- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Ζάκυνθος του Στέφανου Τσιτσιπά
Τα γαλάζια νερά του Ιονίου μού προσέφεραν ό,τι επιθυμούσα, ενώ όσες παραλίες επισκέφθηκα με άφησαν με το στόμα ανοιχτό
Ζάκυνθος: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Είναι ο πρωταγωνιστής σε ένα από τα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς. O Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει να κερδίζει αντιπάλους και εντυπώσεις στην Αυστραλιανό Open και ένας από αυτούς που κατάλαβε την δυναμική του Έλληνα τενίστα ήταν ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ.
Πλέον ολόκληρος ο πλανήτης μιλάει και γράφει για τον Έλληνα αθλητή. Λίγους μήνες πριν ο Στέφανος είχε γράψει στην Athens Voice για το αγαπημένο του νησί. Απολαύστε τον.
«Η αλήθεια είναι ότι λόγω των υποχρεώσεών μου με το τένις δυστυχώς δεν καταφέρνω να κάνω συχνά διακοπές στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι είναι κάτι που μου λείπει πολύ και που όταν έχω έστω και λίγο χρόνο προσπαθώ να χαίρομαι. Τελευταία μου καλοκαιρινή περιήγηση στην Ελλάδα ήταν μια εβδομάδα στη Ζάκυνθο, πριν από δύο χρόνια.
Τη Ζάκυνθο την είχα επισκεφθεί ξανά πολύ νεότερος, όντας ακόμα παιδί, όμως όπως την έζησα το καλοκαίρι του 2016 δεν θα την ξεχάσω ποτέ και απλά περιμένω το πότε θα βρεθώ και πάλι εκεί.
Αφορμή για το ταξίδι μου ήταν η πρόσκληση που είχαμε από οικογενειακούς μας φίλους, για να περάσουμε στο εξοχικό τους μια ολόκληρη εβδομάδα. Το μομέντουμ για μένα ήταν εξαιρετικό, αφού λίγες μόλις μέρες πριν είχα κατακτήσει στο διπλό το Wimbledon ως νέος αθλητής, σε μία από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της καριέρας μου, και έψαχνα το ιδανικό τοπίο για να χαλαρώσω για λίγες μέρες. Η Ζάκυνθος είχε όλο το πακέτο.
Η ησυχία της Ζακύνθου μού έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς ένιωθα ότι πραγματικά μπορούσε να γαληνέψει η ψυχή μου. Τα γαλάζια νερά του Ιονίου μού προσέφεραν ό,τι επιθυμούσα, ενώ όσες παραλίες επισκέφθηκα με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Μετανιώνω που δεν μπόρεσα να βρεθώ στο Ναυάγιο, όμως η θαλασσινή εκδρομή στις Γαλάζιες Σπηλιές ήταν μια εμπειρία ζωής, που σε όσα μέρη κι αν ταξιδέψω δεν πρόκειται να ξεχάσω.
Τα παραδοσιακά φαγητά και γλυκά του νησιού, όπως η φριτούρα, ήταν κάτι που μου έμεινε ανεξίτηλα γραμμένο. Άλλωστε, τις λίγες μέρες που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι στην Ελλάδα, πάντα νιώθω ευτυχισμένος με το ελληνικό φαγητό και η Ζάκυνθος δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα. Τέλος, όσον αφορά τη νυχτερινή ζωή, οπωσδήποτε θα προτείνω σε όσους βρεθούν στο νησί να πάνε μία βόλτα στην Μπόχαλη, εκεί όπου θα έχουν όλο το νησί στο πιάτο, μια εικόνα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».
* Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επαγγελματίας αθλητής του τένις, 14ος στην παγκόσμια κατάταξη (μέχρι αυτή τη στιγμή).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ταξίδι στην εποχή των Λόρδων, ανάμεσα σε κήπους, λίμνες και αμέτρητα στρέμματα πρασίνου
Στο επίκεντρο της τάσης βρίσκεται η Λα Γκραντ Επισερί ντε Παρί
Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα
Από το Κάστρο και την Old Town μέχρι το Arthur’s Seat, τα μουσεία και τις παμπ
Από το Δεσποτικό και το Σπήλαιο μέχρι τα παλιά μεταλλεία, τις βίλες του OMA και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια διαφορετική διαδρομή στην Αντίπαρο
Μια απλή αλλά ιδιαίτερα χρήσιμη συνήθεια - H διαδικασία σε 6 βήματα
Ανάμεσα σε γκρίζλι, βίσονες, παγωμένες λίμνες και τοπία που δύσκολα πιστεύεις ότι υπάρχουν
Τι συνιστούν γιατρός και αεροσυνοδοί
Σε αυτό θα είναι αφιερωμένες όλες ανεξαιρέτως οι ημέρες στο νησί
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Τι να πεις αν τα ακουστικά δεν αρκούν
«Το Ελαφονήσι δεν έχει απεριόριστες αντοχές» - Ζητούν πολιτικές προστασίας
Η Εύβοια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές; Να μια ωραία ιδέα.
Χαλάρωση στο Shizen, The Hotel of Wellness και εξερεύνηση σε παραμυθένια δάση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.