Περιβαλλον

Μπιλ Γκέιτς: H «πράσινη τεχνολογία» θα φέρει δέκα νέες Tesla

«Και μόνο μία απ’ αυτές είναι σήμερα γνωστή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκέιτς: Η στροφή στην «πράσινη τεχνολογία» θα δημιουργήσει δέκα νέες Tesla
Μπιλ Γκέιτς © EPA/STEPHANIE LECOCQ

Ο Μπιλ Γκέιτς θεωρεί ότι οι επενδύσεις στην κλιματική αλλαγή είναι εκείνες που θα δημιουργήσουν τους εκατομμυριούχους του μέλλοντος.

Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς κάνει λόγο για πληθώρα ευκαιριών σε όσους επιλέξουν στραφούν επενδυτικά στην πράσινη τεχνολογία και στις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν στην προσπάθεια για την αναστροφή της κλιματικής αλλαγής

«Θα προκύψουν οκτώ με δέκα νέες Tesla», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος, σημειώνοντας πως «μόνο μία από αυτές είναι γνωστή στο ευρύ κοινό σήμερα», φέρνοντας σαν παράδειγμα την εταιρεία του Έλον Μασκ, η οποία μέσα σε πέντε χρόνια κατάφερε να ενισχύσει την κεφαλαιοποίησή της κατά 2.000%.

Ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, μιλώντας στο φόρουμ SOSV Climate Tech Summit, ανέφερε πως ο πλούτος που θα δημιουργηθεί στην αγορά θα συγκρίνεται μόνο με εκείνο των τεχνολογικών κολοσσών του σήμερα. Ωστόσο, ο Γκέιτς δεν έμεινε μόνο στο παράδειγμα της Tesla καθώς στη συνέχεια ανέφερε πως στο άμεσο μέλλον θα προκύψουν εταιρείες που θα μπορούν να συγκριθούν με τις Google, Amazon και την Microsoft αναφορικά με την κερδοφορία τους.

Σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, ο Μπιλ Γκέιτς έχει ήδη επενδύσει στην «πράσινη τεχνολογία» μέσω της φίρμας Breakthrough Energy Ventures, που έχει ιδρύσει ο ίδιος, στην οποία μεταξύ άλλων συμμετέχουν τόσο ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος όσο και οι Μάικλ Μπλούμπεργκ και Ρέι Ντάλιο.

Η εταιρεία SOSV εξάλλου, που διοργάνωσε τη «τεχνολογική σύνοδο κορυφής για το κλίμα», στην οποία έλαβε μέρος ο Γκέιτς, είναι μια εταιρεία συμμετοχών που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϊ και επενδύει σε νεοφυείς τεχνολογικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε περιβαλλοντικούς κλάδους.

«Ένα μεγάλο μέρος της περιβαλλοντικής τεχνολογίας βρίσκεται ακόμα σε “στάδιο εργαστηρίου” και ως εκ τούτου οι επενδυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν αξιολογούν την οικονομική βιωσιμότητα μιας ιδέας», είπε χαρακτηριστικά στο summit της SOSV.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ