Κατοικιδια

10 πράγματα για να καταλάβετε καλύτερα τον σκύλο σας

Ποιος τρόπος ομιλίας τραβά την προσοχή του με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα;

Αναστασία Στουπάκη
Αναστασία Στουπάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι σκύλοι και οι αισθήσεις τους: Πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο - Τα χαρακτηριστικά τους

Οι σκύλοι και οι αισθήσεις τους: Πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο - Τα χαρακτηριστικά τους

  1. Ο τρόπος που τους μιλάμε: Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι μιλούν στους σκύλους τους, συχνά χρησιμοποιούν πιο μελωδική φωνή, περίπου όπως όταν μιλάνε σε ένα μωρό. Αυτός ο τρόπος ομιλίας φαίνεται να τραβάει την προσοχή των σκυλιών μας με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
  2. Οι γευστικοί κάλυκες των σκύλων: Είναι γνωστό ότι οι σκύλοι έχουν πολύ δυνατή όσφρηση, κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει όσον αφορά τη γεύση τους. Έχουν μόλις 1.700 γευστικούς κάλυκες, σε σύγκριση με τους 9.000 των ανθρώπων. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να είναι λιγότερο απαιτητικοί όσον αφορά τις γεύσεις και να επηρεάζονται περισσότερο από τη μυρωδιά και την υφή του φαγητού τους.
  3. Όσφρηση για ανίχνευση ασθενειών: Τα περισσότερα σκυλιά ανιχνεύουν την αδυναμία, τον θάνατο και πολλές ανίατες ασθένειες μέσω της όσφρησης. Οι ευαίσθητες μύτες τους μπορούν να αντιληφθούν τις μικρές αλλαγές στο περιβάλλον τους, προσφέροντας έτσι την δυνατότητα για έγκαιρη ανίχνευση.
  4. Υγρή μύτη: Η λεπτή στρώση βλέννας στο εξωτερικό μέρος της μύτη τους, λειτουργεί σαν «παγίδα» για τις μυρωδιές, επιτρέποντας τους να τις ξεχωρίζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, τους βοηθά στο να δροσίζονται καθώς αυτή εξατμίζεται και συμβάλλει έτσι στον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματός τους.
  5. Οι μύτες των σκύλων είναι μοναδικές: Οι σκύλοι όπως και οι γάτες έχουν το δικό τους (όχι δακτυλικό) αποτύπωμα: τη μύτη τους. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς αναγνώρισης, ακριβώς όπως τα αποτυπώματα χρησιμοποιούνται στους ανθρώπους.
  6. Αριστεροπόδαροι ή Δεξιοπόδαροι: Όπως οι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες ή αριστερόχειρες, έτσι είναι και οι τετράποδοι φίλοι μας. Μπορούμε να δούμε τι από τα δυο είναι, παρατηρώντας ποιο πόδι χρησιμοποιούν πρώτα όταν τρέχουν κατά πάνω μας ή πίσω από το αγαπημένο τους παιχνίδι.
  7. Μουστάκια: με την έννοια μουστάκια δεν περιοριζόμαστε στο τριχωτό μέρος πάνω στη μουσούδα τους, αλλά και πάνω από τα μάτια και στα πόδια τους. Είναι υψηλής ευαισθησίας τρίχες που ανιχνεύουν την οποιαδήποτε αλλαγή στο περιβάλλον τους.
  8. Νυχτερινή όραση: Αν και δεν βλέπουν στο σκοτάδι όπως οι γάτες, έχουν αρκετά καλύτερη νυχτερινή όραση από εμάς. Διαθέτουν μια δομή στα μάτια τους, η οποία αντανακλά το φως, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά τους να βλέπουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
  9. Τίναγμα μετά το μπάνιο: Ο λόγος που τινάζουν με ένταση το σώμα τους όταν βραχούν, δεν είναι μόνο για να στεγνώσουν. Τα βοηθά να απομακρύνουν το βάρος του νερού από το τρίχωμά τους όπως και να απελευθερώσουν την ένταση ή το άγχος που μπορεί να αισθάνονται.
  10. Οι σκύλοι Basenji, επίσης γνωστοί ως «σκύλοι χωρίς γάβγισμα», έχουν μια μοναδική φωνητική έκφραση που ακούγεται περισσότερο σαν γέλιο παρά σαν το κλασικό γάβγισμα.

Αγγελίες Ζώων Συντροφιάς

Δεν πρέπει να μένουμε στα λόγια αλλά να περάσουμε και σε πράξεις. Γι’ αυτό η στήλη VetnPet θα δημοσιεύει αγγελίες με ζωάκια που ζητούν σπίτι και μια ζεστή αγκαλιά. Τη δική σου!

Η Ρέα, χαριτωμένη, όμορφη κι ωραία, συνεχίζει να ψάχνει το καλύτερο σπίτι! Βρίσκεται στο Βόλο. Για λεπτομέρειες https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6849291841768173&id=100000622766222

Posted by Vana Prantalou on Thursday, July 6, 2023

Σεττεράκος, ο Luke. 100% τον άφησαν στο δρόμο γιατί αντί να κυνηγάει πήγαινε σε όποιον άνθρωπο έβλεπε και ζητούσε χάδια....

Posted by Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας-Larissa's Stray Volunteers on Wednesday, July 5, 2023

Αυτός είναι ο άνθρωπος!!! Ο πιο γλυκός γάτος του κόσμου.. Ζούσε μακρυά από αποικίες έξω από το Αττικό νοσοκομείο.......

Posted by Κωστας Φιλοζωικό προφιλ on Wednesday, July 5, 2023

Λοιπόν υπέροχοι φίλοι μου η μαυρουλα έμεινε πια μόνη της...Περιμένω γι άλλη μια φορά την ανταπόκριση σας για να βρει και η μαυρουλα σπιτάκι!Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για όσα κάνατε για εμάς!!!

Posted by Markos Bougias on Wednesday, July 5, 2023

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ