Life in Athens

To Grand Hyatt Athens έγινε ακόμα πιο Grand

Και διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου «Grand Hyatt» της Ευρώπης.

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Grand Hyatt Athens

Τo Grand Hyatt Athens απλώνεται σε 8 ορόφους, με σπα και ένα εντυπωσιακό roof garden 

Ήταν στα τέλη του 2018 όταν το πανέμορφο και μεγαλοπρεπές Grand Hyatt Athens άνοιξε τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού ανοίγοντας μαζί κι έναν νέο δρόμο  στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή.  Ιδανικό για κάθε είδους επισκέπτες, επαγγελματίες και ταξιδιώτες, αφού βρίσκεται σε ένα σημείο κομβικό, εμπορικό αλλά ταυτόχρονα κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πλάι στα σημαντικότερα πολιτιστικά ιδρύματα και τα μουσεία. Τα δύο τελευταία χρόνια μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο επέκτασης αλλά και αναμόρφωσης των χώρων του ξενοδοχείου που απλώνεται σε 8 ορόφους, διαθέτει ένα εντυπωσιακό roof garden, σχέδιο που σύντομα ολοκληρώνεται. Μιλάμε για ένα project που φιλοδοξεί να μετατρέψει το ξενοδοχείο της διάσημης αλυσίδας στο μεγαλύτερο της Ευρώπης!

Grand Hyatt Athens

Αυτό και μόνο το εντυπωσιακό νέο ήταν αρκετό για να το επισκεφτούμε και να πατήσουμε πρώτοι το πόδι μας στην νέα πολυτελή σουίτα του, πριν αυτή ανοίξει για το κοινό. Φτάσαμε μπροστά στην δωρική πρόσοψη του νέου κτιρίου και με ξεναγό την Έλια Τριανταφύλλου, Pr & Marketing Manager του ξενοδοχείου, ξεκινάμε από το lobby, τον χώρο του καφέ-μπαρ με τα άνετα τραπέζια στο ισόγειο και κατευθυνόμαστε προς τους συνεδριακούς χώρους που καταλαμβάνουν πλέον τρία επίπεδα στο ξενοδοχείο, συνολικής επιφάνειας που ξεπερνά τα 4.400 τ.μ και περιλαμβάνουν Εxecutive Lounge, meeting και syndicate rooms, αίθουσες για συνεντεύξεις και ιδιωτικά γεύματα.

Σε αυτούς τους χώρους ανήκει το ballroom Καρυάτιδες ικανό να φιλοξενήσει 1000 άτομα αλλά και ένας εντελώς καινούργιος χώρος εκδηλώσεων που προέκυψε από την προσάρτηση του παλιού κινηματογράφου Odeon το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα, έργο που επιμελήθηκε το γραφείο Diarchon.

Grand Hyatt Athens

Από εκεί το ασανσέρ μας ανέβασε στους επάνω ορόφους, στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Όλα τους ένα κι ένα, συνδυάζουν μεν τα διεθνή διαπιστευτήρια του GHA αλλά το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα, μια τοπική ελληνική ταυτότητα με “Grecian chic” πινελιές όπως τα στοιχεία από μάρμαρο και τα χαρακτηριστικά διακοσμητικά μοτίβα των 60ς. 227 είναι τα νέα δωμάτια που προστέθηκαν ώστε να φτάσουν συνολικά τον αριθμό των 548 - ανάμεσά τους και οι σουίτες με τη δική τους plunge pool. Εμείς μπήκαμε στην πιο εντυπωσιακή από όλες, την διώροφη, πολυτελή penthouse suite, με προδιαγραφές που ξεπερνούν κάθε ξενοδοχειακό προηγούμενο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα luxurious διαμέρισμα σε δύο επίπεδα με μια εσωτερική ξύλινη σκάλα και τεράστιες τζαμαρίες που προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στα φώτα της πόλης, την Ακρόπολη και το γειτονικό κτίριο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση. Το interior design που φέρει την υπογραφή του studio MKV Design ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας, της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που συχνά παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

Grand Hyatt Athens
Grand Hyatt Athens

Η ελληνική τέχνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι του GHA, δίνει το «παρών» και μέσα από τα έργα που με την επιμέλεια της Νικομάχης Καρακωστάνογλου κοσμούν το εσωτερικό του κτηρίου. Όπως το επιβλητικό art installation 'The Tower' της Ναταλίας Μαντά που διατρέχει καθ’ ύψος όλα τα επίπεδα του αίθριου.

Αυτό που θα κλέψει τις καρδιές των επισκεπτών του ξενοδοχείου είναι το rooftop με την συναρπαστική θέα μέχρι την θάλασσα. Εκεί ,πέρα από την ήδη υπάρχουσα πισίνα δημιουργείται μία ακόμα, τύπου infinite, pool που μαζί με εκείνη του αιθρίου και του σπα, κάνουν το GHA το μοναδικό μέσα στην Αθήνα που διαθέτει 4 πισίνες. Εκεί στεγάζεται το εστιατόριο The Grand by Interni ενώ στο προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο «ρετιρέ», αν μπορούμε να το αποκαλέσουμε έτσι, που θα φιλοξενεί ένα νέο εστιατόριο ενδεχομένως ιταλικού χαρακτήρα για το οποίο θα έχουμε πληρέστερη εικόνα μετά το Πάσχα.

Grand Hyatt Athens

Μετά το roof, θαυμάσαμε και τον χώρο του σπα που περιλαμβάνει, πέρα από την θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων, σάουνα, χαμάμ και φυσικά καμπίνες για να απολαύσει κανείς τα δημοφιλέστερα είδη μασάζ που υπάρχουν.

«Έχοντας πλήρη αίσθηση της ευθύνης της, η ομάδα μας είναι περήφανη και έτοιμη με σκληρή δουλειά, δέσμευση και αποφασιστικότητα να συμβάλει στην εδραίωση του Grand Hyatt Athens στον μεταβαλλόμενο αθηναϊκό ξενοδοχειακό καμβά. Έμπνευσή μας για το μέλλον αποτελεί η πολύπλευρη σύνθεση αισθητικής αλλά και λειτουργικών εγκαταστάσεων που θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε μοναδικές εμπειρίες και επιμελημένες υπηρεσίες», θα μας πει ο Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου, Πάνος Αλμυράντης κι εμείς είμαστε εδώ για να επιβραβεύσουμε αλλά και να απολαύσουμε τη νέα hoteling εμπειρία της Αθήνας.

Grand Hyatt Athens

Grand Hyatt Athens, Λεωφόρος Συγγρού 115, 2144021234

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ