Κατοικιδια

Αντιδράσεις για το video με τον καπνιστή - χιμπαντζή στην Κίνα

Πολλοί Κινέζοι χρήστες των social media εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του ζώου

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dailymail.jpg
Κίνα - χιμπαντζής © dailymail.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο από τον περίβολο ενός ζωολογικού κήπου στην Κίνα, όπου ένας θηλυκός χιμπαντζής καπνίζει σαν έμπειρος καπνιστής.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο από τον περίβολο ενός ζωολογικού κήπου στην Κίνα, όπου ένας θηλυκός χιμπαντζής καπνίζει σαν έμπειρος καπνιστής.

Σύμφωνα με την Daily Mail, κάποιος τουρίστας φέρεται να πέταξε ένα τσιγάρο μέσα στον χώρο όπου ζουν οι χιμπατζήδες. Η σκηνή μάλιστα καταγράφηκε και σε βίντεο, στο οποίο ωστόσο δεν διακρίνεται καθαρά αν το τσιγάρο είναι αναμμένο ή σβηστό. 

 

 

Το κλιπ διάρκειας 11 δευτερολέπτων έγινε viral στα social media της Κίνας, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Όπως αναφέρει η Daily Mail, πολλοί Κινέζοι χρήστες των social media εξέφρασαν ανησυχία για την υγεία του χιμπατζή, επικρίνοντας τον ζωολογικό κήπο για την ελλιπή επιτήρηση.

Υπάλληλος του ζωολογικού κήπου δήλωσε στο κινεζικό μέσο The Paper ότι το τσιγάρο είχε πετάξει μέσα στον περιφραγμένο χώρο ένας «απολίτιστος τουρίστας». Όπως εξήγησε, λόγω του μεγάλου όγκου των επισκεπτών, δεν είναι πάντα εφικτό να επιτηρούνται από το προσωπικό όλες οι κινήσεις των χιλιάδων πολιτών που πηγαίνουν καθημερινά στο πάρκο.

Η βρετανική εφημερίδα επικοινώνησε με τη διεύθυνση του πάρκου, που επιβεβαίωσε ότι ο θηλυκός χιμπαντζής  που εμφανίζεται στο βίντεο είναι μια χαρά στην υγεία του. Σύμφωνα με τον κ. Ζαν, που μίλησε με τους ρεπόρτερ το όνομα της «χιμπατζίνας» είναι Γουαν Μπεν και σήμερα είναι 15 ετών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βίντεο δεν τραβήχτηκε πρόσφατα και υπογράμμισε ότι ο υπάλληλος που μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ δεν έλαβε άδεια για αυτό, και δεν εκφράζει τις επίσημες απόψεις του πάρκου.

 
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.