Τεχνολογια - Επιστημη

Ο Έλον Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Συνολικά πρόκειται για 20 εκατομμύρια μετοχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Twitter γέμισε με λογαριασμούς με το όνομα του Έλον Μασκ και ο ίδιος απάντησε με μόνιμες διαγραφές
Ο Έλον Μάσκ © ΕPA

Έλον Μασκ - Πούλησε 20 εκατομμύρια μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολάρια - Πόσα κατέχει τώρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, πούλησε 19,5 εκατομμύρια μετοχές του στην εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, σύμφωνα με τα αρχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ την Τρίτη, σε μια συναλλαγή αξίας 3,95 δισ. δολαρίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται στον απόηχο της αγοράς του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο Μασκ έχει πουλήσει μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 20 δισ. δολαρίων από τότε που επένδυσε αρχικά στην εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης τον Απρίλιο. Τον Αύγουστο, πριν η νομική δράση του Twitter σφραγίσει τελικά τη συμφωνία για την εξαγορά, ο Mασκ ισχυρίστηκε ότι είχε τελειώσει με την πώληση μετοχών.

«Στην (ελπίζω απίθανη) περίπτωση που το Twitter αναγκάσει αυτή τη συμφωνία να κλείσει *και* κάποιοι εταίροι στο μετοχικό κεφάλαιο δεν τα καταφέρουν, είναι σημαντικό να αποφύγουμε μια επείγουσα πώληση μετοχών της Tesla», έγραψε στο Twitter.

Ο Μασκ, ο οποίος είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, κατέχει τώρα περίπου 135 εκατομμύρια μετοχές της Tesla.

Η πώληση ήρθε μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Tesla για κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων και έσοδα 21,45 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο - που υπολείπονται των προσδοκιών της Wall Street - γεγονός που προκάλεσε πτώση 4% την ημέρα. Η αξία της Tesla έχει πέσει περίπου 46% φέτος, αλλά η καθαρή περιουσία του Mασκ παραμένει λίγο κάτω από τα 200 δισ. δολάρια.

Ο Μασκ παραδέχτηκε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι «προφανώς υπερπληρώνει για το Twitter αυτή τη στιγμή». Ακόμη, είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσει ο ίδιος την εξαγορά, αλλά στη συνέχεια έλαβε υποστήριξη με τη μορφή 7 δισ. δολαρίων από επενδυτές όπως ο Λάρι Έλισον, ιδρυτής του ομίλου λογισμικού Oracle, και η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance. Μια κοινοπραξία τραπεζών δάνεισε επίσης 13 δισ. δολάρια για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Μασκ απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο και αρκετά κορυφαία στελέχη, πριν απολύσει έως και το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Στις χαοτικές ημέρες που ακολούθησαν, υπήρξαν αναφορές ότι η εταιρεία προσπάθησε να επαναπροσλάβει ορισμένους υπαλλήλους, αφού συνειδητοποίησε ότι ο ρόλος τους ήταν απαραίτητος για να συνεχίσει να λειτουργεί ο ιστότοπος ή για να εφαρμόσει ορισμένες από τις προτεινόμενες αλλαγές του Mασκ στην πλατφόρμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ