Κατοικιδια

Γιατί το αγαπημένο «λουκανικόσκυλο» των Γερμανών κινδυνεύει με απαγόρευση

Τα ντάχσχουντ έχουν κοντά, κοντόχοντρα πόδια ως αποτέλεσμα μιας γενετικής κατάστασης που ονομάζεται χονδροδυσπλασία, η οποία είναι ένας τύπος νανισμού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νταχσχουντ: Γιατί κινδυνεύει με απαγόρευση στην Γερμανία
© Unsplash

Ντάχσχουντ: Γιατί κινδυνεύει με απαγόρευση στην Γερμανία - Η γενετική ανωμαλία

Το αγαπημένο λουκανικόσκυλο της Γερμανίας θα μπορούσε να απαγορεύετει σύμφωνα με ένα νέο νόμο που θα απαγορεύει ράτσες με χαρακτηριστικά που θεωρούνται παθολογικά προβλήματα, όπως αυτά της σπονδυλικής στήλης που σχετίζονται με τη μακριά πλάτη και τα κοντά πόδια του ντάχσχουντ.

Η Γερμανική Λέσχη Κυνοφίλων (VDH) ξεκίνησε μια αίτηση για τη διάσωση της χαρισματικής φυλής με μια έξυπνα επιλεγμένη φωτογραφία ενός χαριτωμένου κουταβιού με λυπημένα μάτια. Κάλεσε τους Γερμανούς να αντισταθούν «σε έναν νόμο που απαγορεύει τα αγαπημένα μας σκυλιά». Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι την είχαν υπογράψει.

Η VDH δήλωσε ότι το σχέδιο νόμου για την προστασία των ζώων, το οποίο θα απαγόρευε τις ράτσες με «σκελετικές ανωμαλίες», άφηνε πολύ μεγάλο περιθώριο ερμηνείας στον καθορισμό του τι συνιστά γενετικό ελάττωμα.

Τα ντάχσχουντ έχουν κοντά, κοντόχοντρα πόδια ως αποτέλεσμα μιας γενετικής κατάστασης που ονομάζεται χονδροδυσπλασία, η οποία είναι ένας τύπος νανισμού.

Η γερμανική λέξη «dachshund» σημαίνει «σκύλος των ασβών» και παράγεται από τις λέξεις «dachs» (ασβός) και «hund» (σκύλος). Τα dachshunds είναι εξαιρετικοί κυνηγοί λόγω των κοντών ποδιών τους που τα κρατούν κοντά στο έδαφος, με αποτέλεσμα να μπορούν να ακολουθούν πιο εύκολα τις μυρωδιές, καθώς και λόγω των λεπτών σωμάτων τους που τους επιτρέπουν να χώνονται σε στενά μέρη.

Με πληροφορίες από The Times

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ