Πολεις

Θεσσαloveνίκη #3

  11 The adBox family: Mind the gap (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 279
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6598-15176.jpg

  11 The adBox family: Mind the gap (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Μην μπερδεύεσαι, δεν είναι ροκ μπάντα. Η Στέλλα Τούλη-Καλαϊτζή, creative brain της διαφημιστικής εταιρείας adBox, μαζί με τους δυο γιους της, Γρηγόρη και Μάριο, μπορεί να περηφανεύεται πως είναι από τους δεινότερους media consulters της Θεσσαλονίκης. Alternative αισθητική και φρέσκιες ιδέες, που ποντάρουν στο εμπορικό πνεύμα της μαμάς, μπολιασμένα από τα κόμικ και τη χιπ χοπ αισθητική των πιτσιρικάδων. Για λόγους σεμνότητας, ο αρχηγός της οικογένειας, Άγγελος, παραχώρησε τόπο στα νιάτα και δεν μπήκε στο κάδρο.

  12 Χρήστος Εξαρχόπουλος: Mr. Cool (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Xέρι νηφάλιο που ξέρει να χαϊδεύει τις σιντιέρες και να φορτώνει με τις καλύτερες μουσικές τις καλύτερες στιγμές μας. Δεν κολλάει ούτε με τις χρονιές ούτε με το στιλ. Από Quantic μπορεί να περάσει σε J.U.S.T.I.C.E., από ηλεκτρονικά μπλικ μπλικ σε χιπ χοπ και στο καπάκι να μειξάρει και μια κλασική του Μάλερ. Φέτος το χειμώνα μπορείς να τον ακούσεις στην «Υφήλιο», τον «Αύγουστο», το “ArtHouse” και το “Miles”. Στα συν του και το ότι δημιουργεί τις καλύτερες αφίσες της Θεσσαλονίκης που προπαγανδίζουν τα σετ του, δείγμα της ακλόνητης DIY αισθητικής του. Ένας πραγματικός αστικός ήρωας!

  13 Γιώργος Γεωργιάδης, Γιώτης Ποσπορέλης, Γιάννης Παπαντώνης, Φώτης Λάζος: Block 33 rules (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Οι τέσσερις αυτοί τύποι πήραν την παλιά «Υδρόγειο», που σάπιζε ανενεργή στη δυτική πλευρά της πόλης, της φόρεσαν ηλεκτροφόρα καλώδια, τη μετονόμασαν σε “Block 33” και χάρισαν στη Θεσσαλονίκη εισιτήριο για τα live του σήμερα. Μεγαλειώδεις νύχτες είτε όταν οι Asian Dub Foundation τα έκαναν γυάμπαλο είτε όταν ο Γιαπωνέζος DJ Crush μας πήρε τα μυαλά είτε όταν οι Levellers ξανατραγούδησαν το “There Is Only One Way” και οι Caesars έπαιξαν μανιασμένα τελευταίο τραγούδι το “Punk Rocker”. Στα συν τους το ότι συνδυάζουν όραμα με δράση, ότι προέκτειναν τα όρια του χώρου δημιουργώντας ένα υπέροχο gallery club κι ότι περιβάλλουν την ντόπια σκηνή με σεβασμό, χαρίζοντάς της ένα στέκι για να τζαμάρει και να τα «βγάζει» στο σανίδι.

  14 Μάριος Ασλαμάς: The big blue heart (Φωτογραφία: Νίκος Καρδαράς)

Οι πρωινές εκπομπές-ιαχές στο ραδιοσταθμό Libero, όπου ο τυπάρας αναλύει αθλητική επικαιρότητα κοτσάροντας δίπλα στην απόδοση του Ίβιτς στίχους των Linkin Park, μαρτυρούν ένα νέο Homo Athliticacius Sapiens. Ο Ασλαμάς, μοναχικός καουμπόι, αφού θεωρεί πως μπάλα, μουσική και σινεμά είναι αγορίστικες έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αντιμετωπίζει τις ζωντανές τηλεφωνικές γραμμές με συναισθηματικό χουλιγκανιλίκι αλλά και quotes μεγάλων ανδρών: Τζορτζ Μπεστ, Παύλος Παυλίδης, Έτο, Μέσι, Red Hot Chili Peppers. Ανεπανάληπτη μορφή και… μια ζωή Ηρακλάρα Ασλαμάρα!

  15 Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ραντεβού με τον  Έλβις

Έφυγε από την Ελλάδα για σπουδές, έμεινε στη Γαλλία για δουλειές, επέστρεψε προσφάτως και περιμένουμε να μας δείξει τη νέα του δουλειά. Στα 27 του χρόνια, απεικονίζει τα zeros με εντυπωσιακή ποπ αρτ ευκρίνεια κι εκπέμπει γιγαβάτ γκαράζ θορύβου. Χαρακτηρίζει τα έργα του παιδαριώδη, κιτς και καμιά φορά κακόγουστα. Μην τον πιστεύετε. Χρησιμοποιεί από ακρυλικά χρώματα και ελληνικό καφέ, μέχρι παιχνίδια και Εσταυρωμένους που βρίσκει στα παλιατζίδικα. Παρότι έχει χάσει δουλειές, εξακολουθεί να μη δουλεύει καθόλου σε υπολογιστή, αρνούμενος να ενδώσει στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

{ Επιμέλεια: Νίκος Καρδαράς, Στέφανος Τσιτσόπουλος, Βάγια Ματζάρογλου. Συνεργάστηκαν: Γιώργος Μπάκας, Δημήτρης Καραθάνος, Δημήτρης Αθανασιάδης }

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ