Life in Athens

Ο Δημήτρης Σέρφας προτείνει ιδέες για το Σαββατοκύριακο 

Ζητήσαμε από τον δημοφιλή ηθοποιό να μας αποκαλύψει τα στέκια του και τις αγαπημένες του συνήθειες

Ελένη Βαρδάκη
Ελένη Βαρδάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Δημήτρης Σέρφας μοιράζεται τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα

Δημήτρης Σέρφας: Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» μοιράζεται τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα 

Μπορεί να τον έχετε δει στον τηλεοπτικό φακό ως Άγγελο στη σειρά «Τα καλύτερά μας χρόνια» ή ως Γρήγορη στη σειρά «Το προξενιό της Ιουλίας». Ο Δημήτρης Σέρφας είναι ο ηθοποιός που εμφανίστηκε πρόσφατα στον κόσμο της τηλεόρασης και μας χάρισε στιγμές γέλιου αλλά και κλάματος. Μένοντας πλέον στην Αθήνα, έχει ανακαλύψει τα δικά του στέκια και αγαπημένες συνήθειες. Του ζητήσαμε να τις μοιραστεί μαζί μας. 

Ο Δημήτρης Σέρφας μας προτείνει για το Σαββατοκύριακο 

Πού θα μας πρότεινες να πάμε για καφέ; 

Για εμένα τρία μαγαζιά ξεχωρίζουν: Lotte, Bayard και Dope. Τα πρώτα δύο επειδή μπορείς να πας είτε μόνος σου είτε με παρέα και να απολαύσεις ήρεμα τον καφέ σου. Να κάνεις ένα διάλειμμα από τους ρυθμούς της καθημερινότητας, σε δύο πραγματικά καλαίσθητους χώρους. Ωστόσο, αν έχεις πολύ διάβασμα και δεν αντέχεις να είσαι άλλο κλεισμένος στο σπίτι, προτείνω το Dope στο Μοναστηράκι. Το θεωρώ ένα αρχιτεκτονικά πανέμορφο μαγαζί, με καφέ που θα σε κρατήσει ξύπνιο και περιβάλλον που θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος σε ό,τι και αν κάνεις εκείνη την ώρα.

O Δημήτρης Σέρφας μοιράζεται τα αγαπημένα του μέρη στην Αθήνα

Μετά τον καφέ πώς θα συνέχιζες την ημέρα σου;

Μπορεί να ακουστεί κλισέ και να περίμενες ίσως κάτι πιο ευφάνταστο, αλλά αλήθεια ευχαριστιέμαι το να πηγαίνω στο Μουσείο της Ακρόπολης. Έχω μια γενικότερη αγάπη για τα μουσεία, έχουν τόσο πολλά να σου προσφέρουν αυτοί οι χώροι. Το μουσείο της Ακρόπολης είναι το δικό μου αγαπημένο, αισθάνομαι πως όσες φορές και αν πάω, πάντα βλέπω κάτι διαφορετικό, παρατηρώ κάτι καινούριο. Το καλύτερο μέρος της επίσκεψης αυτής, φυσικά μετά τα εκθέματα, είναι το να κάθεσαι στο καφέ του μουσείου με θέα την Ακρόπολη. Το ιδανικό είναι να κάνεις αυτή τη βόλτα μόνος σου, πίστεψέ με πρόκειται για μια τελείως διαφορετική εμπειρία. 

Τελειώνοντας τη βόλτα σου πού θα ήθελες να φας; 

Για εμένα το φαγητό είναι μια  από τις σημαντικότερες απολαύσεις, θα είμαι ειλικρινής. Ένα μέρος που αξίζει σίγουρα να δοκιμάσεις, είναι το εστιατόριο Σβούρα στο Κουκάκι, μία από τις πιο ωραίες κατά τη γνώμη μου περιοχές της Αθήνας. Πρόκειται για ένα μαγαζί πάνω στην οδό Δράκου, με μικρό μενού αλλά υπέροχο φαφγητό. Ένα πολύ ευχάριστο στέκι για να φας, να πιεις και κυρίως να περάσεις όμορφα με την παρέα σου. 

Για βραδινή έξοδο τι θα μας πρότεινες; 

Αν κάτι μου αρέσει πολύ στην Αθήνα, είναι το ότι πρόκειται για μια πόλη με πάρα πολλές παραστάσεις. Απλά διάλεξε μία και πήγαινε με τους φίλους σου. Σου δίνεται η ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με τόσα διαφορετικά θέματα και ιστορίες, που μπορείς μετά να συζητάς για ώρες, αλλάζοντας μέχρι και τον τρόπο σκέψης σου. Είναι κάτι μαγικό. Είμαι λάτρης του σινεμά και του θεάτρου και πιστεύω ότι είναι το κατάλληλο υποκατάστατο για τους ανθρώπους που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διαβάσουν βιβλία. Επίσης είναι μια καλή ιδέα για για πρώτα ραντεβού.

Η συμβουλή μου είναι να έχετε καλή παρέα και όπου και αν πάτε θα πέρασε όμορφα. Μην ντρέπεστε όμως να βγείτε μόνοι σας, ξέρω ότι μπορεί σε κάποιους να φαίνεται «περίεργο» αλλά είναι από τα πιο ωραία πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ