Ταξιδια

4 λόγοι να κλείσεις διακοπές στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής κρύβει πολλές εκπλήξεις

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort: Το πολυτελές ξενοδοχείο στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στην παραλία του Αγίου Ιωάννη είναι ιδανικό για διακοπές για ζευγάρια ή οικογενειακές διακοπές.

Η Σιθωνία είναι χερσόνησος του νομού Χαλκιδικής και χαρακτηρίζεται από γραφικές περιοχές με έντονο ανάγλυφο και τις οργανωμένες ή απομονωμένες παραλίες της, καθώς και δάση πεύκου που χαρακτηρίζουν το τοπίο της. Αυτή είναι μια βασική περιγραφή που θα βρεις στη Wikipedia πατώντας τον όρο Σιθωνία στο Google. Αν όμως επιλέξεις να δεις φωτογραφίες ή ακόμα καλύτερα να ρωτήσεις εκείνους που έχουν πάει, θα ανακαλύψεις γιατί το δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας. Παρακάτω θα δεις γιατί αξίζει να κλείσεις φέτος τις διακοπές σου στη Σιθωνία.

AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

4 λόγοι να κλείσεις διακοπές στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Καταπράσινα τοπία

Είναι ένα από τα πιο πράσινα μέρη της Ελλάδας και η καταπράσινη βλάστηση που συχνά φτάνει μέχρι την ακτή δημιουργεί τρομερές αντιθέσεις με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το μεγαλύτερο μέρος της χερσονήσου είναι προστατευόμενος βιότοπος Natura 2000. Ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη από έντονες αντιθέσεις τοπίου και χρωμάτων, αφού κατάλευκοι βραχώδεις όγκοι εναλλάσσονται με χρυσαφένια άμμο, τα μικρά λιμανάκια δίνουν τη θέση τους σε παραλίες χιλιομέτρων και οι παραδοσιακοί οικισμοί συναντούν την ήσυχη πολυτέλεια των resorts. Ένα μωσαϊκό φυσικής ομορφιάς με ατελείωτες επιλογές διαδρομών για περίπατο, πεζοπορία ή ποδηλατάδα και δεκάδες ευκαιρίες να εξερευνήσεις απόμερους ορμίσκους με σκάφος ή να ανακαλύψεις το βυθό κάτω από τα κρυστάλλινα νερά.

AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

Ονειρεμένες παραλίες

Αν για τις διακοπές σου ονειρεύεσαι να χαλάρωση όλη μέρα στην παραλία μέχρι να δύσει ο ήλιος (ή και μετά), η Σιθωνία είναι ό,τι χρειάζεσαι. Με περισσότερες από 70 (ναι, καλά διάβασες) παραλίες σε απόσταση από λίγα λεπτά μέχρι μια ώρα, σίγουρα θα κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες, με χρυσή αμμουδιά και γαλαζοπράσινα νερά. Καθώς είναι ρηχές κοντά στην ακτή και βαθαίνουν σταδιακά είναι ιδανικές για οικογένειες με παιδιά, αλλά και για εκείνους που απολαμβάνουν να ξαπλώνουν στα ρηχά συνδυάζοντας τη ζέστη του ήλιου με τη δροσιά του νερού. Από τις πιο φημισμένες είναι το Πόρτο Κουφό, ο Νέος Μαρμαράς, η Τριστινίκα και ο Άγιος Ιωάννης.

AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

Ηρεμία και χαλάρωση

Σε αντίθεση με το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής που έχει πλούσια νυχτερινή ζωή και έντονους ρυθμούς, η Σιθωνία αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν να χαλαρώσουν, να απολαύσουν την ομορφιά του μέρους και να περάσουν ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια ή την παρέα τους. Βόλτες στα χωριά για να θαυμάσεις τη λαϊκή αρχιτεκτονική των σπιτιών, πεζοπορία σε μονοπάτια με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και θέα, ρομαντικές βόλτες με φόντο το υπέροχο αυγουστιάτικο ηλιοβασίλεμα είναι μόνο μερικές από τις αναμνήσεις που μπορείς να δημιουργήσεις κατά τη διαμονή σου εκεί.

AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

Ήσυχη πολυτέλεια

Στην υπέροχη παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Σιθωνία βρίσκεται και το ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & Spa Resort, ένας επίγειος παράδεισος, ιδανικά σχεδιασμένος για πολυτελείς διακοπές. Φιλόξενα δωμάτια, πολλά από τα οποία διαθέτουν ιδιωτική πισίνα, άνετοι εξωτερικοί χώροι, μεγάλη ποικιλία παροχών και εγκαταστάσεων και μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία μέσα από τα προσεγμένα εστιατόρια του ξενοδοχείου ή σε ένα ρομαντικό private dinner συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για τέλειες διακοπές.

Το εστιατόριο Κύμα προσφέρει fine dining επιλογές από ολόφρεσκα τοπικά προϊόντα και premium ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιών, ακριβώς δίπλα από τη θάλασσα. Από την άλλη, η ανεπιτήδευτη κομψότητα του εστιατορίου “The Signature”, συνοδεύεται από ένα μοναδικό κράμα Μεσογειακών και σύγχρονων γεύσεων με θέα το απέραντο γαλάζιο του Τορωναίου κόλπου. Το poolbar προσφέρεται για ένα signature cocktail την ώρα του ηλιοβασιλέματος σε ένα απόλυτα ινσταγκραμικό τοπίο.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa
AMMOA Luxury Hotel & Spa

Το συγκρότημα διαθέτει επίσης υπερσύγχρονο κέντρο ευεξίας με ποικιλία εξατομικευμένων υπηρεσιών που ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ένα μοναδικό ταξίδι αναζωογόνησης, όπως μασάζ, θεραπείες προσώπου και σώματος, κολύμπι στη θερμαινόμενη πισίνα ή χρήση της σάουνας και του τζακούζι. Επιπλέον, για περισσότερη εσωτερική ηρεμία πραγματοποιούνται μαθήματα yoga και pilates σε ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη αίθουσα, καθώς και σε έναν εμπνευσμένο εξωτερικό χώρο γεμάτο ελαιόδεντρα με θέα στη θάλασσα. Στο ΑΜΜΟΑ Luxury Hotel & Spa Resort θα βρεις και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο για άσκηση σε εσωτερικό χώρο, αλλά και γήπεδα tennis, padel, minifootball, golf και beachvolleyball.

AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort
AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort

Ο κατάλογος των δραστηριοτήτων στο AMMOA Luxury Hotel & Spa Resort είναι ατελείωτος, καθώς προσφέρει στους επισκέπτες μια πληθώρα μοναδικών εμπειριών, όπως υπέροχες ιστιοπλοϊκές εκδρομές, εκδρομές για ψάρεμα, μαθήματα μαγειρικής, προπονήσεις με προσωπικό γυμναστή και μια σειρά από περιπέτειες που μπορούν να συναρπάσουν μικρούς και μεγάλους. Ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν πολυτελείς διακοπές σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ