- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Mήλος του σεφ Michael Wheeler
Όταν επιστρέψουμε και αυτό το καλοκαίρι στη Μήλο θα είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι, στην «ελληνική μας οικογένεια»
Mήλος: Ο σεφ Michael Wheeler γράφει για το αγαπημένο του νησί την Athens Voice
Πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Μήλο ήταν το 2014 και αφού η γυναίκα μου «έπεσε» πάνω στο νησί στην έρευνά της για τον επόμενό μας νησιωτικό προορισμό στην Ελλάδα. Έχουμε ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και τη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Πάρο και την Αντίπαρο, στους Παξούς, στην Κρήτη, τη Σίφνο, τη Σίκινο, την Εύβοια. Το γεγονός ότι η Μήλος είχε απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα ήταν ένα σημαντικό κριτήριο να την επιλέξουμε και οι κριτικές, επιπλέον, την περιέγραφαν ως έναν παραδοσιακό τόπο με σχετικά λίγους κατοίκους και σχεδόν «άγνωστο» σε βρετανούς τουρίστες. Η πρώτη μας εντύπωση, μόλις φτάσαμε, σίγουρα δεν μας απογοήτευσε. Το νησί ήταν όλα όσα ελπίζαμε και ακόμη περισσότερα. Εξαιρετικό φαγητό, υπέροχες εικόνες και τοπία, ευχάριστοι και άκρως φιλικοί ντόπιοι, συνηγορούσαν για δυο εβδομάδες –τόσο θα καθόμασταν– αξέχαστων διακοπών. Μέναμε στον Αδάμαντα, είχε εύκολη συγκοινωνία για το υπόλοιπο νησί και μας άρεσε και η καλοκαιρινή «βαβούρα» του λιμανιού.
Τόσες όμορφες παραλίες, όμως σαν την Πλάθιενα και τη Φυριπλάκα καμία. Στον «Αλευρόμυλο» τρώγαμε σχεδόν κάθε βράδυ, ήταν η αγαπημένη μας ταβέρνα. Η κουζίνα της παραδοσιακή, με γεύσεις καθαρές, ντόπιες, κυκλαδίτικες, που έφτιαχνε ο –πια– καλός μας φίλος, σεφ και ιδιοκτήτης Βασίλης Παπικινός. Δύσκολα βέβαια θα μπορούσα να ξεχωρίσω το αγαπημένο μας πιάτο, αφού όλα ήταν τόσο νόστιμα και φρέσκα. Όμως αξέχαστη θα μείνει η γεύση της τυρόπιτας, το κρέας στο φούρνο με πατάτες και οι πολλές διαφορετικές, δροσερές σαλάτες, όλα φυσικά να «κατεβαίνουν» ευκολότερα με γλυκόπιοτο ντόπιο κρασί. Επιστρέφοντας πίσω στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ήθελα να μαγειρεύω ελληνικά φαγητά και μάλιστα πολλές από τις γεύσεις προσπαθούσα με κάθε ευκαιρία να τις εντάσσω στη επαγγελματική μου κουζίνα. Κάναμε πολλούς φίλους στη Μήλο τα τελευταία 4 χρόνια που την επισκεπτόμαστε και διατηρούμε τακτική επικοινωνία μαζί τους. Η φιλία μας όμως με τον Βασίλη Παπικινό γίνεται χρόνο με τον χρόνο πιο δυνατή, άλλωστε μας ενώνει και το ίδιο πάθος, για καλό φαγητό, καλό ελληνικό φαγητό. Κάθε χρόνο αφιερώνουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδες στη Μήλο για τις διακοπές μας. Έχουμε επισκεφθεί πολλά μέρη της, αμέτρητες εξερευνήσεις και όμορφες εμπειρίες. Μία από αυτές, για την οποία νιώθω περισσότερο υπερήφανος, ήταν όταν με προσκάλεσαν να συμμετέχω σε γυρίσματα του «Σεφ για μια Μέρα» με τον Βασίλη. Ήμουν κατενθουσιασμένος, μαθαίνοντας τόσες διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές.
Η Μήλος είναι ένα πανέμορφο νησί, η γη και τα τοπία της μαγευτικά, και όταν επιστρέψουμε και αυτό το καλοκαίρι στη Μήλο θα είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι, στην «ελληνική μας οικογένεια». Η Μήλος μάς έχει κλέψει την καρδιά.
* Ο Michael Wheeler διετέλεσε chef της Manchester United Football Club, όμως άφησε αυτή τη θέση πριν από 3 χρόνια. Τώρα είναι σεφ στο Manchester Central, ένα κέντρο συνεδρίων και εκδηλώσεων στο Μάντσεστερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
"Ella" και ζήσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογόνησης στα "Ella Resorts"
Το νησί αποτελεί την «καρδιά» ενός εκ των μεγαλύτερων φυσικών θαλάσσιων πάρκων της Ευρώπης
Το αφιέρωμα στην «αγαπημένη εποχή του έξυπνου ταξιδιώτη για διακοπές»
«Ένα ελληνικό νησί που δεν το εντοπίζουν τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού»
...και την αξίζει γιατί σηκώνει βάρη περισσότερα απ' όσα αντέχει - να τα λέμε κι αυτά
Μερικές συμβουλές για να πετάξεις με χαμηλού κόστους αεροπορική, χωρίς να κλαις το πορτοφόλι σου
«Η κάθε στιγμή εκεί ήταν συγκλονιστική»
Εδώ οι Βρετανοί του Αστερίξ είναι ακόμα αναγνωρίσιμοι, πίνουν τσάι και μαζεύονται στα σπίτια τους στις 6μμ που κλείνουν τα μαγαζιά του γραφικού Γκίλντφορντ
Στη λίστα του Far Away Travel Blog
Ρεκόρ αφίξεων από τον Μάιο
Φωτογραφικό οδοιπορικό στην ιστορική περιοχή και την άγρια ομορφιά της
Η αγγλική εξοχή είναι μια μαγεία, αν είσαι φτιαγμένη από ατσάλι, με κόκκαλα και μυς που αντέχουν στην υγρασία
Ένα τραπέζι για δύο στο εστιατόριο του Gabriel, παρακαλώ!
Το πρόγραμμα «Φως Παντού» για τον φωτισμό των βράχων της περιοχής
Κάποια μέρη στην Ευρώπη, πέρα από την ομορφιά τους, σε κάνουν να σκεφτείς τι σημαίνει να είμαστε ενωμένοι. Η επίσκεψη σε αυτά σε φέρνει πιο κοντά στην ουσία της ευρωπαϊκής ιδέας.
Τα παράξενα ηφαίστεια που φτιάξανε αυτήν τη Γη, φτιάξανε κι αυτόν τον μαγικό τόπο!
Το αφιέρωμα του National Geographic για το νησί των Κυκλάδων
«Tο πιο γαλήνιο και φυσιολατρικό από τα νησιά των Σποράδων»
Η πρέσβειρα της Γαλλίας στην Ελλάδα γράφει και για τη γαστρονομική γέφυρα που έχει στηθεί με διαγωνισμούς και σεφ απ' όλον τον κόσμο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.