Life in Athens

Ποδηλατάδα στην Αθήνα

 6 διαδρομές για να δεις την πόλη αλλιώς

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
ΤΕΥΧΟΣ 668
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
podilatada-anoigma.jpg
Φωτογραφία: Θανάσης Καράτζας

H Αθήνα ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση προσφέρει υπέροχα μέρη για χαλάρωση και άσκηση. Ιδανική εποχή το καλοκαίρι για βόλτες με ποδήλατο εδικά τώρα, που η πόλη αδειάζει. Τι καλύτερο από ποδηλατάδα την ώρα που σχολάνε τα θερινά σινεμά, ορθοπεταλιές στην παραλιακή τη στιγμή που πέφτει ο ήλιος ή στο πάρκο και στάση ενδιάμεσα για παγωτό ή παγωμένο τσάι; Προτείνουμε 6 διαδρομές μέσα στην Αθήνα για κάθε γούστο. 
 
Ακρόπολη
Η πιο ρομαντική και η ιστορική βόλτα με ποδήλατο στην Αθήνα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από αυτή που ξεκινά από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, συνεχίζει ως το Θησείο, διασχίζει την Πλάκα και τερματίζει στα Αναφιώτικα. Ωστόσο ενδείκνυται για τις καθημερινές και μάλιστα για τις μουντές Δευτέρες, ώστε να αποφύγεις την πολυκοσμία.

Ψυχικό  
Ακολούθησε τον διαδημοτικό ποδηλατόδρομο ξεκινώντας από τον Φάρο και θα διασχίσεις πολλές προσεγμένες αστικές γειτονιές. Ταυτόχρονα το μάτι σου θα χορτάσει από εικόνες της φύσης, καθώς Νέα Ερυθραία, Χαλάνδρι και Ψυχικό, που περικλείονται στον ποδηλατόδρομο, είναι από τις πιο πράσινες περιοχές της Αθήνας.

ΟΑΚΑ
Είναι η πιο safe διαδρομή για να κάνεις ποδηλατάδα σε έναν χώρο που πολλοί επιλέγουν για τρέξιμο, ποδήλατο και βόλτα με τα παιδιά και τον σκύλο τους. Όλες οι διαδρομές εκεί είναι κυκλικές και δεν υπάρχει το άγχος για αυτοκίνητα ή ανωμαλίες του εδάφους. 

Παραλιακή
Κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι κατά μήκος της Παραλιακής, δίπλα στον δρόμο και τις γραμμές του τραμ, υπάρχουν φαρδιά πεζοδρόμια ιδανικά για ποδηλατάδες. Ο παραθαλάσσιος δρόμος που είναι παράλληλος της λεωφόρου Ποσειδώνος, είναι ακόμα πιο γοητευτικός το ηλιοβασίλεμα.

Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος
Το ίδρυμα Νιάρχος ενδείκνυται γι’ αυτούς που αγαπούν ποδήλατο και την τέχνη, καθώς μπορούν να κάνουν πετάλ την ώρα που προβάλλονται ταινίες στον υπαίθριο χώρο. Στο συγκεκριμένο πάρκο δίνεται μάλιστα και η δυνατότητα να νοικιάσεις ποδήλατο επιτόπου σε περίπτωση που δεν έχεις.

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»
Το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» έχει έκταση 1.200 στρέμματα και απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Ομόνοια. Οι ποδηλάτες θα ασκηθούν στις απέραντες χωμάτινες διαδρομές και, αν κουραστούν, μπορούν να απολαύουν το παγωτό τους στη λίμνη με τις πάπιες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ