ησυχία- ιδανικές για ένα ερωτικό getaway ή ταξίδι αναψυχής. Και αν σας ανησυχεί η απόσταση από το κεντρικό κτίριο, υπάρχει ειδικό golf cart που αναλαμβάνει τις εσωτερικές διαδρομές-ό,τι πρέπει αν υπάρχουν στην παρέα μικρά παιδιά που κακά τα ψέματα δεν αγαπούν το πολύ περπάτημα.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Ευ ζην

Πέρα από τον αναπαυτικό ύπνο που ξεκουράζει την ψυχή και ολόκληρο το είναι, τη γαλήνη μπορείτε να τη βρείτε και στο σπα που προσφέρει το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort.  Το resort έχει το προνόμιο να βρίσκεται σε μια περιοχή που από τα αρχαία χρόνια φημίζεται για την ευεργετική ιδιότητα των ιαματικών λουτρών της. . Έχετε κάνει ποτέ μασάζ με βούτυρο καριτέ και σπάνια βότανα και αγριολούλουδα από τον ευλογημένο αυτό τόπο της Χαλκιδικής; Εάν όχι, τότε φέτος έχετε αυτήν την ευκαιρία. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών του μοναδικού και sea view Spa, και αφήστε τους να σας χαρίσουν ένα ολοκληρωμένο ταξίδι θεραπείας και αναζωογόνησης.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Η χαλάρωση δε σταματά εδώ, γιατί στο Ajul τίποτα δεν θεωρείται αρκετό. Θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι και μαθήματα yoga μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε. Namaste, λοιπόν στο μέρος όπου ερχόμαστε σε απόλυτη αρμονία με τη φύση και σύνδεση με τον εαυτό μας.

Ώρα για δράση

Πέρα από τη χαλάρωση του σώματος στο Ajul υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που θα κρατήσουν απασχολημένους μικρούς και μεγάλους. Για τους πιο δραστήριους και περιπετειώδεις επισκέπτες το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort διαθέτει γήπεδα τένις, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο beach volley, και για τους ακόμη περισσότερο, ένα adventure park με ασφαλείς εγκαταστάσεις και τον απαραίτητο εξοπλισμό για δραστηριότητες όπως πύργος αναρρίχησης, mini soccer, τοξοβολία αλλά φυσικά και υπαίθριες δραστηριότητες. Τι καλύτερο από το να πας για ποδηλασία μέσα στο καταπράσινο δροσερό τοπίο; Για όσους αγαπάτε τη θάλασσα λίγο παραπάνω, το Ajul προσφέρει θαλάσσια σπορ, όπως snorkeling στην κοντινή παραλία (απόσταση 10 λεπτών με τα πόδια). Μέσα από αυτή τη θαλάσσια εξερεύνηση, θα δείτε τον διαυγή βυθό της Κασσάνδρας που ανάλογα με το φως του ήλιου παίρνει διαφορετικά χρώματα και φιλοξενεί πολλά διαφορετικά θαλάσσια (και μη) είδη. Οι πιο τολμηροί, επισκεφτείτε τη σπηλιά με τις νυχτερίδες. Όσοι θέλετε να μεταφέρετε τις καθημερινές fitness συνήθειες σας και στις διακοπές, σας περιμένει το πλήρως εξοπλισμένο και σύγχρονο γυμναστήριο. 

Παραλία χαλκιδικής

Kids time

Tο Ajul όχι μόνο είναι kids friendly, αλλά υπολογίζει τα παιδιά ως επισκέπτες που απολαμβάνουν τις διακοπές τους χωρίς να στερούνται τίποτα. Παιδικός παράδεισος είναι το entertainment room με διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια, καθώς και ο χώρος του σινεμά- μία μεγάλη οθόνη δίπλα στη κεντρική πισίνα που τα βράδια παίζει κινούμενα σχέδια. Λέτε να έχει και βουτυρένια pop corn;

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Food n’ Mood

Μια και ανέφερα τα pop corn, σα να μας άνοιξε η όρεξη, αλλά είμαστε στο κατάλληλο μέρος. Προτιμάτε την ιταλική κουζίνα, την ελληνική, το καλό κρέας ή όλα αυτά μαζί; Το Ajul ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους στα εστιατόρια που διαθέτει: το Infinity Main Restaurant με πλούσιο μπουφέ πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού, το Ambrosia Italian Restaurant για γευστικά ταξίδια στη φημισμένη χώρα των μακαρονάδων, το Thimari με local και farm to table ελληνικές προτάσεις και  το Meat n’ Eat για πιο παρεΐστικη διάθεση  τους λάτρεις τους καλού κρέατος. Σε όλα τα εστιατόρια, θα γευτείτε πιάτα πεντανόστιμα και με άριστες, φρέσκεςφρέσκιες πρώτες ύλες από την εύφορη γη της Χαλκιδικής, το ξακουστό μέλι της και τα ασυναγώνιστα ψάρια της, βότανα και μυρωδικά από τους καταπράσινους τριγύρω κήπους. Το καλό φαγητό απαιτεί και ένα καλό ποτό για closing. Τη γαστρονομική εμπειρία στο Ajul, έρχονται να συμπληρώσουν τα τριγύρω μπαρ, το Ananas Pool Bar, ένα γραφικό gazebo ανάμεσα δίπλα στα bungalows και το Senses main bar στη βεράντα του πρώτου ορόφου με πανοραμική θέα στην θάλασσα. Εκτός από κλασικές συνταγές στην καλύτερη εκδοχή τους, υπάρχουν φοβερά cocktail -και σε μεγάλη ποικιλία. Dress Code; Χαλαρό mood με μαγιό ή πιο βραδινό με αέρινο φόρεμα ή πουκάμισο. Μπορείτε να πιείτε το ποτό σας όπως επιθυμείτε!

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort
Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Βusiness & Pleasure

Επιπλέον, το Ajul Luxury Hotel & Spa Resort είναι το ιδανικό μέρος για ονειρικούς γάμους με θέα το απέραντο γαλάζιο. Μάλιστα συνδυάζει και το business & pleasure, διαθέτοντας χώρο άνω των 600 τ.μ., ιδανικός να φιλοξενήσει κορυφαία συνέδρια.

Ajul Luxury Hotel & Spa Resort

Πολυτέλεια, ιδιωτικότητα, αυθεντικότητα, αναζωογόνηση, χαλάρωση και ηρεμία δίπλα στη φύση. Όλα αυτά στο Ajul Luxury Hotel & Spa Resort. Φέτος το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ