Ταξιδια

Ταξίδι στο μαγικό νησί

Η Τζια κρύβει πολλά και υπέροχα μυστικά. Βρήκαμε δύο.

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132229-300473.jpg

Μην κοιτάς που είναι τόσο κοντά στην Αθήνα. (Από το Λαύριο μια ώρα είναι αρκετή για να φτάσεις). Η Τζια είναι ακόμα ένας από τους επίγειους παράδεισους του Αιγαίου. Μικρά σπιτάκια και κόκκινες στέγες, ολόκληρα δάση βασιλικής βελανιδιάς- τα μοναδικά των Κυκλάδων-, φανταστικές παραλίες και μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει έστω και λίγες μέρες σε ένα τέτοιο νησί; Το ερώτημα είναι «πού». Η απάντηση είναι «κάπου που να έχει αυτή τη θέα:

image

image

Το φαντάζεσαι; Να ξυπνάς και με το που σηκώνεσαι από το κρεβάτι να ξεδιπλώνεται μπροστά σου αυτή η ομορφιά. Είναι που το Kea Villas βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, στον οικισμό της Ιουλίδας, και σαν σωστός παρατηρητής παρακολουθεί όχι μόνο τη Τζια, αλλά και το Αιγαίο πέλαγος, ως εκεί που φτάνει το μάτι. Αν έρθουν οι κουρσάροι, θα τους δούμε πρώτοι.

image

image

Το Kea Villas διαθέτει μικρές, κουκλίστικες βιλίτσες και σουίτες εφοδιασμένες με την απλή ομορφιά της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, αλλά και με όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αναζητάς στις διακοπές σου. Μπορείς να μείνεις εδώ με την οικογένειά σου, με τον έρωτά σου, ακόμα και με όλη την παρέα σου στα μοναδικά παραδοσιακά σπιτάκια.

image

image

image

image

Φαντάσου τους πρωινούς καφέδες με φόντο το απέραντο μπλε του Αιγαίου, τα πλούσια παραδοσιακά πρωινά, τα ρομαντικά δείπνα μπροστά στο ηλιοβασίλεμα, τις βουτιές στην προφυλαγμένη από το πράσινο πισίνα, τις νυχτερινές συζητήσεις στη βεράντα αγναντεύοντας το νησί και τα αστέρια του ουρανού. Εγώ πάλι φαντάζομαι να κοιμάμαι και να ξυπνάω σε αυτό το μπλε κρεβάτι, που είναι κουρνιασμένο στη μικρή εσοχή με το μεγάλο παράθυρο, για το υπόλοιπο της ζωής μου…

image

Με τόσα όνειρα πείνασα. Γρήγορα στο σπίτι για ανεφοδιασμό! Στο Σπίτι στη Χώρα θα βρεις όλα τα νόστιμα που περιμένεις από ένα κυκλαδονήσι. Από το πρώτο (πολύ πλούσιο) πρωινό της ημέρας και τις πλούσιες μεσογειακές γεύσεις του μεσημεριού, μέχρι το δείπνο και το κρασί του δειλινού. Οι πρώτες ύλες, όλες από το νησί, αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και σε προκαλούν να ανακαλύψεις τη Μεσόγειο μέσα από υπέροχες συνταγές της τοπικής κουζίνας, που στρέφουν όμως το βλέμμα και στον διεθνή ορίζοντα.

image

image

Με άλλα λόγια, θα βρεις σπιτικές συνταγές που θα φέρουν στο μυαλό τα παιδικά σου χρόνια, αλλά και νέες γευστικές εμπειρίες που θα σε ταξιδέψουν σε καινούργιες θάλασσες. Μη χάσεις τα μοναδικά σπιτικά γλυκά, που όπως λένε και οι ίδιοι «είναι εμπνευσμένα από το ρεπερτόριο των μαμάδων όλου του κόσμου!». Έτσι κι αλλιώς, μάλλον κανένα παιδί δεν αντιστέκεται σε μια πορτοκαλόπιτα με παγωτό σοκολάτας ή σε έναν σπιτικό κορμό με ξηρούς καρπούς.

image

Όσο για τα απογεύματα, αυτά κυλάνε ειδυλλιακά με μικρές γουλιές από δροσερά cocktails και jazz ήχους, που σαν το βλέμμα κλυδωνίζονται κι αυτοί πάνω από τα κύματα του Αιγαίου.

image

image

Kea Villas: 6972243330, www.keavillas.gr

Το Σπίτι στη Χώρα: 2288029101, www.tospitistihora.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ