Μια ζωή γεμάτη τέχνη και οι διαφορετικές ζωές του από τη Σουηδία και το Παρίσι μέχρι το Τόκιο και την Αθήνα
- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ο Γιάννης Παυλίδης και η ακατάστατη ομορφιά της Αθήνας
Νεράντζια, γιασεμιά, καλοκαιρινά σινεμά, νυχτερινή ζωή και μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις συνθέτουν τη γλυκιά αυθεντικότητα της Αθήνας: Η Αθήνα του Γιάννη Παυλίδη
Αυτό που μου αρέσει στην Αθήνα, μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις, ενέργεια και αυθεντικότητα, είναι η ωραία ακαταστασία της. Η μη κανονικότητά της, η εναλλαγή άναρχου αστικού τοπίου με σημαντικά αρχαία μνημεία, οι γειτονιές με ιδιαίτερο χαρακτήρα (εναλλακτικές, πολυπολιτισμικές, ιστορικές), που την κάνουν στα μάτια μου πολύ «ανθρώπινη».
Δεν είναι κουκλίστικη, δεν είναι παραμυθένια όπως κάποιες άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι όμως γλυκιά με μια ιδιόμορφη ομορφιά και με έντονη νυχτερινή ζωή, λες και δεν κοιμάται ποτέ. Με πολλά θέατρα, καφέ, γκαλερί, μουσικές, πλατείες, ωραίο καιρό, καλοκαιρινά σινεμά με θέα στα αστέρια, καλό σουβλάκι, πολλές γαστρονομικές επιλογές και με ένα άρωμα κάπου ανάμεσα στα άνθη των νερατζιών την άνοιξη και του γιασεμιού το καλοκαίρι.
→ Ο Γιάννης Παυλίδης είναι ζωγράφος.
Δειτε περισσοτερα
Ο δημιουργός Γιάννης Αρβανιτογιάννης μάς μιλά για την οικογενειακή παράδοση της χρυσοχοΐας, τη βυζαντινή τέχνη και τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα κοσμήματα.
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου δίνουμε ραντεβού στο Αθλητικό Πάρκο του Φωκιανού, με ελεύθερη είσοδο, αθλητικές δράσεις, συζητήσεις με ειδικούς και μαθήματα ΚΑΡΠΑ
Πόσο χρόνο περνάς κάθε εβδομάδα καθαρίζοντας το σπίτι σου; Αν η απάντηση είναι «περισσότερο απ’ όσο θα ήθελα», ίσως δεν φταίει μόνο η καταναγκαστική σου φύση
Η Άνοδος, η Σύγκρουση και ο Μύθος του Γιώργου Βαρδινογιάννη
Μια συζήτηση για το «Αλλού ο δρόμος», την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, την τέχνη ως ανάγκη, τη φωτογραφία, την ανθεκτικότητα και εκείνο το «αλλού» που εξακολουθούμε να αναζητούμε.