Κατοικιδια

Κύκνος στην Καστοριά θρηνεί το ταίρι του (εικόνες, βίντεο)

Δεν φεύγει από το αναρρωτήριο - Τον πήγαν μακριά και εκείνος ξαναγύρισε

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συγκινεί κύκνος στην Καστοριά που θρηνεί το ταίρι του
Συγκινεί κύκνος στην Καστοριά που θρηνεί το ταίρι του © Pixabay

Ένας κύκνος στην Καστοριά δεν σταματά να θρηνεί το ταίρι του που υπέκυψε στα τραύματά του. Παραμένει έξω από το Κέντρο Περίθαλψης. Το συγκινητικό βίντεο.

Κύκνος στην Καστοριά έχει γίνει θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για έναν αρσενικό κύκνο, ο οποίος θρηνεί το ταίρι του. Το θηλυκό είχε βρεθεί τραυματισμένο στην Καστοριά και νοσηλευόταν στο Κέντρο Περίθαλψης.

Ο αρσενικός κύκνος δεν έφυγε στιγμή από κοντά του. Ακόμα και όταν το πτηνό υπέκυψε στα τραύματά του, το αρσενικό δεν λέει να απομακρυνθεί και παραμένει έξω από το Κέντρο Περίθαλψης, όπου περιμένει ακόμη μάταια το ταίρι του. Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media, συγκινούν...

 

Ο κύκνος στην Καστοριά επέστρεψε στο Κέντρο Περίθαλψης όπου πέθανε το ταίρι του

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αν και ο αρσενικός κύκνος μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο σε μακρινό σημείο στη λίμνη Καστοριάς, ξαναγύρισε έξω από το κτίριο.

«Πήγαμε τον κύκνο σε ένα σημείο της λίμνης, μακριά απ' όπου είχαν φτιάξει τη φωλιά τους με το θηλυκό, περίπου στα 20 χιλιόμετρα. Τον αφήσαμε εκεί, κάποια στιγμή τον χάσαμε από τα μάτια μας αλλά όταν επιστρέψαμε σε λίγα λεπτά στο κέντρο περίθαλψης, τον βρήκαμε εκεί να μας περιμένει» εξηγεί ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς», ο οποίος είχε περιθάλψει το τραυματισμένο πουλί.

Ο αρσενικός κύκνος στην Καστοριά έξω από το Κέντρο Υγείας όπου πέθανε το ταίρι του

Η ιστορία αγάπης εκτυλίχθηκε πριν από περίπου μία εβδομάδα, όταν ο κύκνος τραυματίστηκε δίπλα στη λίμνη Καστοριάς σε επίθεση από αδέσποτα σκυλιά. Ο αρσενικός κύκνος ακολούθησε τα μέλη της ομάδας μέχρι το αναρρωτήριο, όπου και παρέμεινε.

«Δυστυχώς το θηλυκό υπέκυψε χθες στα τραύματά του, το βρήκα νεκρό, να έχει γείρει πίσω το κεφάλι στην πλάτη και δίπλα το ταίρι του» πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προσπάθησε στη συνέχεια να απομακρύνει το αρσενικό, μεταφέροντάς το σε μακρινό σημείο της λίμνης.

 

 

Χάρτης με την απόσταση που κάλυψε ο κύκνος στην Καστοριά

Στη δημοσιότητα δόθηκε και ο χάρτης με την απόσταση που κάλυψε ο αρσενικός κύκνος, προκειμένου να βρεθεί και πάλι δίπλα στο ταίρι του.

Χάρτης με τη λίμνη της Καστοριάς και την απόσταση που χωρίζει το Κέντρο Περίθαλψης από το σημείο που αφέθηκε ο κύκνος
Χάρτης με τη λίμνη της Καστοριάς και την απόσταση που χωρίζει το Κέντρο Περίθαλψης από το σημείο που αφέθηκε ο κύκνος © Facebook/Nikos Panagiotopoulos

«Δεν τα καταφέραμε, γύρισε πίσω, τριγυρνάει έξω από το κτίριο και δεν μπορούμε να τον πλησιάσουμε πια, είναι επιθετικός» δήλωσε επίσης για τον αρσενικό κύκνο ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από την «Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμός Περίθαλψης Άγριων Ζώων Καστοριάς»

Και πρόσθεσε: «Θα ξανακάνω απόπειρα να τον απομακρύνω, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα πρέπει να τον πάμε σε άλλη λίμνη, πολλά χιλιόμετρα μακριά, ευχόμενοι να μη γυρίσει πάλι».

 

 

To 2020 τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει η ιστορία με έναν κύκνο που θρηνούσε το ταίρι του και διέκοψε δρομολόγιο τρένου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ