Κοσμος

Έλον Μασκ: Έχασε (για λίγη ώρα μόνο) τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Παραμένει σε απόσταση αναπνοής ο Μπερνάρ Αρνό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Met Gala 2022: Elon Musk
Met Gala 2022: Elon Musk © Rob Kim/GC Images

Έλον Μασκ: Ξαναπήρε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο έχασε προσωρινά ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Forbes, μετά την επιλογή του να αγοράσει το Twitter πουλώντας παράλληλα μετοχές της Tesla προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH κράτησε για λίγο τον τίτλο αλλά ξαναέπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας προσωπική περιουσία 185,3 δισεκ. δολαρίων. Η LVMH ωφελείται από την επιστροφή των καταναλωτών –κυρίως των Αμερικανών και των Κινέζων– στα πολυτελή προϊόντα που πουλά και σε brands όπως τα Louis Vuitton, Sephora, Marc Jacobs, Christian Dior, Fendi και πολλά ακόμα. 

Η μετοχή της Tesla έχει χάσει περίπου 47% της αξίας της από τον Απρίλιο, όταν ο Μασκ υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Twitter. Η περιουσία του έκτοτε έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 70 δισ. δολάρια.  Η περιουσία του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισ. δολάρια στις 8 Νοεμβρίου, όσο οι επενδυτές επιδόθηκαν σε ένα μαζικό sell off στις μετοχές της Tesla, καθώς ανησυχούσαν για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο ο CEO της θα ήταν απασχολημένος με την Twitter.

Ο υψηλός πληθωρισμός, η άνοδος των επιτοκίων και μία επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να «τρομάζουν» τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η Tesla να αποτιμάται στα 530 δισ. δολάρια, πολύ μακριά από τo 1,2 τρισ. όπου βρισκόταν πριν από έναν χρόνο.

Ο Μασκ είναι αισιόδοξος ότι η τιμή της μετοχής θα ανακάμψει, ωστόσο στο περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και του δεινού οικονομικού τοπίου, η δυσπιστία των επενδυτών ενδέχεται να επικρατήσει και να συνεχίσουν να ρευστοποιούν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ