- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
To beer or not to beer?
Στο Μουσείο Μπίρας στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας μπορείς να γευτείς ψαγμένες μπίρες
Μα μπίρα με γλυκάνισο; Αηδία θα πρέπει να είναι, σαν να ανακατεύεις μπίρα με ουζάκι. Ή η άλλη εκδοχή; μπίρα με τζίντζερ; Χάλι αναμένεται.
Και όμως δεν ήταν καθόλου έτσι στο απίθανο Μουσείο Μπίρας στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, στη Λεωφόρο Κηφισού 102. Για να φτάσεις στη μυσταγωγία να γευτείς τις ψαγμένες μπίρες, πρώτα περνούσες την τελετή μύησης. Ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την ιστορία της μπίρας, που ξεκινάει από τους αρχαίους Αιγύπτιους (γκλουπς), μία εργαστηριακή/ημιβιομηχανική αναπαράσταση παραγωγής μπίρας και εξήγηση όλων αυτών από το χημικό μηχανικό Αλέξανδρο Αλεξανδρόπουλο. Έμπειρος εργαζόμενος της εταιρείας, ο οποίος ξετρύπωσε και αξιοποίησε τα vintage εργαστηριακά σκεύη χημικής ανάλυσης, τα παλαιά όργανα ελέγχου παραγωγής (τρεις γενιές αυτοματισμού πίσω, τύπου Siematic) και ξεναγός μας στο μουσείο μπίρας. Το καλύτερο; Ο ίδιος είναι και ο ερασιτέχνης bartender (ή μάλλον beer tender), που χαίρεται να σου εξηγεί για τις ιδιαιτερότητες κάθε ποικιλίας ζύθου.
Όρεξη να έχεις να μαθαίνεις. Τι σημαίνει η περίφημη απαστερίωτη μπίρα, που είναι και της μόδας τελευταία; Γιατί παστεριώνεται μέσα στο μπουκάλι, ή στο κουτάκι; Πότε μπήκε ο λυκίσκος και γιατί ως το τέταρτο στοιχείο της μπίρας; Και όλα αυτά με τη συνοδεία διαφορετικών ειδών μπίρας. Που τη δοκιμάζαμε με την παρέα μας επιτόπου. Υποτίθεται ότι δοκιμάζαμε μόνο, δεν πίναμε. Καταλαβαίνετε. Ως προνοητικός τύπος, έφερα μαζί μου και κάτι να τσιμπήσω, μην πέσει η μπίρα σε άδειο στομάχι. Δεν χρειάστηκαν όμως οι προμήθειές μου. Η άριστη οργάνωση πρόσφερε και κάποια σνακ, ώστε να ευχαριστηθούμε τη γευσιγνωσία μας ακόμη περισσότερο.
Αφού δοκίμασα 3 είδη μπίρας (κάποια τα ξαναδοκίμασα για να αποκρυσταλλώσω γνώμη), σταμάτησα τη γευστική δοκιμή. Το μεθεπόμενο Σάββατο όμως από 13.00 έως 20.00 θα ξαναπάω. Θα έχουν αλλάξει και οι ποικιλίες της μπίρας άλλωστε. Ίσως βρεθούμε εκεί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Χάρης Δούκας εγκαινίασε το νέο πάρκο στη Θερμίδα - Σύγχρονος χώρος αναψυχής με εκατοντάδες δέντρα και φυτά
Την Παρασκευή 13 Μαρτίου ετοιμάσου για ένα party με πολλά μπέργκερ, καλή μουσική και ακόμα περισσότερα δώρα!
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
Τι αναφέρει ο πρώην δήμαρχος αναφορικά με τα συμπληρωματικά έργα
Ένας street-οδηγός για να βρεις καλό καφέ, ενδφιαφέρουσες γκαλερί, νόστιμο φαγητό και μικρά μπαρ ανοιχτά μέχρι το πρωί. Τι μας είπε η Νεφέλη Γεωργιάδου – DJ στη Στέπα
Στην Πλατεία Βικτωρίας, είναι από μόνο του μια μικρή επανάσταση
Διαγωνισμοί cosplay, manga, 65 workshops και 150+ δημιουργοί σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην Ιαπωνία
Μετά από 37 χρόνια αναμονής, ξεκίνησαν οι εργασίες - Ανάπλαση 7,5 στρεμμάτων και σύνδεση με τον ΗΣΑΠ
Τι συμβαίνει σήμερα και τι πρέπει να αλλάξει
«Ανήκω στην έβδομη γενιά της οικογένειάς μου που ασχολείται με τα χαλιά. Σκέψου ότι το πατρικό όνομα της μητέρας μου σημαίνει «χαλιτζής».
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Στο ύψος της Βασιλίσσης Όλγας
Χαρταετοί, μουσική και πλήθος κόσμου στα Κούλουμα του Δήμου Αθηναίων
Από τον Φιλοπάππου μέχρι το Περιστέρι, η Αθήνα γιορτάζει τα Κούλουμα
Ραντεβού στο Σύνταγμα για το μεγάλο καρναβάλι και παραδοσιακά Κούλουμα στου Φιλοπάππου - Όλο το πρόγραμμα
Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς το πρόγραμμα φυτεύσεων για τη νέα χρονιά»
Το τελευταίο πάρτι της σεζόν θα γραφτεί με techno και breakbeats, ιδρώτα κι αγάπη
Ραντεβού στο Rock n Roll Athens
Ένα διήμερο γεμάτο χρώμα, μουσική και εορταστική διάθεση από τον Δήμο Αθηναίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.