- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Για ακόμα μια φορά το γνωστό skateboard contest The Great Boarders (powered by Frulite OnΤheGo) έκανε την εμφάνισή του. Άφησε το γνωστό The mall που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 3 χρόνια, επιλέγοντας για play ground το νέο skate plaza στη περιοχή του Αμαρουσίου.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο σκέλη. Την Παρασκευή έγινε το best trick στο σημείο του πάρκου που έχει το μικρό rail, το ευθύ curb και το wall ride. Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι αρκετοί skaters θα έδιναν το «παρών» για το λόγο ότι τα συγκεκριμένα σημεία του διαγωνισμού είναι αρκετά δημιουργικά και συνεπώς εύκολα κάποιος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έτσι τα φαβορί δεν ήταν 2-3 άτομα, αλλά περισσότερα. Με πολλή πυγμή και στιλ οι διαγωνιζόμενοι ξεπερνούσαν ο ένας τον άλλον. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα υπήρχε και νέο αίμα, καθώς με την εμφάνιση του συγκεκριμένου πάρκου έχουν αρχίσει να ανεβάζουν καθημερινά όλοι οι νέοι το επίπεδό τους. Από συγκεκριμένους όμως είδαμε trick combos που έκαναν το κοινό να βγάζει κραυγές, είναι εμφανές πλέον ότι το επίπεδο ανεβαίνει μέρα με τη μέρα πράγμα που μας ικανοποιεί.

Όλοι οι skateboarders είχαν τη δυνατότητα να κάνουν mini service και stensil στη σανίδα τους.
Τη δεύτερη μέρα οι μουσικές επιλογές από τον DJ Σπαρτιάτη ανέβασαν περισσότερο την αδρεναλίνη των διαγωνιζόμενων. Για αρχή τα δύο υποψήφια spots ήταν το step up με το rail & ένα ψηλό Hubba.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε το προσωπικό του πλάνο για την εικόνα που θα έδειχνε στην κριτική επιτροπή. Παρά τη ζέστη οι skaters δεν σταματούσαν να εκτελούν τα κόλπα τους. Ο Νότης Αγγελής, ο Giorgio Armani Ζάβος, ο Νικός Μολοχτός και ο Γιάννης Μιτσιάλης ήταν τα ονόματα που έδειξαν κάτι παραπάνω από τα συνηθισμένα.
Όλο το session ήταν πραγματικά μαγικό από όλους τους skaters!
Το τελευταίο spot του διαγωνισμού και ουσιαστικά το πιο δύσκολο ήταν το double set με το rail και τα δύο Hubba, ενώ όποιος αναβάτης είχε την ικανότητα συνέχιζε και στo Quarter. Νομίζω ότι όλο το κοινό περίμενε τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς τα δύο spot έχουν το πιο πολύ θέαμα και χρειάζεται αρκετή ικανότητα για να μπορέσεις να ξεχωρίσεις.
Από τη νέα γενιά έδωσε θέαμα ο μικρός Μάνος Κυριακούσης (Μαυρίλα μου), ο οποίος τον τελευταίο χρόνο αφήνει υπονοούμενα για τη ραγδαία εξέλιξή του. Κατάφερε να ξεχωρίσει, αφού τα γρήγορα σε εκτέλεση και μοναδικά κόλπα του στα δύο Hubba και το rail δεν πέρασαν απαρατήρητα από την κριτική επιτροπή.

Το απίστευτο σόου της ημέρας το έδωσαν απλόχερα και με πολύ στιλ ο μικρός μας φίλος Νότης Αγγελής και ο Πάνος Λούπης, όλα τους τα κόλπα ήταν άψογα μέσα σε 3 προσπάθειες. Τα Lines τους ήταν και στις δύο κατασκευές με κόλπα που κάποιος θα κινηματογραφούσε για να κάνει video part. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο χαμόγελα όταν βλέπεις τέτοια ταλέντα. Για ακόμα μια φορά μάς κάνατε περήφανους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους skaters εκεί έξω που συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν. Ραντεβού του χρόνου με ακόμα υψηλότερο επίπεδο και αγάπη για το skateboarding!
Εκτός από το πλούσιο θέαμα, το 2ήμερο έκλεισε με πολλά give aways από το Color Skate και συλλεκτικά δώρα από το Frulite OnTheGo.

Οι νικητές που κέρδισαν χρηματικά έπαθλα είναι:
STEP UP - 1ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, 2ος ΝΙΚΟΣ ΜΟΛΟΧΤΟΣ
RAIL - HUBBA - 1ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ, 2ος ΜΑΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΣΗΣ
QUARTER - 1ος ΠΑΝΟΣ ΛΟΥΠΗΣ, 2ος ΝΟΤΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
BEST TRICK (ledge) - ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ





ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.