Κατοικιδια

Η ζωή των αγαπημένων μας τετράποδων φίλων

«Έστω και ένα ζώο να βρει το σπίτι του είναι επιτυχία αλλά και ευτυχία»

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Vet N Pet

Vetnpet: Η κτηνίατρος Αναστασία Στουπάκη γράφει για τη φιλοζωική στήλη της Athens Voice που έφτασε τα 50 άρθρα.

Και κάπου εδώ έφτασα στο 50ό άρθρο μου. Το 50 εκτός από έναν ακέραιο αριθμό αποτελεί και τον αγαπημένο μου. Σε όλα αυτά τα άρθρα που έχω μοιραστεί μέχρι τώρα μαζί σας έχω εκφράσει με τον δικό μου τρόπο τις σκέψεις μου και χαρίζω ίσως κάποιες άσχετες γνώσεις αλλά και τρόπους να προφυλάσσουμε τους λατρεμένους μας τετράποδους φίλους. Μην ξεχνάμε πως δεν αφορά εμένα ή τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες αλλά αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές.

Μέσα από αυτή την ευκαιρία που έχω να γράφω στην Athens Voice, ελπίζω να έχω καταφέρει να σωθεί έστω και ένα ζωάκι με τις πληροφορίες που έχω μοιραστεί μαζί σας. Το σημερινό δεν αποτελεί ακόμα ένα άρθρο για τους τετράποδους φίλους μας αλλά (κάνοντας την εξαίρεση) αφορά αποκλειστικά τους ιδιοκτήτες τους, εσάς!

Το να γράφεις ένα δημοσιογραφικό κείμενο πάντα απαιτεί να γίνεται σωστή έρευνα και μέσα απ’ αυτό μπορώ να πω πως μαζί σας και εγώ μαθαίνω συνέχεια καινούργια πράγματα.

Παράλληλα, στη σελίδα VetnPet στο Instagram έλαβα πολλά μηνύματα από εσάς κυρίως για το πώς είχαν βοηθηθεί διάφορα ζωάκια μέσα από κείμενά μου, ερωτήσεις από άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν σε φιλοζωικές δράσεις είτε μεμονωμένα είτε με κάποιο σωματείο, ακόμα και για υιοθεσίες. Πληροφορίες που σε κάποιες περιπτώσεις δεν θα αναζητούσαμε ποτέ, αλλά μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι αγγελίες για τετράποδους φίλους μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, αυτήν για σπίτι και αγάπη. Κάθε φορά στο τέλος κάθε άρθρου διαλέγω κάποιες από αυτές, με την ελπίδα πως ίσως κάποιο από αυτά σταθεί τυχερό και βρει το παντοτινό του σπίτι. Η αλλαγή δεν έρχεται ποτέ άμεσα, αλλά έστω και ένα ζώο να βρει το σπίτι του είναι επιτυχία αλλά και ευτυχία! Επιτυχία όχι για την στήλη αλλά για όσους ανθρώπους αφιερώνουν καθημερινά τη ζωή τους σε αυτό. Ευτυχία για τα ίδια αλλά και για όσους τυχερούς τα προσθέσουν στην οικογένειά τους. Στα επόμενα 50 άρθρα θα προσπαθήσω να σας ταξιδέψω ακόμα περισσότερο στη ζωή των αγαπημένων μας χνουδωτών φίλων, θα δούμε μαζί κάποιες ασθένειες, τρόπους πρόγνωσης αλλά και αντιμετώπισής τους. Επίσης, θα προσπαθήσουμε παρέα να κατανοήσουμε κάποιες από τις άπειρες αξιοπερίεργες συνήθειές τους και να μάθουμε τα τόσα πράγματα που παλεύουν να μας δείξουν κουνώντας ανυπόμονα την ουρά τους.

ΥΓ: Αν θέλετε να προτείνετε κάποιο θέμα το οποίο θα σας ενδιέφερε και θα θέλατε να διαβάσετε, στείλτε μήνυμα στον λογαριασμό μου στο Instagram @VetnPet

Αναστασία

Αγγελίες VetnPet: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι’ αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

Γειά σας είμαι μια μικρή κούκλα και βρέθηκα στο δρόμο. Είμαι περίπου 2 μηνών, 5.5 kg και θα μεγαλώσω να γίνω μια...

Posted by Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων - Animal Welfare Association of Megara on Tuesday, January 30, 2024

‼️SOS ! Επείγει φιλοξενία! ‼️ Θηλυκό κοκονακι 8 μηνών και 4 κιλών εγκατάλειφθηκε πριν λίγες μέρες στη κτηνιατρική...

Posted by Φιλοζωικό προφίλ Φωτεινή-Δήμητρα on Friday, February 2, 2024

Επιστράφηκα. Σαν ένα ρούχο που δεν τους έκανε. Σαν μια συσκευή που χάλασε. Σαν να είμαι «τίποτα». Ούτε 10 μέρες δεν...

Posted by Αδέσποτες Ψυχές- Φιλοζωικό Σωματείο Μάνδρας on Monday, January 29, 2024

Αυτή εδώ είναι η Yuki, ένα βελούδινο πλασματάκι 6 μηνών περίπου και σ' αυτο το μικρό χρόνο ζωής της πρόλαβε να σπάσει το...

Posted by Λατρεμένες Γατούλες on Sunday, December 10, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ