- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Noel, Little Kook, King's Theater και Wills&Wills γιορτάζουν τα Χριστούγεννα ανεξαρτήτως εποχής.
«Μύρισα τα πρώτα μελομακάρονα!» ακούγεται μία φωνή στο γραφείο και αμέσως ακολουθούν ενοχλημένοι αναστεναγμοί και διαμαρτυρίες του τύπου «έλεος, έχουμε μπροστά μας δυο μήνες ακόμα» από λιγότερο χαρούμενους ανθρώπους.
Παρά όμως τους grinch αυτού του κόσμου, το χριστουγεννιάτικο πνεύμα φαίνεται να κάνει τις πρώτες δειλές του κινήσεις προς την επιφάνεια, με σκόρπια μαγαζάκια της πόλης να έχουν ξεκινήσει το στόλισμα και τον Macaulay Culkin να εμφανίζεται ξαφνικά σε διαφημίσεις του Facebook.
Υπάρχουν όμως 4 σημεία στην Αθήνα, τα οποία κρατάνε μία εορταστική φλόγα ζωντανή ολόκληρο τον χρόνο και προσφέρουν χριστουγεννιάτικη θαλπωρή ακόμα και τον Αύγουστο. Τζινγκλ μπελς λοιπόν και ξεκινάμε:
Noel
Ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του κέντρου της Αθήνας εμπνεύστηκε στα πάντα του από τα Χριστούγεννα, και κυρίως στο όνομα. Το Noel αυτοαποκαλέστηκε «holiday bar» από την αρχή της λειτουργίας του και εδώ και περίπου πέντε χρόνια μας βάζει κατευθείαν σε μια λαμπερή, εορταστική διάθεση με το που διαβούμε την μεγαλοπρεπή του είσοδο. Το αποκορύφωμα της φαντασμαγορικής του διακόσμησης βρίσκεται μονίμως στην οροφή της στοάς που το στεγάζει, πάντα στολισμένη με λαμπιόνια και έναν τεράστιο πολυέλαιο. Θυμίζει κάτι από σκηνικό ταινίας, κάτι από πολυτελές γαλλικό ξενοδοχείο και κάτι από Great Gatsby.
Ανεξαρτήτως ημερολογίου και καιρικών συνθηκών, το Noel καταφέρνει να σου προκαλέσει ένα συναίσθημα «ειδικής περίστασης» και όμορφου κλίματος που θυμίζει πάντα τις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη.
Κολοκοτρώνη 59, Αθήνα
Wills&Wills
Aν μένεις κοντά στην οδό Ιπποκράτους, τότε το έχεις ήδη προσέξει. Το Wills&Wills είναι δύο δίδυμα γωνιακά μαγαζάκια, με ίδιους ιδιοκτήτες και βιτρίνες που μαγνητίζουν το βλέμμα, όσο βιαστικός και αν είσαι. Λαμπερές και ατμοσφαιρικές μέρα-νύχτα, γεμάτες από χαριτωμένα μπιχλιμπίδια και δώρα για κάθε γούστο, σε προκαλούν να ξεκινήσεις την εξερεύνηση και να μην πας πουθενά αλλού για ώρες.
Η κυρία Wills μετατρέπει τους μαγικούς αυτούς χώρους σε χριστουγεννιάτικες οάσεις από πολύ νωρίς. Ακόμα κι όταν τελειώσει η εορταστική περίοδος όμως, θα την δεις να αφήνει παντού christmasy λεπτομέρειες για τους περαστικούς που θέλουν την θαλπωρή των γιορτών να διαρκεί αιώνια.
Ιπποκράτους 119, Εξάρχεια
Little Kook και King’s Theater
Τι ενώνει αυτά τα δύο μαγαζιά, εκτός του ότι μοιάζουν σαν να ξεπήδησαν από τις σελίδες ενός παλιού βιβλίου με παραμύθια; Στα θεμέλιά τους βρίσκεται ένας τεράστιος έρωτας με οτιδήποτε το χριστουγεννιάτικο και φανταχτερό, από τον ιδιοκτήτη Κώστα Τζώρτζη. Ο Κώστας μεγάλωσε στην Κρήτη, και συνήθιζε να θυσιάζει το χαρτζιλίκι (και στην συνέχεια τον μισθό του) για να αγοράζει χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και στολίδια από όπου μπορούσε να τα βρει. Όταν πια έφταναν εκείνες οι ωραίες μέρες, μετέτρεπε το σπίτι του σε ένα εορταστικό παλάτι, τόσο εντυπωσιακό που ξεκίνησε να δέχεται επισκέψεις από αγνώστους που ήθελαν να το δουν από κοντά. Και από τα κανάλια! Τελικά αποφάσισε να φύγει για την Αθήνα και να στεγάσει την αγάπη του σε όχι ένα, αλλά δύο μαγαζιά.
Στο Little Kook θα πας για να φας γλυκό και γρήγορα θα προσέξεις ένα δωμάτιο γεμάτο (ΓΕΜΑΤΟ) με Άγιους Βασίληδες. Μία μόνιμη συλλογή που δεν θα βρεις πουθενά αλλού και περιλαμβάνει Santas όλων των ειδών και των μεγεθών. Το King’s Theater Wine Bar ξεκίνησε να λειτουργεί πέρσι τον Ιανουάριο και θυμίζει χειμερινό εξοχικό της βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο η ίδια έχει διατάξει να παραμένει περιποιημένο και χριστουγεννιάτικο ακόμα και κατά την απουσία της.
Καραϊσκάκη 17 και 26, Ψυρρή
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.