Life in Athens

North Swell Skate Tour

Μια παρέα από skaters, κόντρα στο κλίμα, οργάνωσε ένα ιδιαίτερο ταξίδι

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
109252-216580.jpg

Την καλοκαιρινή surreal περίοδο που μας πέρασε (26/6 - 5/7) ξέρουμε πολύ καλά ότι όλη η Ελλάδα, και όχι μόνο, παρακολουθούσε τις εξελίξεις του Δημοψηφίσματος και των παρελκομένων αυτού... Παρά τη χάλια ενέργεια της όλης κατάστασης, μια παρέα από skaters πήγε κόντρα στο κλίμα, οργανώνοντας ένα skateboarding tour (με τη χορηγία της dc shoes & Frulite On The Go) σε διάφορες πόλεις της επαρχίας.

Αρκετά ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχουν μυαλά που ακόμα κάνουν το καλύτερο δυνατόν μέσα στην κρίση για το skateboarding. Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε λίγα λόγια από όλους τους skaters για το πώς ο καθένας κράτησε αυτό το ταξίδι στο μυαλό του, εμπειρίες, απρόοπτα σκηνικά και ό,τι άλλο μπορεί να κρύβει ένα ταξίδι, ειδικά την περίοδο που... τα πάντα ῥεῖ.

image

Σαλούγκα, είσαι τρέλα σε λέω! (5η Στάση)

Σύντομα η ταινία του ταξιδιού θα προβληθεί στις 10 Οκτωβρίου στο «Bronco Bar». Σε λίγες μέρες θα γνωρίζετε όλες τις πληροφορίες για να την πρεμιέρα... Stay tuned!

Riders 

Κωνσταντίνος Τζέμης

Τι να πω για το tour; Όλα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τέλειο van, full όρεξη από όλους και το καλύτερο team που θα μπορούσε να παίξει. Όλοι το περιμέναμε πώς και πώς και γι’ αυτό τίποτα δεν μπόρεσε να μας χαλάσει τη διάθεση, ούτε οι εξελίξεις στη χώρα, ούτε οι βροχές που μας κυνηγούσαν κάθε μέρα, ούτε θέματα όπως τραυματισμοί, σπασμένα σανίδια κ.λπ. Όλα πήγαν καλά, λοιπόν.

Λευκάδα, Γιάννενα, Νάουσα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη για δυναμικό φινάλε. Έκτος από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχα αρκετά χρόνια να πάω, όλες οι πόλεις ήταν κάτι καινούργιο για μένα. Προσπάθησα λοιπόν να εκμεταλλευτώ το χρόνο που είχαμε για να κάνω skate σε όλα αυτά τα καινούργια spots που βλέπαμε και παράλληλα να αποτυπώνω στον αισθητήρα της φωτογραφικής μηχανής ό,τι γινόταν τριγύρω μου.

Όλο το team έδωσε πολύ καλό υλικό σε ό,τι είδους camera υπήρχε. Είχαν πάρει όλες φωτιά, μαζί και ο Μπούκρας που ήταν σε μια παρόμοια κατάσταση 24seven.

image

Κωνσταντίνος Τζέμης, fs flip over (4η Στάση)

Νέα spots, ωραία tricks, πολλά χιλιόμετρα στο van με το ηχείου του Θάνου Πάνου να λειτουργεί ασταμάτητα, μοναδικές ατάκες του Αλέξη Σιταρά ήταν το πρώτο του tour, οπότε αντιλαμβάνεστε το πού μπορούσε να φτάσει η όρεξη του τρελαμένου νεανίσκου. Locals&skateshops που μας βοήθησαν και στήριξαν το tour, βροχές, κούραση, πόνος, κομμένα σανίδια κ.ά. Σίγουρα δεν θα ξεχάσω το skatepark της Ξάνθης το οποίο μας έκανε φοβερή εντύπωση, το live στη Θεσσαλονίκη (λίγοι το έζησαν) τι να πρωτοθυμηθώ...

Respect σε όλα τα παιδιά του team γιατί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συnέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτό το tour με απόλυτη επιτυχία. Άντε και του χρόνου!

Άλεξ Ρόπης

Το είχα φανταστεί αλλά δεν το περίμενα ποτέ ότι θα ερχόταν η μέρα που θα έφτιαχνα βαλίτσα και θα βούταγα σε ένα τέλειο van με τους καλύτερούς μου φίλους γεμάτους πώρωση, ατελείωτο χαβαλέ και προορισμό όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Ήμασταν έτοιμοι για όλα δεν κρατιόμασταν!

image

Άλεξ Ρόπης, bs bluntslide (2η Στάση)

Κάθε πρωί πού άνοιγα τα μάτια μου ένιωθα ότι ονειρευόμουν, οι πόλεις ήταν υπέροχες και για ξεκούραση αλλά και για ατελείωτο skateboarding. Περάσαμε αξέχαστες στιγμές με τους locals από κάθε πόλη και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Άλλα πάνω απ' όλα ευχαριστούμε τον Θάνο που έτρεχε για μήνες, για να τα οργανώσει όλα τέλεια και να μας προσφέρει ένα από τα πιο υπέροχα δώρα του skateboarding. Ελπίζω να απολαύσετε το video όπως εμείς.

Love and respect skateboarding!

Άλεξ Σιταράς

To skate tour ήταν πολύ καλά οργανωμένο κι έτσι περάσαμε άψογα, καταφέραμε να μαζέψουμε υλικό και να γνωρίσουμε localskaters από κάθε μέρος που επισκεφτήκαμε.

Οι στάσεις έγιναν πιστεύω στις καλύτερες πόλεις, προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η Ξάνθη. Οι locals μας φέρθηκαν πολύ καλά και ήταν πρόθυμοι να μας δείξουν όλα τα spots που ήξεραν.

image

Άλεξ Σιταράς, blunt-nosegrab fakie (3η Στάση) 

Στα μούφα σκηνικά που ζήσαμε σε αυτό το tour θα έβαζα τις πολλές βροχές που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να μαζέψουμε περισσότερο υλικο. Ειδικά στη Θεσσαλονίκη χάσαμε μια μέρα λόγω βροχής και μια μέρα λόγω επιστροφής.

Van life παρέα με team mates που είναι τα καλύτερα άτομα, αυτό ήταν για μένα το πιο ωραίο σε όλο το tour.

Θάνος Πάνου

Έχω πάει πραγματικά σε πολλά tours με το skateboarding. Τα tours με τους φίλους μου πάντα ξεχωρίζουν. Το North Swell ήταν σίγουρα ένα από αυτά. Πολύ γέλιο, πολύ καλή συνεργασία με όλους, full παραγωγικότητα, καλή υποστήριξη, ζωάρα, πολλά νέα spots και νέα πρόσωπα.

image

Θάνος Πάνου, boneless in καθαρίζοντας όλο το gap στο ditch! (1η Στάση)

Ατάκες του tour ήταν οι εξής

- Quifsa tezen

- Τσακλάνια - Τσακλέινς

- Smellers

- North Smell

Ευχαριστώ όλη τη παρέα του tour, τη DC, το Frulite On The Go, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που με καλή διάθεση βοήθησαν και περάσαμε άψογα.

Στέφανος Οικονομάκης

Μία από τις πιo όμορφες εμπειρίες που κάθε skater θα ήθελε και πρέπει να ζήσει. Για μένα προσωπικά που την έζησα, ήταν υπέροχη και θα μου μείνει αξέχαστη.

Κάθε πόλη ήταν μοναδική με τα δικά της ωραία spots, μέρη, ανθρώπους και διαφορετικές νοοτροπίες που σου μένουν για πάντα στο μυαλό.

Το van ήταν το σπίτι όλων μας. Περνούσαμε σχεδόν όλη την ημέρα μέσα σε αυτό. Και ό,τι γίνεται στο van μένει στο van (χαχα!).

Oι teammates, full γεμάτοι θετική ενέργεια και όρεξη για skate.

image

Στέφανος Οικονομάκης, flip fs board για το κλείσιμο του session (1η Στάση)

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους locals από όλες τις πόλεις για την υποστήριξη, τη βοήθεια για τα spots και την καλή παρέα.

Επίσης, αν δεν υπήρχαν οι Tod, John Μπούκρας, Choco και Μάριος, το tour δεν θα είχε την ίδια αξία.

Thanks dawgs and keep rolling!

Όμορφα λόγια από το παρεάκι… Μια χαρά! Αναμένουμε όλοι το βίντεο από αυτό το skateboardingtour που θα μπορέσετε να το παρακολουθήσετε & online από την Athens Voice που στηρίζει σταθερά το ελληνικό skateboarding τα τελευταία 13 χρόνια!

image

Hotel Life (3η Στάση)

image

Θοδωρής με ένα stylάτο fs flip πάνω απ' το coping! (3η Στάση)

image

Όλα για μια καλή λήψη! (3η Στάση)

image

Θάνος Πάνου, fs air (3η Στάση)

image

(3η Στάση)

image

Άλεξ Ρόπης, bs nosegrind (4η Στάση)

image

Άλεξ Σιταράς, ollie hip to hip (4η Στάση)

image

Chocoriko, ollie over easy-mo! (4η Στάση)

image

Θάνος Πάνου, fs salad με την δύναμη των οπαδών! (4η Στάση)

image

Άλεξ Ρόπης, nose-bonk ξεκινώντας το line του! (4η Στάση)

image

Στέφανος Οικονομάκης, Gap to 50-50! (4η Στάση)

image

Ο local Άκης μας τρέλανε με ένα pop shove-it tailgrab στα 12! (5η Στάση)

image

Στέφανος Οικονομάκης, 180 ollie over (5η Στάση)

image

(5η Στάση)

image

(5η Στάση)


Φωτό: Κωνσταντίνος Τζέμης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.