Life in Athens

Το City Vibes στην Πλάκα, την ιστορική συνοικία των Αθηνών

Γεύση και άρωμα παλιάς γνήσιας Αθήνας

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το City Vibes περπάτησε στην Πλάκα, την ιστορική συνοικία των Αθηνών

Το City Vibes και ο Γιώργος Πασπαράκης στην Πλάκα και τα Αναφιώτικα - Ξενάγηση σε σημεία που δεν είχαμε προσέξει.

Στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης βρίσκεται η αρχαιότερη γειτονιά της Αθήνας, ένα μέρος μοναδικό, γραφικό, που σε ταξιδεύει σε άλλους χρόνους και καιρούς. Η Πλάκα, η γειτονιά όπου κατέβαιναν οι θεοί του Ολύμπου να πιουν το νέκταρ τους, δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος. Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, τα ασβεστωμένα σκαλοπάτια της και τα στενά δρομάκια της συνθέτουν το μοναδικό της σκηνικό. Τα γιασεμιά και οι μπουκαμβίλιες δίνουν χρώμα και άρωμα στους δρόμους της, ενώ τα όμορφα διατηρημένα της κτίρια συνθέτουν το μοναδικό της χαρακτήρα.

Χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο την επισκέπτονται και θα λέγαμε πως είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές όλης της Ελλάδας. Ο Γιώργος Πασπαράκης παρουσιάζει τα καλύτερα σημεία της για να βγάλεις τη selfie σου αλλά και την ομαδική σου φωτογραφία. Εκτός από τα όμορφα κτίρια, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους που έχει η περιοχή, η Πλάκα είναι γεμάτη από εστιατόρια καφέ και μπαρ. Έτσι, μέρα-νύχτα, είναι σίγουρο πως θα βρείτε το κατάλληλο μέρος που ταιριάζει στα δικά σας γούστα.

Αναφιώτικα

Ξεχωριστό σημείο της περιοχής αποτελεί η νησιώτικη γειτονιά της Αθήνας, ακριβώς πάνω από την Πλάκα, τα Αναφιώτικα. Τον 19ο αιώνα εργάτες από την Ανάφη ήρθαν στην πρωτεύουσα για να εργαστούν στην ανοικοδόμηση της πόλης και την ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Έτσι λοιπόν κάποιοι εργάτες ξεκίνησαν να χτίζουν παράνομα στην περιοχή τα σπίτια τους και, λόγω της καθυστέρησης ελέγχου από το κράτος, όλο και περισσότεροι εργάτες έφτιαχναν τα σπίτια τους στην περιοχή. Η αρχιτεκτονική που ακολουθούσαν ήταν αυτή των σπιτιών τους στην Ανάφη, με αποτέλεσμα να φτιαχτεί μια κυκλαδίτικη συνοικία στο κέντρο της Αθήνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ