Life in Athens

Πού τρέχουν οι Αθηναίοι όταν δεν βρίσκονται στις παραλίες;

5 πάρκα για τρέξιμο για κάθε runner που σέβεται τον εαυτό του

30592837_397928577356114_5869118242148057088_n.jpg
Νίκος Παπαηλιού
ΤΕΥΧΟΣ 706
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
atk_5726.jpg
© Θανάσης Καρατζάς

Τα 5 καλύτερα πάρκα για τρέξιμο στην Αθήνα

Εντάξει, για αρκετούς δεν ακούγεται συναρπαστική η ιδέα «πάμε για τρέξιμο» κατακαλόκαιρο, ωστόσο υπάρχει και μια... σιωπηλή πλειοψηφία που θα τη δεις να γεμίζει τα πάρκα και όχι μόνο κάθε απόγευμα, όταν ο ήλιος πέφτει και οι συνθήκες είναι αρκετά καλύτερες για κάθε runner που σέβεται τον εαυτό του.

Αττικό Άλσος
Από μπροστά του το Γαλάτσι, από πίσω το Ψυχικό και το Πολύγωνο. Έχοντας ανέβει στο Αττικό Άλσος, έχεις ήδη κάνει το ζέσταμά σου, ενώ εκτός από τρέξιμο, μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου στα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις και βόλεϊ που υπάρχουν γύρω. Το πράσινο άφθονο και η δροσιά του πάρκου σε απομακρύνει έστω και προσωρινά από τον αθηναϊκό καύσωνα.

Άλσος Νέας Σμύρνης
Ιδανικό για όλους τους τύπους τρεξίματος, αφού διαθέτει διαδρομές τόσο χωμάτινες όσο και πράσινες και δεν βρίσκεται μακριά ούτε από το κέντρο της πόλης αλλά ούτε και από την παραλία. Εκατοντάδες δρομείς το επισκέπτονται καθημερινά, αφού το κλίμα είναι άκρως αθλητικό, με μόνο «αρνητικό» ότι για να μετρήσει κάποιος αρκετά χιλιόμετρα θα πρέπει να κάνει μπόλικες στροφές, μιας και είναι αρκετά μικρό.

Άλσος Περιστερίου
Πρόκειται για ένα νέο πάρκο 60 στρεμμάτων, το οποίο αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους Περιστεριώτες δρομείς κι όχι μόνο. Σε περιόδους καύσωνα, κατάφερε να μειώσει τη θερμοκρασία της περιοχής 3-5 βαθμούς. Διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα ανοιχτά γυμναστήρια στην Ευρώπη. Αλλά και ειδικούς χώρους ανάγνωσης, θέατρο και υπαίθριο αμφιθέατρο – θεωρείται αναμφίβολα το στολίδι του Δήμου Περιστερίου.

Ακαδημία Πλάτωνος
Μέσα σε μία από τις πιο φασαριόζικες περιοχές της Αθήνας, ποιoς θα φανταζόταν ότι υπάρχει μια τέτοια όαση πρασίνου; Το αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος αποτελεί την καρδιά της περιοχής και μπορεί κανείς να διδαχθεί ζωντανά την ιστορία του τόπου, αθλούμενος. Πρώτα μαθαίνεις, δηλαδή, για το έργο και τη ζωή του Πλάτωνα στο ψηφιακό Μουσείο που υπάρχει στο Πάρκο και στη συνέχεια κάνεις και την προπονησούλα σου.

Άλσος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη
Από την ανατολική μεριά του, το πάρκο έχει θέα όλη την Αθήνα. Οι καλοστρωμένοι δρόμοι και η εύκολη πρόσβαση το καθιστούν έναν από τους δημοφιλέστερους αθηναϊκούς χώρους άθλησης, ενώ η σκιά που αγκαλιάζει το Άλσος σχεδόν όλη τη μέρα βοηθά τους δρομείς να ολοκληρώνουν την προπόνησή τους ακόμα και τον καυτό Αύγουστο!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ