Life in Athens

Δεν έχεις air condition; Το ΚΠΙΣΝ έχει 59 νέους πίδακες νερού!

Μια εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση έρχεται τον Ιούλιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ ενισχύοντας το στοιχείο του νερού στον χώρο

357830-741365.jpg
Φιλίππα Δημητριάδη
ΤΕΥΧΟΣ 706
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Τόνια Αρναουτάκη
© Τόνια Αρναουτάκη

59 κατακόρυφοι πίδακες ύψους 15 και 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια έρχονται στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ αυτό τον Ιούλιο

Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες ύψους 15 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, θα αναπτυχθούν στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορογραφημένου συγχρονισμού των σιντριβανιών με μουσική.

© Πηνελόπη Γερασίμου
Οι δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, © Πηνελόπη Γερασίμου

Η νέα αυτή εγκατάσταση θα λειτουργήσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival, που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα σηματοδοτήσει την κανονική λειτουργία τους. Έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα σιντριβάνια να συνυπάρχουν με όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν κατά καιρούς χώρα στο Κανάλι. Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΠΙΣΝ μετατρέποντάς το σε μία πραγματική όαση στην καλοκαιρινή Αθήνα. Από το Κανάλι με το θαλασσινό νερό που αποτελεί τη νοητή σύνδεση του χώρου με τον φαληρικό όρμο, μέχρι τους δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το Κανάλι δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα ιστιοπλοΐας και καγιάκ για παιδιά και ενήλικες για τα οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσω του επίσημου site του ΚΠΙΣΝ, www.snfcc.org. Αν δεν είστε φίλοι των θαλάσσιων αθλημάτων, μπορείτε να απολαύσετε έναν περίπατο περιμετρικά του ή να καθίσετε χαλαρώνοντας στα σκαλάκια στις δύο του όχθες.

Ένα ακόμη αγαπημένο σημείο του ΚΠΣΙΝ είναι οι πίδακες νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που είναι ανοιχτοί καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-22.00 και είναι ο απόλυτος χώρος παιχνιδιού για πολλά παιδάκια που έρχονται με το μαγιό τους και πλατσουρίζουν.

© Λεωνίδας Καλπαξίδης
Το ΚΠΙΣΝ, © Λεωνίδας Καλπαξίδης

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καθιστούν το ΚΠΙΣΝ τον απόλυτο προορισμό για μια ανάσα δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ