Κατοικιδια

«Είμαστε όλοι η Κλόε»: Η γάτα από το καταφύγιο του Κιέβου που έγινε «μασκότ» της Ουκρανίας

Το εκφραστικό τετράποδο αποτύπωσε στο βλέμμα του το σθένος των αμυνομένων

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Η γάτα Κλόε από το καταφύγιο του Κιέβου έγινε viral - Υπομένει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς τυλιγμένη σε μια ροζ κουβέρτα.
Viral έγινε η εικόνα της γατούλας Κλόε από την Ουκρανία © Instagram / ukranianwarcats

Ουκρανία: Η γάτα Κλόε από το καταφύγιο του Κιέβου έγινε viral - Υπομένει τους ρωσικούς βομβαρδισμούς τυλιγμένη σε μια ροζ κουβέρτα.

Τα δεινά του πολέμου, την ένταση, την εξάντληση αλλά και το σθένος των μαχόμενων για την εδαφική ανεξαρτησία τους Ουκρανών αποτύπωσε στο βλέμμα της η Κλόε, μια γάτα που έγινε viral τις τελευταίες ώρες.

Η χαριτωμένη, όσο και ολοφάνερα εκνευρισμένη Κλόε σαγήνευσε την Ουκρανία αλλά και τον κόσμο, μέσα από μια εικόνα όπου εμφανίζεται σε ένα καταφύγιο του μετρό του Κιέβου, καλυπτόμενη από τις ρωσικές επιθέσεις τυλιγμένη σε μια ροζ κουβέρτα.

Ο Ιγκόρ Νοβίκοφ, πρώην σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μοιράστηκε τη φωτογραφία στον λογαριασμό του στο Twitter, γράφοντας: «Η Κλόε η γάτα σε ένα καταφύγιο βομβών στο Κίεβο. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι η γάτα Κλόε».

Το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο United24.media ανέφερε ότι η εικόνα «μεταδίδει τη διάθεση ολόκληρου του ουκρανικού έθνους».

Συνεχίζονται οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στο Κίεβο

Η εικόνα τραβήχτηκε την ίδια μέρα που ένα 9χρονο κορίτσι, η μητέρα του και μια άλλη γυναίκα σκοτώθηκαν σε επίθεση ρωσικού πυραύλου στο Κίεβο.

Το καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής στο οποίο έσπευσαν δεν άνοιξε, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε ότι στόχευσε αμάχους ή ότι διέπραξε εγκλήματα πολέμου, αν και οι αεροπορικές του επιδρομές έχουν προκαλέσει καταστροφές σε ολόκληρη την Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Η Ουκρανία δεν ανέφερε σημαντικές ζημιές από τα πλήγματα της Πέμπτης, λέγοντας ότι κατέρριψε και τους 10 πυραύλους.

(Με πληροφορίες της New York Post)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ