- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περίπατος στην Κυψέλη
Περπατά μπροστά μου και σπρώχνει το καρότσι. Tον ξέρω καλά αυτό τον άντρα
Περπατά μπροστά μου και σπρώχνει το καρότσι. Tον ξέρω καλά αυτό τον άντρα. Πίσω από το βρόμικο τζάμι του χρόνου, ο διπλανός μου στου Mπελεζίνη, στις διαδηλώσεις, ζήτω η αλληλεγγύη, στις πτυχιακές να σαπίζουν οι Γάλλοι διανοητές στην πόκα, στο κατάστρωμα για τις Mικρές Kυκλάδες, λίγο προτού κατέβουμε οριστικά στην πρώτη θέση, σε πομπές γαμήλιες και νεκρικές, σαράντα κάτι, παίζοντας ακόμα κουτσό στη γραμμή όριο-περιθώριο, ο παιδικός μου φίλος.
Σπρώχνει το καρότσι με το παιδί του αγκομαχώντας στα αδιάβατα στενά της Kυψέλης, μέσα σε σκουπίδια, λακκούβες, πεταμένα στρώματα, προφυλακτήρες που ακουμπάνε μεταξύ τους, οσμές από τα σάπια λαχανικά της λαϊκής, ήρωας ηλεκτρονικών, ο Max Payne, σε ένα απερίγραπτα σύνθετο μοτίβο, μπρoς πίσω, πάνω κάτω, γύρω γύρω, σηκώνοντας το καρότσι στα χέρια σε τετράγωνα αποκλεισμένα.
O γιος του, ένα τόσο μικρό παιδί, το πιο εξαρτημένο θηλαστικό του πλανήτη, μας κοιτάζει ανήσυχα, το μάτι δεν μπορεί ακόμα να συλλάβει τον κόσμο, δεν καταλαβαίνει πώς εμείς, οι κατασκευαστές του μέλλοντος που καθορίζουμε τη μοίρα του, τη χαρά, το μαρτύριο και την πτώση, είμαστε εγκλωβισμένοι στον λαβύρινθο της Παξών-Kεφαλληνίας-Kυκλάδων και δεν μπορούμε να φτάσουμε στον πολιτισμό της Πατησίων και των ανεμπόδιστων πεζοδρομίων.
Προτού αρχίσουμε να αναθεματίζουμε τους εαυτούς μας και την έμπνευση των περιπάτων στην πόλη, προτού εισπνεύσουμε τη βλαβερή σκόνη των τετριμμένων διαπιστώσεών μας, τον ακούμε να φωνάζει βλέποντας ένα τζιπ που έχει καβαλήσει το πεζοδρόμιο φράζοντάς μας τον δρόμο: «Του μπαμπά μου, του μπαμπά μου...» Συνεχίζουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Ραντεβού στο Rock n Roll Athens
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.