Life in Athens

Το 3ο Pecha Kucha Athens έφτασε!

Σε μια βραδιά, 10 ομιλητές παρουσιάζουν αυτά που τους ενδιαφέρουν. Ο καθένας έχει στη διάθεσή του 20 εικόνες επί 20 δευτερόλεπτα για την καθεμία. Άρα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το “Pecha Kucha”. Εσύ, γιατί να πας;

sandra_odet.jpg
Σάντρα - Οντέτ Κυπριωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 291
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3689-9802.jpg

Σε μια βραδιά, 10 ομιλητές παρουσιάζουν αυτά που τους ενδιαφέρουν. Ο καθένας έχει στη διάθεσή του 20 εικόνες επί 20 δευτερόλεπτα για την καθεμία. Άρα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το “Pecha Kucha”. Εσύ, γιατί να πας;

Για να μάθεις τι είναι. Η λέξη σημαίνει «μπλα μπλα» στα γιαπωνέζικα.

Ό,τι είναι γιαπωνέζικο είναι καλό. Το Pecha Kucha γεννήθηκε στο Τόκιο το 2003 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Klein-Dytham Architecture, που θέλησε να δώσει βήμα σε νέους designers να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σύντομα και περιεκτικά. 

Αγαπάμε την ποικιλομορφία. Τι κοινό έχουν ένας σκηνοθέτης, ένας κοινωνιολόγος χώρου (ήξερες ότι υπάρχει αυτό;), εικαστικοί, δημοσιογράφοι, προγραμματιστές, graphic designers, μια σχεδιάστρια μόδας και μερικοί αρχιτέκτονες; Είναι όλοι ομιλητές της 3ης Pecha Kucha βραδιάς.

Όλοι έχουν κάτι (ενδιαφέρον) να πουν. Στα δύο περασμένα events μάθαμε ένα σωρό πράγματα: από το οικογενειακό δέντρο της οικογένειας Φόρεστερ στην «Τόλμη και γοητεία» μέχρι το πώς γίνεται μια ραδιοφωνική εκπομπή και πώς φτιάχνεται ένα κόμικ. Ακούσαμε για τον αστικό σχεδιασμό, τη μοριακή γαστρονομία και την αυτοκρατορία των μυρμηγκιών.

Γιατί γίνεται σε 280 πόλεις παγκοσμίως με απίστευτη επιτυχία και κέφι.

Για να μάθεις. Ότι όλα αυτά που λες με χιλιάδες λέξεις, εικόνες και χρόνο μπορείς τελικά να τα πεις –ωραιότατα– μέσα σε 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα.

Γιατί είσαι urban. Αυτή τη φορά γίνεται στο Interni στην Ερμού. Κτίριο που θέλεις να το αγγίξεις και να μπεις μέσα του.

Οι διοργανωτές «τα σπάνε». Τρεις νέοι, ταλαντούχοι, δημιουργικοί, αστείοι, βραβευμένοι και αξιαγάπητοι άνθρωποι. Δυο αρχιτέκτονες κι ένας πολιτικός μηχανικός που δεν ασχολούνται μόνο με κτίρια.

Γιατί έχει πλάκα. Οι ομιλητές τα χάνουν, κάνουν σαρδάμ, λάθη στους χρόνους και ακατάληπτες χειρονομίες, ιδρώνουν. Και τελικά τα καταφέρνουν (;). Χειροκροτήστε το χιούμορ τους.

Έχει καλό σκοπό. Φέτος η αθηναϊκή ομάδα συμμετέχει στην πρωτοβουλία PechaKucha Foundation και Architecture for Humanity, για την ανοικοδόμηση της Αϊτής. Τα έσοδα από τις συλλεκτικές, ειδικά σχεδιασμένες –από την ομάδα του design walk– κονκάρδες που θα πωλούνται διατίθενται στο ίδρυμα Architecture for Humanity για την ανακατασκευή στην Αϊτή.

Θα είναι όλοι εκεί. Στο 3ο PechaKucha θα προσπαθήσουν να μας πείσουν οι: Ζήσης Ρούμπος (ηθοποιός/σκηνοθέτης), Αλέξανδρος Κανδαλέπας (κοινωνιολόγος χώρου), Λάκης & Άρης Ιωνάς / The Callas (εικαστικοί), Design Walk (3 δημιουργικά γραφεία), Μανίνα Ζουμπουλάκη, η συμμετοχή της Athens Voice (συγγραφέας/δημοσιογράφος), Δημοσθένης Καπώνης & Γιώργος Πάνζαρης (προγραμματιστές), Theia (Fashion Designer), Wet Pet (δημιουργικό γραφείο), Paan Architects (αρχιτέκτονες), Δημήτρης Ρηγόπουλος (δημοσιογράφος).

Δεν έχεις τίποτα καλύτερο να κάνεις Παρασκευή βράδυ.

Για το πάρτι, ρε συ. Εκατοντάδες άνθρωποι, free booze και μουσική από τον Κ. Πολίτη.

Η ATHENS VOICE θα είναι εκεί, φυσικά.

Info: Pecha Kucha Night- Athens #3, Interni, Ερμού 152, Κεραμεικός. Έναρξη: 20.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ