Ταξιδια

Η Πάρος των Good Job Nicky και Μιχαήλ Βαρθακούρn

«Δεν µεγαλώσαµε εκεί ως παιδιά, υπήρχαν όµως χρόνια που µέναµε µέχρι και 100 ηµέρες στην Πάρο»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Βαρθακούρης και Good Job Nicky

Ο µουσικός Good Job Nicky και ο αδελφός του, φωτογράφος, Μιχαήλ Βαρθακούρης γράφουν για τη δική τους Πάρο.

Η αλήθεια είναι πως λατρεύουµε την Πάρο και µας άρεσε πολύ όταν καταλάβαµε πως µπορούµε να γράψουµε πράγµατα για το νησί. Η αγάπη µας ωφείλεται στο ότι είναι ο τόπος καταγωγής µας, αλλά δεν είναι µονάχα αυτό. Δεν µεγαλώσαµε εκεί ως παιδιά, υπήρχαν όµως χρόνια που µέναµε µέχρι και 100 ηµέρες στην Πάρο µαζί µε τις διακοπές Πάσχα και Χριστουγέννων. Είναι ήσυχα σε σχέση µε την πόλη, χάνεσαι στις πανέµορφες παραλίες και θες να περπατήσεις όλα τα γραφικά της σοκάκια. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις να µείνουµε και µόνιµα στο µέλλον. Πότε δεν την είδαµε σαν το εξοχικό των διακοπών, είναι το σπίτι µας.

Λένε πως δεν µπορείς να ξεχάσεις τις στιγµές που έπαιζες µε τους φίλους σου µικρό παιδί το καλοκαίρι. Για εµάς όλες αυτές οι ξέγνοιαστες αναµνήσεις είναι στην Πάρο. Μας άρεσε πολύ να αράζουµε στον Πύργο του παππού µας λίγο µετά το Μοναστήρι. Έπεφτε ο ήλιος και είχαµε πιάτο όλη τη θάλασσα του Αιγαίου κάνοντας άπειρες συζητήσεις. Τα νεανικά µας χρόνια είναι κατά βάσει στην Παροικιά. Στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου µας άρεσε να αράζουµε και στη Ζωοδόχου Πηγής παίζαµε βόλους µε τους φίλους µας, κάτι που στην περιοχή συνηθίζεται.

Η Πάρος είναι ξακουστή για τις µαγευτικές της παραλίες και το καλοκαίρι επιβάλλεται να κάνει κάποιος τις βουτιές του εκεί. Εµείς ξεχωρίζουµε τις παραλίες στο Μοναστήρι, στις Κολυµπήθρες, στην Αλυκή και φυσικά το Μαρτσέλο. Στην παραλία της Χρυσής Ακτής είναι το meeting point επαγγελµατιών σέρφερς. Πιο παλιά κάναµε και εµείς φανατικά θαλάσσια σπορ µε σκι και barefoot. Επίσης για πάρα πολλά χρόνια ήταν φανατική των water sports και η µητέρα µας.

Μιχάλης Βαρθακούρης και Good Job Nicky

Δεν γίνεται να πάµε στην Πάρο και να µην περάσουµε από το µαγαζί του Nick’s στην Παροικιά για χάµπουργκερ. Μιλάµε για τα καλύτερα κρέατα που έχουµε βρει στην Ελλάδα και έχουµε πάει σε πολλά µαγαζιά για να δοκιµάσουµε. Πρακτικά έχουµε µεγαλώσει εκεί και στους τοίχους του µαγαζιού θα βρει κανείς πολλές φωτογραφίες από όλες τις φάσεις της ζωής µας από µικρά παιδιά µέχρι και σήµερα. Για γλυκό δεν παρεκλίνουµε από τους παραδοσιακούς λουκουµάδες του νησιού, που είναι λαχταριστοί και τους συνδυάζουµε µε παγωτό.

Γενικά δεν είµαστε πια του ξενυχτιού µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες επιλέγοντας µέρη για χαλαρό ποτό και άραγµα µε φίλους, ώστε να απολαµβάνουµε τις οµορφιές του νησιού κατά τη διάρκεια της ηµέρας. Τα αγαπηµένα µας είναι το Καφενείον το Παραδοσιακόν και το Magaya στην Παροικιά. Αν καµιά φορά ξενυχτήσουµε, µία επίσκεψη στον Κάργα για σουβλάκι είναι must µετά από αλκοόλ, σαν συνήθεια που δεν αλλάζει.

Η Πάρος δεν είναι όµως µόνο η Παροικιά και η Νάουσα. Πρόκειται για ένα νησί που έχει πολλά χωριά τα οποία είναι ανεξερεύνητα από τον περισσότερο κόσµο, όπως οι Λεύκες και ο Κώστος. Στο χωριό Κώστος έχουµε περάσει πολλές ώρες από την παιδική µας ηλικία µέχρι και πρόσφατα. Καθόµασταν στη µεγάλη πλατεία µε τις τρεις ταβέρνες και τρώγαµε κοτόπουλο από τα χέρια του κυρ-Γιάννη. Είναι πολλές οικογένειες που διαλέγουν την Πάρο για διακοπές κάνοντας βόλτες στα χωριά της.

Το νησί µας, η Πάρος, µας βγάζει πολλά ευχάριστα συναισθήµατα εξαιτίας των στιγµών που έχουµε περάσει εκεί. Ελπίζουµε να σας κάνουµε να την επισκεφτείτε φέτος το καλοκαίρι.

* Ο Good Job Nicky είναι µουσικός και ο αδελφός του Μιχαήλ Βαρθακούρης είναι φωτογράφος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ