Ταξιδια

Η Mήλος του σεφ Michael Wheeler

Όταν επιστρέψουμε και αυτό το καλοκαίρι στη Μήλο θα είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι, στην «ελληνική μας οικογένεια»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
image3.jpg

Mήλος: Ο σεφ Michael Wheeler γράφει για το αγαπημένο του νησί την Athens Voice

Πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Μήλο ήταν το 2014 και αφού η γυναίκα μου «έπεσε» πάνω στο νησί στην έρευνά της για τον επόμενό μας νησιωτικό προορισμό στην Ελλάδα. Έχουμε ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα και τη Λέσβο, στη Ζάκυνθο, την Αίγινα, την Πάρο και την Αντίπαρο, στους Παξούς, στην Κρήτη, τη Σίφνο, τη Σίκινο, την Εύβοια. Το γεγονός ότι η Μήλος είχε απευθείας αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα ήταν ένα σημαντικό κριτήριο να την επιλέξουμε και οι κριτικές, επιπλέον, την περιέγραφαν ως έναν παραδοσιακό τόπο με σχετικά λίγους κατοίκους και σχεδόν «άγνωστο» σε βρετανούς τουρίστες. Η πρώτη μας εντύπωση, μόλις φτάσαμε, σίγουρα δεν μας απογοήτευσε. Το νησί ήταν όλα όσα ελπίζαμε και ακόμη περισσότερα. Εξαιρετικό φαγητό, υπέροχες εικόνες και τοπία, ευχάριστοι και άκρως φιλικοί ντόπιοι, συνηγορούσαν για δυο εβδομάδες –τόσο θα καθόμασταν– αξέχαστων διακοπών. Μέναμε στον Αδάμαντα, είχε εύκολη συγκοινωνία για το υπόλοιπο νησί και μας άρεσε και η καλοκαιρινή «βαβούρα» του λιμανιού. 

Τόσες όμορφες παραλίες, όμως σαν την Πλάθιενα και τη Φυριπλάκα καμία. Στον «Αλευρόμυλο» τρώγαμε σχεδόν κάθε βράδυ, ήταν η αγαπημένη μας ταβέρνα. Η κουζίνα της παραδοσιακή, με γεύσεις καθαρές, ντόπιες, κυκλαδίτικες, που έφτιαχνε ο –πια– καλός μας φίλος, σεφ και ιδιοκτήτης Βασίλης Παπικινός. Δύσκολα βέβαια θα μπορούσα να ξεχωρίσω το αγαπημένο μας πιάτο, αφού όλα ήταν τόσο νόστιμα και φρέσκα. Όμως αξέχαστη θα μείνει η γεύση της τυρόπιτας, το κρέας στο φούρνο με πατάτες και οι πολλές διαφορετικές, δροσερές σαλάτες, όλα φυσικά να «κατεβαίνουν» ευκολότερα με γλυκόπιοτο ντόπιο κρασί. Επιστρέφοντας πίσω στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, ήθελα να μαγειρεύω ελληνικά φαγητά και μάλιστα πολλές από τις γεύσεις προσπαθούσα με κάθε ευκαιρία να τις εντάσσω στη επαγγελματική μου κουζίνα. Κάναμε πολλούς φίλους στη Μήλο τα τελευταία 4 χρόνια που την επισκεπτόμαστε και διατηρούμε τακτική επικοινωνία μαζί τους. Η φιλία μας όμως με τον Βασίλη Παπικινό γίνεται χρόνο με τον χρόνο πιο δυνατή, άλλωστε μας ενώνει και το ίδιο πάθος, για καλό φαγητό, καλό ελληνικό φαγητό. Κάθε χρόνο αφιερώνουμε τουλάχιστον 4 εβδομάδες στη Μήλο για τις διακοπές μας. Έχουμε επισκεφθεί πολλά μέρη της, αμέτρητες εξερευνήσεις και όμορφες εμπειρίες. Μία από αυτές, για την οποία νιώθω περισσότερο υπερήφανος, ήταν όταν με προσκάλεσαν να συμμετέχω σε γυρίσματα του «Σεφ για μια Μέρα» με τον Βασίλη. Ήμουν κατενθουσιασμένος, μαθαίνοντας τόσες διαφορετικές μαγειρικές τεχνικές. 

Η Μήλος είναι ένα πανέμορφο νησί, η γη και τα τοπία της μαγευτικά, και όταν επιστρέψουμε και αυτό το καλοκαίρι στη Μήλο θα είναι σαν να γυρίζουμε σπίτι, στην «ελληνική μας οικογένεια». Η Μήλος μάς έχει κλέψει την καρδιά. 

* Ο Michael Wheeler διετέλεσε chef της Manchester United Football Club, όμως άφησε αυτή τη θέση πριν από 3 χρόνια. Τώρα είναι σεφ στο Manchester Central, ένα κέντρο συνεδρίων και εκδηλώσεων στο Μάντσεστερ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.