Κατοικιδια

Πώς προστατεύουμε τον σκύλο μας από τη ζέστη

Ενσωματώνοντας την προστασία από τον ήλιο στην καθημερινή ρουτίνα των ζώων μας μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευεξία τους και να τους προσφέρουμε ακόμα υψηλότερη ποιότητα ζωής

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πώς προστατεύουμε τον σκύλο μας από τη ζέστη
© Pexels / Trinity Kubassek

Ζέστη και σκύλοι: Η σημασία του αντηλιακού, τα οφέλη και γιατί θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής καλοκαιρινής ρουτίνας.

Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την ευεξία των ανθρώπων, αλλά είναι εξίσου σημαντική και για τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους. Παρόλο που έχουν τρίχωμα που τα προστατεύει από τις επιβλαβείς ακτίνες UV, αυτό δεν είναι αρκετό για να τους παρέχει πλήρη προστασία. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τη σημασία των αντηλιακών για τους σκύλους μας, υπογραμμίζοντας τα οφέλη και το γιατί θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής καλοκαιρινής ρουτίνας όσον αφορά την φροντίδα τους.

Τα σκυλιά, ειδικά αυτά που έχουν λεπτή τρίχα ή ανοιχτόχρωμο τρίχωμα και οι περιοχές που είναι εκτεθειμένο το δέρμα τους, είναι ευάλωτα στα εγκαύματα από τον ήλιο. Όπως και εμείς, τα σκυλιά μπορούν να αναπτύξουν επώδυνα εγκαύματα από τον ήλιο, ξηρό δέρμα ή ακόμη και καρκίνο του δέρματος αν εκτίθενται μακροπρόθεσμα στον ήλιο χωρίς προστασία. Ευτυχώς για αυτά, τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί αντηλιακά ειδικά κατασκευασμένα για τα κατοικίδιά μας. Αυτά τα προϊόντα λειτουργούν ως αποτελεσματικά φίλτρα κατά των ακτινών UV, μειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο εγκαύματος από τον ήλιο. Αυτά τα προϊόντα συνήθως είναι ανθεκτικά στο νερό, επιτρέποντας στους σκύλους να απολαμβάνουν άφοβα δραστηριότητες όπως είναι το κολύμπι ή το παιχνίδι στο νερό.

Επιπλέον, τα αντηλιακά που κατασκευάζονται για τους σκύλους συνήθως είναι απαλλαγμένα από αρώματα, είναι μη τοξικά και δεν διατρέχουν κίνδυνο εάν γλείψουν από το τρίχωμά τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς τείνουν να περιποιούνται τον εαυτό τους σχεδόν συνέχεια και η χρήση αντηλιακών για ανθρώπους ή άλλων προϊόντων που δεν προορίζονται για αυτά μπορεί να τα εκθέσει σε επιβλαβής χημικές ουσίες.

Εκτός από την πρόληψη των εγκαυμάτων από τον ήλιο, βοηθούν και στην προστασία από πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, με το κυριότερο παράδειγμα να είναι ο καρκίνος του δέρματος. Ο καρκίνος του δέρματος στα σκυλιά, συμπεριλαμβανομένου του καρκινώματος των πλακοειδών κυττάρων και του μελανώματος, μπορεί να εμφανιστεί σε περιοχές με λιγότερη τρίχα. Η συχνή εφαρμογή του αντηλιακού σε αυτές τις ευάλωτες περιοχές μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξής του.

Αντηλιακό στους σκύλους και οι πιο ευάλωτες περιοχές

  • Κοιλιά: Η περιοχή της κοιλιάς συχνά έχει λιγότερο τρίχωμα και εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο. Εφαρμόστε άπλετο αντηλιακό για να προστατεύσετε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή.
  • Αυτιά: Εφαρμόζουμε αντηλιακό στην εξωτερική επιφάνεια του αυτιού, ειδικότερα όταν μιλάμε για σκυλιά με ανοιχτόχρωμο ή ροζ δέρμα.
  • Μουσούδα και μύτη: Οι σκύλοι με πιο κοντές ή με ανοιχτόχρωμες μουσούδες κινδυνεύουν περισσότερο στο σημείο αυτό.

Γενικότερα τα σημείο με λιγότερη τρίχα είναι τα πιο επίφοβα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε κατά την επάλειψη με αντηλιακό.

Ενσωματώνοντας την προστασία από τον ήλιο στην καθημερινή ρουτίνα των ζώων μας, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ευεξία τους και να τους προσφέρουμε ακόμα υψηλότερη ποιότητα ζωής όπως ακριβώς θα κάναμε και για τον εαυτό μας τις δύσκολες καλοκαιρινές μέρες.


Αγγελίες VetnPet: Υιοθέτησε ένα ζωάκι

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι' αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

Παρακαλώ κοινοποιήστε τον BOΧ ζει σε κυνοκομείο … 💔💔 ποσο άτυχος ………..Ένα σπίτι με ολα τα έξοδα καλυμμένα από εμάς...

Posted by Cybel Liasku on Saturday, July 15, 2023

Βρέθηκε ατσιπαριστο να περιφέρεται στους δρόμους του Χαλανδρίου πριν από τρεις μήνες. Δεν τον αναζήτησε κανεις. Είναι...

Posted by Φίλοι ζώων Παπάγου-Χολαργού on Wednesday, July 12, 2023

Καλημέρα είπαμε; Η μικρούλα μας είναι αξιολάτρευτη! Πάμε να της βρούμε σπίτι; Αναμένεται να γίνει 20 κιλά περίπου, στείλτε μας μήνυμα εάν ενδιαφέρεστε!

Posted by Save the Strays Of Samos on Thursday, July 13, 2023

Η ροζαλιντα και η περφεκτ στο φωκιανεικο, ψάχνουν σπίτι!!! Τα δύο γατάκια που βρέθηκαν στην Καισαριανή σχεδόν νεκρά, επέστρεψαν στη ζωή!!!!

Posted by Georgia Fockianou on Wednesday, July 12, 2023

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ