Κατοικιδια

Ο σκύλος που «πάγωσε» σαν άγαλμα μπροστά στις μαύρες γάτες - Το viral βίντεο του Halloween 2022

3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Halloween 2022: Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ έγινε viral στο TikTok με την απρόσμενη αντίδρασή του μπροστά σε μια παρέα από μαύρες γάτες.
O Μάβερικ έγινε ο viral σκύλος του Halloween με την ξεκαρδιστική αντίδρασή του μπροστά στις διακοσμητικές μαύρες γάτες © screen shot

Halloween 2022: Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ έγινε viral στο TikTok με την απρόσμενη αντίδρασή του μπροστά σε μια παρέα από μαύρες γάτες.

Μαρμαρωμένος σαν άγαλμα, ο σκύλος της φωτογραφίας φαντάζει σαν μέρος των υπόλοιπων διακοσμήσεων κήπου για το Halloween μιας οικογένειας από το Τέξας.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για τον Μάβερικ, ένα πραγματικό μαύρο λαμπραντόρ το οποίο πήρε μεγάλη τρομάρα όταν είδε μια μικρή αγέλη από διακοσμητικές μαύρες γάτες να στέκονται στον μπροστινό κήπο του.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από τη Lily Flores στο TikTok και αναδημοσιεύει το People, ο μαύρος σκύλος στέκεται εντελώς ακίνητος, με το βλέμμα καρφωμένο στις απόκοσμες μαύρες γάτες που τον περιβάλλουν στο γρασίδι.

Η οικογένεια του Μάβερικ γελάει σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού, καθώς ο σκύλος κρατά την παγωμένη του στάση, ακόμη και όταν οι ιδιοκτήτες του τον καλούν εκτός κάμερας.

View this post on Instagram

A post shared by People Magazine (@people)

Όσο για το ίδιο το Halloween, το γνωστό έθιμο του εξωτερικού έχει αρχίσει να γιορτάζεται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Κάτι ανάμεσα σε απόκριες και κάλαντα, το Halloween γιορτάζεται τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου, παραμονή των Αγίων Πάντων.

Φέτος, πέφτει Δευτέρα. Όπως κάθε χρόνο παιδιά ντυμένα με τρομακτικές στολές θα βγουν στους δρόμους με τη γνωστή ατάκα «trick or treat», θα πάνε σε σπίτια της γειτονιάς και θα μαζέψουν λιχουδιές και κεράσματα. Αυτά στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα συνήθως διοργανώνονται πάρτι, όπου οι θαμώνες πηγαίνουν μασκαρεμένοι, όπως επίσης και προβολές σε σπίτια ταινιών τρόμου παρέα με φίλους. Πρώτη επιλογή, «Η Νύχτα με τις Μάσκες», η απόλυτη ταινία του Halloween.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι το Χάλοουιν έχει μπει και στη ζαχαροπλαστική. Ζαχαροπλαστεία και φούρνοι ετοιμάζουν γλυκά και κεράσματα με θέμα το Halloween, με το αποτέλεσμα να είναι απολαυστικό τόσο γευστικά όσο και οπτικά.

Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά.

Αποτελεί εξέλιξη της αρχαίας Κελτικής γιορτής Samhaim. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται πια με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Για τους Κέλτες η μέρα αυτή σημάδευε το τέλος της συγκομιδής και την αρχή του χειμώνα, ενώ ταυτόχρονα η αλλαγή της εποχής ήταν μια γέφυρα ανάμεσα στον πάνω κόσμο και στον κόσμο των νεκρών.

Με την πάροδο των αιώνων, η γιορτή πήρε αρχικά «χριστιανικό χρώμα» και στη συνέχεια μετασχηματίστηκε από μια παγανιστική τελετή σε μέρα μεταμφιέσεων, με εύθυμες παρελάσεις και κεράσματα γλυκών σε παιδιά και ενήλικες.

Η ρίζα της λέξης αυτής προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day).

Το Halloween συνδέεται με την υπερφυσική δραστηριότητα. Πολλές πολιτιστικές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή ως μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον κόσμο των πνευμάτων, καθώς και ότι είναι η μέρα που η μαγεία και γενικότερα οποιαδήποτε δραστηριότητα που έχει να κάνει με το υπερφυσικό, βρίσκεται στο ζενίθ.

Σήμα κατατεθέν της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από μεγάλες κολοκύθες, πάνω στις οποίες χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομακτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ