Κατοικιδια

Σκύλος σε χειραποσκευή - Απίστευτο εύρημα σε έλεγχο αεροδρομίου

Πέρασε από τις ακτίνες Χ - Άναυδοι οι υπάλληλοι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκύλος ξεχάστηκε σε σακίδιο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τους υπαλλήλους του ελέγχου αποσκευών σε αεροδρόμιο του Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ.
Έκπληκτοι οι υπάλληλοι αεροδρομίου στο Ουισκόνσιν ανακάλυψαν σκύλο σε χειραποσκευή επιβάτη © Unsplash

Σκύλος ξεχάστηκε σε σακίδιο, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί από τους υπαλλήλους του ελέγχου αποσκευών σε αεροδρόμιο του Ουινσκόνσιν των ΗΠΑ.

Οι έλεγχοι στις βαλίτσες των επιβατών αεροπορικών πτήσεων συχνά κρύβουν εκπλήξεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στο Ουισκόνσιν.

Συγκεκριμένα, σκύλος ξεχάστηκε σε χειραποσκευή και πέρασε από το μηχάνημα ελέγχου με ακτίνες του περιφερειακού αεροδρομίου στο Μάντισον, όπως ενημέρωσε η αμερικανική Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Τα ζώα κανονικά πρέπει να αφαιρούνται από τις τσάντες μεταφοράς και αυτές να περνούν άδειες από το μηχάνημα, διευκρίνισε η TSA, μη θεωρώντας αυτονόητη την πράξη.

«Όταν ταξιδεύετε με οποιοδήποτε ζώο, ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία και μάθετε τους κανόνες της», πρόσθεσε.

 Η παράξενη αυτή ανακάλυψη ήρθε λίγο μετά τον εντοπισμό μιας γάτας, παγιδευμένης σε βαλίτσα στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, βαλίτσα η οποία περνούσε από το μηχάνημα ακτίνων Χ, βρέθηκε να περιέχει εκτός από μπουκάλια και ποτήρια κρασιού και μια γάτα.

Οι υπάλληλοι που είδαν την εικόνα και στη συνέχεια άνοιξαν τη βαλίτσα για να βρουν τη γάτα, «σοκαρίστηκαν», δήλωσε στο CNN η εκπρόσωπος της TSA, Λίζα Φάρμπστεϊν.

«Η γάτα θα μπορούσε να έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, αφού παρέμεινε στο χώρο αποσκευών πολλές ώρες», σημειώνει.

Παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι ανακαλύπτουν καθημερινά παράδοξα ευρήματα σε αποσκευές, από μη εξουσιοδοτημένα πυροβόλα όπλα μέχρι παράνομη σάλτσα κράνμπερι, «είναι σπάνιο να ανακαλύπτεις ένα ζωντανό ζώο σε μια ελεγχόμενη βαλίτσα», δήλωσε η ίδια. Ευτυχώς, η γάτα δεν προσπάθησε να το σκάσει όταν άνοιξαν τη βαλίτσα.

Ο επιβάτης, ο οποίος ταξίδευε με την Delta Air Lines, ειδοποιήθηκε να πάει να εξηγήσει το περιεχόμενο της αποσκευής του και είπε στην TSA ότι «δεν ήταν η γάτα του αλλά ανήκε σε κάποιον άλλο στο σπίτι», δήλωσε η Φάρμπστειν.

Οι μάρτυρες του περιστατικού πρότειναν ότι η γάτα, η οποία βρισκόταν πάνω στις αποσκευές και μάλιστα το τρίχωμά της προεξείχε από τη βαλίτσα ανάμεσα στα φερμουάρ, είχε μπει στη βαλίτσα χωρίς να τη δει κανείς.

Ο ταξιδιώτης πιστεύεται ότι έχασε την πτήση του, αλλά έκανε νέα κράτηση για την επόμενη μέρα, χωρίς τη γάτα, αυτή τη φορά. Εν τω μεταξύ, η γάτα, δεν φάνηκε να ενοχλείται από την περιπέτειά της, σύμφωνα με τη New York Post.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ