- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δεν έχεις air condition; Το ΚΠΙΣΝ έχει 59 νέους πίδακες νερού!
Μια εντυπωσιακή υδάτινη εγκατάσταση έρχεται τον Ιούλιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ ενισχύοντας το στοιχείο του νερού στον χώρο
59 κατακόρυφοι πίδακες ύψους 15 και 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια έρχονται στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ αυτό τον Ιούλιο
Ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες ύψους 15 μέτρων ο καθένας, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενα σιντριβάνια, θα αναπτυχθούν στο Κανάλι κατά μήκος της Αγοράς, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας. Η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα χορογραφημένου συγχρονισμού των σιντριβανιών με μουσική.
Η νέα αυτή εγκατάσταση θα λειτουργήσει για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival, που διοργανώνει το ΙΣΝ στο ΚΠΙΣΝ από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου. Η πλήρης σύνθεση των σιντριβανιών θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου σε ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και θα σηματοδοτήσει την κανονική λειτουργία τους. Έχει υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα σιντριβάνια να συνυπάρχουν με όλες τις δραστηριότητες που λαμβάνουν κατά καιρούς χώρα στο Κανάλι. Το υδάτινο στοιχείο αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του ΚΠΙΣΝ μετατρέποντάς το σε μία πραγματική όαση στην καλοκαιρινή Αθήνα. Από το Κανάλι με το θαλασσινό νερό που αποτελεί τη νοητή σύνδεση του χώρου με τον φαληρικό όρμο, μέχρι τους δημοφιλείς στα παιδιά Πίδακες Νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Το Κανάλι δεν έχει μόνο διακοσμητικό χαρακτήρα αλλά φιλοξενεί σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα ιστιοπλοΐας και καγιάκ για παιδιά και ενήλικες για τα οποία μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσω του επίσημου site του ΚΠΙΣΝ, www.snfcc.org. Αν δεν είστε φίλοι των θαλάσσιων αθλημάτων, μπορείτε να απολαύσετε έναν περίπατο περιμετρικά του ή να καθίσετε χαλαρώνοντας στα σκαλάκια στις δύο του όχθες.
Ένα ακόμη αγαπημένο σημείο του ΚΠΣΙΝ είναι οι πίδακες νερού στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος που είναι ανοιχτοί καθημερινά 10.00-13.00 και 17.00-22.00 και είναι ο απόλυτος χώρος παιχνιδιού για πολλά παιδάκια που έρχονται με το μαγιό τους και πλατσουρίζουν.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το κατάφυτο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος καθιστούν το ΚΠΙΣΝ τον απόλυτο προορισμό για μια ανάσα δροσιάς τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα σούπερ σημεία της πόλης από τα οποία βλέπεις την Ακρόπολη στο πιάτο, φιλοξενεί διαφορετικά σώου κάθε βράδυ, όλα με την ίδια επιτυχία, και με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Αμπαζή.
50 σημεία της πόλης και 7 Δημοτικές Κοινότητες μετατρέπονται σε μία ανοιχτή σκηνή
Ο αρχιτέκτονας μιλά για την Αθήνα που αλλάζει
Η εκμετάλλευση του αστικού χώρου, η ποιότητα ζωής και η μείωση της εξάρτησης από τα ιδιωτικά οχήματα
Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου 2026
Παρέες, cocktails, μουσική και η Πλατεία Καρύτση στα καλύτερά της
Άλλοι περίμεναν τον συρμό, άλλοι το "Mad about it"
Σάββατο 27 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 20:00, στο Surf and Earth
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.