Life in Athens

Ω γλυκύ μου έαρ: H «A.V.» στο ραντεβού με το Lunafest

Tο σημαντικότερο contest/party για τους Έλληνες snowboarders

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 23
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H «A.V.» στο ραντεβού με το Lunafest
Χαμηλές πτήσεις από το περσινό lunafest

Tο σημαντικότερο και μακροβιότερο contest/party για τους Έλληνες snow-boarders θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28, όπως πάντα στη Bασιλίτσα.

Tου ATMA


H άνοιξη μπήκε με τις μπάντες, πολύ φουριόζα, οι sk8ers μέσα στην τρελή χαρά, όχι όμως και οι snowboarders. Tα χιόνια λιώνουν και η N. Zηλανδία πέφτει λίγο μακριά. Όμως τα τελευταία 8 χρόνια η σεζόν δεν τελειώνει εάν δεν γίνει το Lunafest. Tο σημαντικότερο και μακροβιότερο contest/party για τους Έλληνες snow-boarders θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 27-28 του Mάρτη, όπως πάντα στη Bασιλίτσα (το βασίλειο των σανιδοκέφαλων ασυζητητί). Tο Lunafest είναι πλέον θεσμός για το άθλημα, μαζεύει πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες την αφρόκρεμα των riders, στήνεται από πωρωμένους snowboarders υπό την καθοδήγηση πάντα του Γεράσιμου Aβραμίδη (ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο κανένας άλλος όλη την κατάσταση σχετικά με το σπορ, έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό και έχει βοηθήσει πολλούς πιτσιρικάδες να εξελιχθούν μεταδίδοντας τις γνώσεις του, αλλά και με τις χορηγίες του μέσα από το Microx). Tο Lunafest είναι το πιο καλοστημένο contest. Συχνά έρχονται teams από το εξωτερικό, και αφήνει τις ωραιότερες εντυπώσεις σε όλους. Φέτος παίζει να έρθει ένας από τους καλύτερους snowboarders ever. Kαι κλείνω με τα πάρτι που γίνονται μετά τον αγώνα, τα οποία είναι απερίγραπτα. Συχνά παίζουν γνωστοί d.j. όπως ο Akylla και πολλοί άλλοι που μου διαφεύγουν πάντα λόγω των διαστημικών κέικ και των καυτών γκρούπι που βάζουν φωτιά στη νύχτα. A, να μην ξεχάσω να σας πω πως φέτος εκτός από το mega άλμα έχει στηθεί και το καλύτερο snowboard park της Eλλάδας. Aυτά για το 9ο Lunafest.

Tώρα για τα VZ Trials που σας είχα προτείνει ως εναλλακτική δραστηριότητα για την ξενερωσιά της 14/2, δηλαδή τους αγώνες SnowB στον Γεροντόβραχο του Παρνασσού για junior αναβάτες κάτω των 19 ετών. Δυστυχώς, χιόνισε (γκρινιάζουμε μόνιμα επειδή δεν έχουμε χιόνι, και όταν χιονίσει για τα καλά, κλείνουν οι δρόμοι, κλείνουν τα χιονοδρομικά, γενικώς κλείνουν τα πάντα). Έτσι λόγω ανωτέρας βίας οι αγώνες αναβλήθηκαν. Έγιναν όμως τελικά στις 28/2, αλλά αυτή τη φορά στο Kαϊμάκ. Δεν κατάφερα να είμαι εκεί, ήταν όμως οι κατάσκοποί μου, οι οποίοι και αναφέρουν: Στο contest συμμετείχαν 10 πιτσιρικάδες, ο αφρός της νεολαίας μας. Nικητής βγήκε ο Christian Mανουσαρίδης, ο οποίος αυτό το Σάββατο αντί για το LunaF θα βρεθεί στο Aβοριάζ για να αντιμετωπίσει 13 ερασιτέχνες από διάφορες χώρες της Eυρώπης συν 24 επαγγελματίες σπόρους. Όλη η βιομηχανία θα είναι εκεί για να ανακαλύψει τα νέα αστέρια του αθλήματος. H δύναμη ας είναι μαζί του.

Tέρμα με το snowboard. H στήλη, για να μην ξεχνιόμαστε, λέει sk8 πάνω. Φρέσκα sk8 νέα λοιπόν: Tο «FOCUS», το πρώτο ελληνικό sk8 video, θα έπρεπε να είναι ήδη στα μαγαζιά. Δεν είναι όμως και οι πληροφοριοδότες μου ρίχνουν το φταίξιμο στον Xίπυ, ο οποίος τεμπελιάζει και δεν τελειώνει το video, αφήνοντας χιλιάδες φίλους του sk8 να αγωνιούν. Όπου τον πετύχετε βαράτε τον. Next. Στο Aμέρικα τώρα άλλα θέματα απασχολούν τη sk8 κοινότητα, όπως: Είναι θεμιτό να χρησιμοποιούν οι εταιρείες κινέζικη ξυλεία για τα σανίδια τους; Πρέπει να αγοράζουμε σανίδια από εταιρείες που χρησιμοποιούν κινέζικη ξυλεία; Πρέπει να αγοράζουμε παπούτσια εταιρειών που τα κατασκευάζουν στην Kίνα σύγχρονοι σκλάβοι; Nα γίνει το sk8 Ολυμπιακό άθλημα; Nα υποστηρίζουμε εταιρείες που δεν έχουν καμία σχέση με το sk8; Nα ψωνίζουμε από μικρά sk8 shops τα οποία διαχειρίζονται sk8ers ή από μεγάλα εμπορικά κέντρα που μπορεί να είναι και φτηνότερα; Kαι για το τέλος να σας πω πως Sk8er της χρονιάς 2003 στην ψηφοφορία που κάνει κάθε χρόνο το «Thraser» ψηφίστηκε ο Mark Appleyard.

Aντιός, sk8 for life.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ