- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλον Μασκ: Έχασε (για λίγη ώρα μόνο) τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
Παραμένει σε απόσταση αναπνοής ο Μπερνάρ Αρνό
Έλον Μασκ: Ξαναπήρε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο
Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στο κόσμο έχασε προσωρινά ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το Forbes, μετά την επιλογή του να αγοράσει το Twitter πουλώντας παράλληλα μετοχές της Tesla προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πρόεδρος της εταιρείας ειδών πολυτελείας LVMH κράτησε για λίγο τον τίτλο αλλά ξαναέπεσε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, έχοντας προσωπική περιουσία 185,3 δισεκ. δολαρίων. Η LVMH ωφελείται από την επιστροφή των καταναλωτών –κυρίως των Αμερικανών και των Κινέζων– στα πολυτελή προϊόντα που πουλά και σε brands όπως τα Louis Vuitton, Sephora, Marc Jacobs, Christian Dior, Fendi και πολλά ακόμα.
Η μετοχή της Tesla έχει χάσει περίπου 47% της αξίας της από τον Απρίλιο, όταν ο Μασκ υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Twitter. Η περιουσία του έκτοτε έχει συρρικνωθεί κατά περίπου 70 δισ. δολάρια. Η περιουσία του Μασκ έπεσε κάτω από τα 200 δισ. δολάρια στις 8 Νοεμβρίου, όσο οι επενδυτές επιδόθηκαν σε ένα μαζικό sell off στις μετοχές της Tesla, καθώς ανησυχούσαν για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο ο CEO της θα ήταν απασχολημένος με την Twitter.
Ο υψηλός πληθωρισμός, η άνοδος των επιτοκίων και μία επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ, συνεχίζουν να «τρομάζουν» τους επενδυτές, με αποτέλεσμα η Tesla να αποτιμάται στα 530 δισ. δολάρια, πολύ μακριά από τo 1,2 τρισ. όπου βρισκόταν πριν από έναν χρόνο.
Ο Μασκ είναι αισιόδοξος ότι η τιμή της μετοχής θα ανακάμψει, ωστόσο στο περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και του δεινού οικονομικού τοπίου, η δυσπιστία των επενδυτών ενδέχεται να επικρατήσει και να συνεχίσουν να ρευστοποιούν τα ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία στο χαρτοφυλάκιό τους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων προκάλεσαν ορμητικούς χειμάρρους λάσπης
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.