- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Οι φετινές Απόκριες στην Αθήνα θα μείνουν αξέχαστες
17 ημέρες γιορτής από το Δήμο Αθηναίων, με 60 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, σε 32 διαφορετικά σημεία της πόλης!

Απόκριες στην Αθήνα: Συναυλίες, μουσικές διαδρομές, καντάδες, παραστάσεις, παρελάσεις, παραδοσιακά αθηναϊκά έθιμα, χορός σε 32 σημεία για 17 ημέρες.
Μια πόλη, μια γιορτή!
Η Αθήνα βάζει τα ωραιότερά της και τις φετινές Απόκριες, από τις 15 Φεβρουαρίου έως και τις 2 Μαρτίου, κάθε γειτονιά θα μεταμορφωθεί σε ένα απέραντο καρναβάλι χαράς, με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους και πάντα με ελεύθερη είσοδο. Όλα τα καλά θα τα έχουν οι φετινές Απόκριες: συναυλίες, μουσικές διαδρομές, καντάδες, παραστάσεις και παρελάσεις, αναβίωση παραδοσιακών αθηναϊκών αποκριάτικων εθίμων, κυνήγι θησαυρού, χορούς, σκωπτικά τραγούδια, ταραντέλες, κιθάρες, μαντολίνα, οκαρίνες και νταούλια μαζί με αφροβραζιλιάνικα κρουστά. Εξήντα γιορτινές δράσεις σε 32 σημεία για 17 ημέρες γεμάτες διασκέδαση, σερπαντίνες και κονφετί, που θα μας μείνουν αξέχαστες!
Απόκριες, η γιορτή των παιδιών
Οι Απόκριες είναι για όλους, για μικρούς και μεγάλους, παραδοσιακά όμως είναι η αγαπημένη γιορτή των παιδιών, που περιμένουν να φορέσουν τις στολές τους και να παίξουν με την ψυχή τους. Όλες αυτές τις ημέρες θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές δράσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, εκπαιδευτικά προγράμματα και εικαστικά εργαστήρια, και φυσικά πολύ παιχνίδι, αλλά η κορύφωση όλων θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου, στην καθιερωμένη πλέον Μεγάλη Αποκριάτικη Παιδική Γιορτή στο Ζάππειο. Ετοιμαστείτε για αυτή τη γιορτή που θα έχει απ’ όλα, μουσικές, ζογκλέρ, μάγους, χορευτές, ξυλοπόδαρους, κατασκευές, face painting και πολλά άλλα.

Μεγάλο γλέντι την Τσικνοπέμπτη
Η 20ή Φεβρουαρίου πλησιάζει και αν δεν το θυμάστε είναι η Τσικνοπέμπτη. Μέρα γλεντιού, δηλαδή, και αυτό το γλέντι φέτος στην Αθήνα θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί. Μην το χάσετε με τίποτα, ο Μπάμπης Τσέρτος με τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου θα βρίσκεται στη Βαρβάκειο Αγορά για μια αξέχαστη μουσική γιορτή. Και λίγο αργότερα θα ακολουθήσει η πιο αποκριάτικη, η πιο χαρούμενη πομπή από μπουλούκια με γαϊτανάκι, με αφετηρία το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης & Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»!

Τρεις ημέρες γιορτής με αγαπημένους καλλιτέχνες στο Θησείο
Οι γιορτές «απαιτούν» τραγούδι και χορό και αυτό θα γίνεται όλες τις ημέρες, αλλά ειδικά τις τρεις ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα η Αθήνα θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο συναυλιακό χώρο, με τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες να ανεβαίνουν στη σκηνή για ανεπανάληπτες στιγμές.

Με βάση το Θησείο, την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, τα πιο ωραία τραγούδια θα αντηχούν στον αθηναϊκό ουρανό, θυμίζοντάς μας τα διάσημα πανηγύρια της Ικαρίας και των Κυκλάδων και τα ηπειρώτικα γλέντια, χιλιοτραγουδισμένες και αξέχαστες λαϊκές επιτυχίες, αλλά και τις «χρυσές» δεκαετίες από το ’60 μέχρι το ’90.


Στις σκηνές θα είναι η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά σε μια απρόσμενη μουσική σύμπραξη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Bogaz Musique σε ένα post μικρασιάτικο πάλκο, ο εξαιρετικός Κώστας Μακεδόνας, ο «μετρ» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής με τη σούπερ μπάντα του σε ένα δυνατό μουσικό πάρτι, ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi με άρωμα Αιγαίου, οι Wedding Singers σε μια «επίθεση» αγάπης, αστερόσκονης και χορευτικής διάθεσης με βάση τα 90s, αλλά και οι πρωταγωνιστές «των καλύτερών μας χρόνων», οι Δάκης, Λάκης Τζορντανέλλι, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Μπέσσυ Αργυράκη και Κατερίνα Αδαμαντίδου!


Αποκορύφωμα η Καθαρά Δευτέρα
Και φτάνουμε στην Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, η οποία «είθισται» να είναι το αποκορύφωμα της γιορτής των Αποκρεών. Ραντεβού, λοιπόν, για να πετάξουμε χαρταετό και να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου, με τη Γωγώ Τσαμπά να ανεβάζει το κέφι στο κατακόρυφο, με αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, που ταιριάζουν απόλυτα σε μια τέτοια περίσταση.

Αυτές είναι κάποιες μόνο από τις δράσεις που υπογράφουν ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, που μας καλούν να ζήσουμε την πόλη μας όπως δεν την έχουμε ξαναζήσει.

Κώστας Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων
«Μια ακόμα ευκαιρία να απολαύσουμε την πόλη με χρώμα, γιορτινή. Αυτές είναι οι
Απόκριες, που σχεδιάσαμε με πολλή φροντίδα ώστε να τις νιώσουν δικές τους οι μικροί και μεγάλοι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της Αθήνας. Είναι οι απόκριες που έχουν πάντα τη γνώριμη, γλυκιά γεύση της παράδοσης, αλλά βρίσκονται και σε διάλογο με το σύγχρονο και το νέο. Είναι οι απόκριες που δεν φοβούνται να αυτοσαρκαστούν, να ντυθούν με τα πιο τρελά χρώματα και να γελάσουν με την ψυχή τους!»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.cityofathens.gr, στο Facebook και στο Instagram
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα ήταν η Αθήνα αν επικρατούσε ο τύπος της τούβλινης πολυκατοικίας χωρίς σοβάδες; Σίγουρα θα βλέπαμε μια άλλη εικόνα, πιο αυτόχθονη, παραδοσιακή ή χειροποίητη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα
Μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο της πόλης με μουσική και πολλές εκπλήξεις
Η τέχνη, η μουσική, ο χορός και το cosplay γίνονται ένα
Όποιος δεν έχει κάνει αυτόν τον «μυσταγωγικό περίπατο» δεν μπορεί να ξέρει τι σημαίνει αθηναϊκό Πάσχα
Εκεί που χορεύεις χωρίς συμβάσεις, χωρίς «πρέπει», χωρίς δηθενιές
Το talk show τους θα λεγόταν ΣΤΕ(ν)ΤΟΝ με καλεσμένους τον Νότη Σφακιανάκη και τον Αύγουστο Κορτώ
Από πασχαλινά γλυκά και τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι, μέχρι δώρα για τα βαφτιστήρια
Στα πιο κεντρικά, προνομιακά σημεία της Αθήνας θα ζήσετε μια εμπειρία απόλυτης φιλοξενίας, με premium παροχές
Τάκης Ξουρής και Σταμάτης Κόνδυλας μιλούν για όσα έγιναν στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ
«Το σάουντρακ της Αθήνας θα είχε δυνατή και ήσυχη μουσική ταυτόχρονα, πολλούς ήχους μαζί αλλά μια φωνή»
Δούκας: «Λύνουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών - Παραδίδουμε έναν χώρο πιο πράσινο και ασφαλή»
O δημοφιλής διεθνής αρχιτεκτονικός θεσμός μετατρέπει την Αθήνα σε ένα απέραντο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια
Καινοτόμες αλλαγές σε μια πόλη που συνεχίζει να εδραιώνεται
Θα πραγματοποιηθεί στις 5 και 6 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ
Οι μαθητές δεν μένουν άπραγοι. Διεκδικούν με πράξεις μία βιώσιμη πόλη
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της, ποια η χειρότερη ατάκα που έχει πει σε φλερτ, τι αγαπάει στην Αθήνα;
Δωρεάν ξεναγήσεις σε σπουδαία αρχιτεκτονικά μνημεία - Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε την ασφαλή, σύγχρονη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στη γειτονιά του Λυκαβηττού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.