Ταξιδια

Travel 297

Άνοιξη στην Πόλη. Γιατί είναι μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις του κόσμου. Και επίσης, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010.

11721-35222.jpg
Στελλίνα Καρρά
ΤΕΥΧΟΣ 297
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5280-12604.jpg

Με δυο λόγια… Πέρα από τη στερεοτυπική της εικόνα –μεγαλοπρεπή τζαμιά, βυζαντινές εκκλησίες, παλάτια, παζάρια και εξαίρετα κεμπάπ– ανακαλύπτεις μια άλλη Κωνσταντινούπολη, που δικαιώνει τον τίτλο της πιο hip πόλης στον κόσμο. Αρχιτεκτονικές αναπλάσεις, μουσεία μοντέρνας τέχνης, νέες γκαλερί, design boutique ξενοδοχεία, chic εστιατόρια και νύχτες που πάλλονται. Και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Πότε Απρίλιο-Μάιο, και αν δεν προλαβαίνεις, Σεπτέμβριο-Οκτώβριο. 

Για πόσο Τουλάχιστον 4 ημέρες για τα “must see”.

Προτάσεις Είδες την Άγια Σοφιά, το Μπλε Τζαμί, το Τοπκαπί και όλα τα μνημεία-ορόσημα που προτείνουν οι τουριστικοί οδηγοί. Τώρα ξεκίνα την περιπλάνησή σου στις γειτονιές της πόλης, ανακάλυψε τα πολλά της πρόσωπα και παραδώσου στη μαγεία της. Θα επισκεφτείς το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό project Santral Istanbul (www.santralistanbul.com) και τις ιστορικές γειτονιές Balat και Fener. Την belle epoque Pera. Τα μαγαζάκια με τις αντίκες στη συνοικία çukurcuma, στο Beyoglu. Τις θαυμάσιες γκαλερί στο Misir Apartmani (Istiklal Caddesi 303). Την Αιγυπτιακή αγορά Misir Carsisi στο Eminönü. Το Nisadasi και την Tesvikiye Caddesi με τις ακριβές τους βιτρίνες. 

Info 

» Μείνε στο Witt Istanbul Suites (www.santralistanbul.com). Κατά το Sunday Times Travel, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. 

» Πέρνα στην ασιατική πλευρά για δείπνο θαλασσινών στο Körfez (216 4134.314) ή για τα καλύτερα κεμπάπ στο çiya Sofrasi (216 3303.190). 

» Στο Taksim δοκίμασε το θεϊκό καζάν ντιμπί του Saray Pastanesi (Istiklal Caddesi).

 » Για την ατζέντα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, μπες στο  www.istanbul2010.org  A

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ