- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η γέφυρα και το πάρκινγκ που θα αλλάξουν τη Γλυφάδα - «Ένα όνειρο γενεών γίνεται πραγματικότητα»
Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση ορόσημο - Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης
Γλυφάδα: Μια γέφυρα περιπάτου «Εσπλανάδα» που θα συνδέει τον αστικό ιστό με το παραλιακό μέτωπο μπαίνει στη φάση της υλοποίησης
Δεκατέσσερα εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε ο δήμος Γλυφάδας για τη δημιουργία μίας γέφυρας - περιπάτου («Εσπλανάδα») που θα ξεκινάει από το δημαρχείο της πόλης και θα καταλήγει στην παραλία.
Μία ανάπλαση-ορόσημο, όπως τη χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.
«Ένα όνειρο γενεών ολόκληρων Γλυφαδιωτών γίνεται πραγματικότητα και η χαρά μας γι’ αυτό είναι πολύ μεγάλη» λέει ο δήμαρχος.
«Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το κοντινό μέλλον. Εξασφαλίσαμε 14 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης μετά από μελέτες, προσπάθειες και κόπους ετών και πλέον ξεκινάμε ολοταχώς ένα σπουδαίο έργο για την πόλη μας:
»Μια γέφυρα-περίπατος («Εσπλανάδα»), που συνδέει το παραλιακό μας μέτωπο με τον αστικό ιστό της πόλης μας και η οποία θα ξεκινάει μπροστά από το Δημαρχείο και θα καταλήγει στην παραλία.
»Και μαζί ένα έργο μείζονος σημασίας, στον ίδιο χώρο, ένα υπόγειο πάρκινγκ με πολλές εκατοντάδες νέες θέσεις στάθμευσης.
»Έτσι θα δοθεί οριστική απάντηση σε δύο μεγάλα προβλήματα για την πόλη μας: Η στάθμευση στο εμπορικό κέντρο και η σύνδεση της πόλης με το παραλιακό της μέτωπο με τρόπο καινοτόμο, σύγχρονο και οικολογικό!
»Με μια ανάπλαση-ορόσημο για τη Γλυφάδα μας, η οποία ασφαλώς θα συνδεθεί και με την μελλοντική δημιουργία του τερματικού σταθμού του Μετρό στην ίδια περιοχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την επέκταση της Γραμμής 2. Οι διαδικασίες ξεκινούν άμεσα.
»Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 14 εκατ. ευρώ, για τη “λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Δήμου Γλυφάδας και την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης και διασύνδεση με το παραλιακό μέτωπο”, όπως γράφει η απόφαση της κυβέρνησης στο σχετικό ΦΕΚ.
»Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συνέβαλαν για να εξασφαλίσουμε τη σπουδαία αυτή χρηματοδότηση. Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Κέρδισε διπλές προσκλήσεις για εσένα και το plus one σου
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Είναι μόδα ή η ανάγκη των ανθρώπων να βρουν τις ισορροπίες τους ανάμεσα στην τεχνολογία και τη φύση;
Valentine's kisses, μουσική και δώρα από τη Maybelline New York
Τι ισχύει για τις κοπές δέντρων, τα επιστημονικά κριτήρια, τη διαδικασία έγκρισης και την υποχρεωτική αντικατάσταση πρασίνου.
Ready > Steady > Κυψέλη: Μια ομάδα φοιτητών αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών θέλει να μεταμορφώσει τη γειτονιά. Μάθαμε πώς.
Μια πρωτοβουλία για τα αδέσποτα που λαχταρούν μια ζεστή αγκαλιά
Γιορτάζουμε την αγάπη με μουσική και εκπλήξεις
Ο Χάρης Δούκας, ο Θάνος Παγώνης και η Μυρτώ Κιούρτη μιλούν για τη δυνατότητα της πρωτεύουσας να φέρει τη ζωή πιο κοντά στη γειτονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.